Οι Κούρδοι του ΡΚΚ ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα

File Photo: Supporters of Kurdistan Workers’ Party (PKK) living in Lebanon carry banners, placards, national flags and pictures of Kurdistan Workers’ Party (PKK) leader Abdullah Ocalan during a protest. EPA, WAEL HAMZEH




Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που εξαπολύθηκε σήμερα το πρωί στην Άγκυρα, μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών.

«Μια πράξη θυσίας διαπράχθηκε εναντίον του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών από μια ομάδα που συνδέεται με την Ταξιαρχία μας των Αθανάτων», ανέφερε η ένοπλη ομάδα του ΡΚΚ, η ΗPG, στο μέσο ενημέρωσης ANF που πρόσκειται στην κουρδική οργάνωση.

Το PKK χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία και από πολλές χώρες της Δύσης.

Λίγο νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με ομιλία του στο τουρκικό κοινοβούλιο, προειδοποίησε τους “τρομοκράτες”  ότι δεν θα επιτύχουν ποτέ τους σκοπούς τους”.

“Οι κακούργοι που απειλούν την ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους και δεν θα τους επιτύχουν ποτέ”, είπε, μετά τον τραυματισμό δύο αστυνομικών στην επίθεση, κατά την οποία οι δύο επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν.

 

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Άγκυρα, Turkey

 

Εξαλλοσύνες Ερντογάν μετά την τρομοκρατική επίθεση: Η Τουρκία δεν περιμένει τίποτε από την Ευρώπη* Υπομένουμε στην πόρτα της 40 χρόνια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: