Η Κύπρος ενεργοποίησε το σχέδιο «Ναυκράτης»: Ζητά εξοπλισμό από τις Βρυξέλλες για φιλοξενία των μεταναστών, σε περίπτωση μαζικών ροών

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου προεδρεύει σύσκεψης με την Ένωση Δήμων Κύπρου. Φωτογραφία Σταύρος Ιωαννίδης




Η Κύπρος ενεργοποίησε το Εθνικό Σχέδιο «Ναυκράτης» και στάλθηκε αίτημα στον μηχανισμό βοήθειας της ΕΕ με το οποίο ζητήθηκε εξοπλισμός.

Στο πλαίσιο αυτό ουσιαστικά η Κύπρος ζητά σκηνές και άλλο υλικό, ώστε η χώρα να είναι έτοιμη σε περίπτωση που ξεπεραστούν οι δυνατότητές της σε εξοπλισμό για να είναι δυνατή η φιλοξενία περισσοτέρων ατόμων, αν υπάρξει αύξηση των μεταναστευτικών ροών προς το νησί.

Όπως αναφέρεται σύμφωνα με καταγραφή των διαθέσιμων μέσων που έγινε, υπάρχει δυνατότητα για φιλοξενία ακόμα 500 ατόμων στο Κέντρο «Πουρνάρα». Ωστόσο εάν υπερκαλυφθεί η δυνατότητα στο «Πουρνάρα», θα αξιοποιηθεί ο χώρος στις «Λίμνες», όπου μπορούν να φιλοξενηθούν ακόμα 130 άτομα.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Ιωάννου έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι οι δυνατότητες της Κύπρου σε υποδομές είναι συγκεκριμένες και αναμένεται περισσότερη στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ενωση σε πόρους και με μετεγκαταστάσεις, ώστε να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο μαζικότερων ροών.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: