Σημαντική κίνηση της Ουάσιγκτον: Οι ΗΠΑ καλούν όσους φεύγουν από το Ισραήλ να πηγαίνουν μόνον στην Κυπριακή Δημοκρατία και να αποφεύγουν τα κατεχόμενα




Μια εξαιρετικά σημαντική κίνηση από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών συνιστά η ταξιδιωτική οδηγία πρός τους Αμερικανούς πολίτες που φεύγουν από το Ισραήλ με ενδιάμεσο σταθμό την Κύπρο.

Σε σαφές μήνυμα της Πρεσβείας των ΗΠΑ στη Λευκωσία καλούνται όσοι φεύγουν να κατευθύνονται μόνον προς τα νόμιμα λιμάνια και τα νόμιμα αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας και να αποφεύγουν τα παράνομα στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, σημειώνεται:

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία συνεργάζεται με για την υποστήριξη της υποβοηθούμενης αναχώρησης πολιτών από το Ισραήλ.

Στον παρακάτω σύνδεσμο έχει ανακοινωθεί μια θαλάσσια επιλογή.

Για αυτούς τους πολίτες των ΗΠΑ, η Πρεσβεία των Η.Π.Α. ενθαρρύνει να κάνουν κράτηση για ταξίδια από τα αεροδρόμια Λάρνακας (LCA) ή Πάφου (PFO) στην Κύπρο.

Η Πρεσβεία των Η.Π.Α. ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΙ ΙΣΧΥΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Ή ΔΙΑΜΟΝΗΣ στο βόρειο τμήμα του νησιού (π.χ. Αεροδρόμιο Ercan – ECN).

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙ οποιαδήποτε πρόσβαση ή κινήσεις στην περιοχή βόρεια της ζώνης ασφαλείας.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Την αναχώρηση Αμερικανών υπήκοων από τη Χάιφα στην Κύπρο μέσω ακτοπλοϊκού δρομολογίου διοργανώνει τη Δευτέρα η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Λευκωσία σε συνεργασία με την Κύπρο, όπως ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας X την Κυριακή.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία, συνεργάζεται με την Κυπριακή Δημοκρατία για να υποστηρίξει την αναχώρηση υπηκόων από το Ισραήλ, αναφέρει στην ανάρτησή της.

Μια εναλλακτική επιλογή δια θαλάσσης έχει ανακοινωθεί, σημειώνει, παρέχοντας σχετικό σύνδεσμο με πληροφορίες για Αμερικανούς υπήκοους οι οποίοι επιθυμούν να φύγουν από το Ισραήλ με αυτό τον τρόπο.

Για όσους θα επιλέξουν αυτή την εναλλακτική λύση, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λευκωσία τους «ενθαρρύνει να κάνουν κρατήσεις για το υπόλοιπο ταξίδι τους από τα αεροδρόμια Λάρνακας (LCA) ή Πάφου (PFO) στην Κύπρο».

«Η Πρεσβεία των ΗΠΑ συμβουλεύει σθεναρά εναντίον οποιωνδήποτε επιλογών για παραμονή ή ταξίδι που πιθανόν να προσφερθούν από ιστοσελίδες στο βόρειο μέρους του νησιού,(πχ το αεροδρόμιο Ερτζάν)», σημειώνει αναφερόμενη στο παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου.

«Η Πρεσβεία των ΗΠΑ δεν μπορεί να υποστηρίξει την οποιαδήποτε πρόσβαση ή κινήσεις στην περιοχή βορείως της νεκρής ζώνης», προστίθεται

Διαβάστε εδώ τη γενική οδηγία της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ισραήλ, προς τους υπηκόους των ΗΠΑ που αποχωρούν από τη χώρα.

Τρομακτική αποκάλυψη του Άντονι Μπλίνκεν, εν μέσω της άνευ προηγουμένου κρίσης στη Μέση Ανατολή: Το Αζερμπαϊτζάν μπορεί να εισβάλει στην Αρμενία τις επόμενες εβδομάδες…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: