Η …«ειρηνική» Τουρκία του ανεκδιήγητου Ερντογάν θα διεξάγει ναυτικές ασκήσεις με πραγματικά πυρά στον κόλπο της Μόρφου [video]

Τουρκική φρεγάτα κλάσης Ο.Η. Perry σε άσκηση. Φωτογραφία Turkish Navy.




Με την Μέση Ανατολή να είναι καζάνι που βράζει η Τουρκία δράττεται της ευκαιρίας εκδίδει δύο NAVTEX στα χωρικά ύδατα της Κύπρου.

Η πρώτη από τις 16 μέχρι 20 Οκτωβρίου και η δεύτερη από τις 23 μέχρι τις 27 Οκτωβρίου.

Η πρώτη NAVTEX εκδόθηκε από τον σταθμό της Αττάλειας και αφορά εκπαίδευση με πραγματικά πυρά στα ανοιχτά της Μόρφου.

Η δεύτερη NAVTEX μεταξύ 23-27 Οκτωβρίου αφορά κοινή άσκηση έρευνας και διάσωσης μεταξύ της Τουρκίας και του παράνομου ψευδοκράτους στα κατεχόμενα.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η επίσκεψή του στο Αζερμπαϊιτζάν είναι ένας σημαντικός σταθμός στην ιστορία του παράνομου ψευδοκράτους, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την συνάντησή του με τον Αζέρο Πρόεδρο, Ιλχάμ Αλίεφ.

Στις δηλώσεις συνοδευόταν από τον ψευτο-«πρωθυπουργό», Ουνάλ Ουστέλ και τις συζύγους τους, καθώς επίσης το Πρέσβη της Τουρκίας στο Μπακού και τον εκπρόσωπο του ψευδοκράτους στο Αζερμπαϊτζάν.

Είμαστε ένα αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού έθνους και δίνουμε έναν αγώνα ως το «νοτιότερο τουρκικό κράτος» στην ανατολική Μεσόγειο, υποστήριξε σημειώνοντας την στήριξη που έχουν πάντοτε από την Τουρκία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τατάρ ανέφερε ότι η νίκη του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ «ήταν και δική μας νίκη». «Η καρδιά και η ψυχή μας ήταν πάντα μαζί σας… Είμαστε χαρούμενοι που όλος ο κόσμος είδε και αποδέχτηκε ότι το Καραμπάχ είναι πραγματικό μέρος του Αζερμπαϊτζάν».

Απευθυνόμενος στην ε/κ πλευρά, ο κ. Τατάρ είπε ότι δεν εποφθαλμιούν κανέναν, «εφόσον οι άλλοι δεν σφετερίζονται τα δικαιώματά μας. Προσπαθούμε να αποκτήσουμε τα δικαιώματά μας. Δικαίωμά μας είναι η ανεξαρτησία, η ελευθερία, και η αξιοπρεπής ζωή του τουρκοκυπριακού λαού».

Απαντώντας σε ερωτήσεις Αζέρων δημοσιογράφων ο κατοχικός ηγέτης επανέλαβε το απαράδεκτο όραμά του για λύση δύο κρατών με την αποδοχή της κυριαρχικής ισότητας, λέγοντας πως ποτέ δεν θα δεχθούν αποχώρηση του τουρκικού στρατού και κατάργηση των τουρκικών εγγυήσεων.

Ο κ. Τατάρ είπε ότι κάλεσε στον κ. Αλίεφ να επισκεφθεί το ψευδοκράτος κι εκείνος του απάντησε: «Ίνσιαλαλχ θα έρθω». Ο Αζέρος Πρόεδρος, συνέχισε ο κατοχικός ηγέτης, πρότεινε όπως γίνει στο εγγύς μέλλον μια άλλη εκδήλωση για την τουριστική προώθηση του ψευδοκράτους με τον κ. Τατάρ να λέει «ίνσιαλλαχ κι αυτό θα γίνει». Για τις απευθείας πτήσεις από το ψευδοκράτος στο Αζερμπαϊτζάν, είπε ότι αυτό είναι κάτι που θα αποφασίσει το Μπακού.

Ρωτήθηκε και για το θέμα της Πύλας κι απάντησε: «Εμείς το μόνο που θέλουμε είναι να κατασκευάσουμε έναν δρόμο».

Μιλώντας στον «Μπαϊράκ» για την επίσκεψή του στο Μπακού ο κ. Τατάρ είπε ότι με εντολή του Αζέρου Πρόεδρου οι αρμόδιοι Υπουργοί της κυβέρνησης του θα δουν το θέμα της αύξησης των Αζέρων φοιτητών σε παράνομα «πανεπιστήμια» στο ψευδοκράτος. Είπε επίσης ότι ο κ. Αλίεφ στηρίζει και δίδει σημασία στην συμμετοχή του ψευδοκράτους ως παρατηρητή στον οργανισμό Τουρκικών Κρατών.

Ο κατοχικός ηγέτης και η σύζυγός του, Σιμπέλ Τατάρ τέλεσαν τα εγκαίνια «Έκθεσης Φωτογραφίας και Παραδοσιακών Ενδυμάτων».

Ο Ερσίν Τατάρ είχε επίσης συναντήσεις στο Μπακού με επιχειρηματίες του Αζερμπαϊτζάν και του ψευδοκράτους λέγοντας πως πρέπει να πραγματοποιηθούν από κοινού έργα στους τομείς του τουρισμού, τον κατασκευαστικό, την γεωργία και την εκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τατάρ είναι επικεφαλής αντιπροσωπείας 200 ατόμων από το ψευδοκράτος που επισκέπτεται το Αζερμπαϊτζάν από την Πέμπτη για την τέλεση των εγκαινίων της πρώτης εκδήλωσης για την προώθηση της κουλτούρας του ψευδοκράτους.

Σύρραξη στη Γάζα: 6.000 βόμβες με 4.000 τόνους εκρηκτικών έριξε το Ιρσαήλ από το Σάββατο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: