Η διάσκεψη στην Αίγυπτο και οι αποφασισμένοι Ισραηλινοί: Στη μέση εκατοντάδες χιλιάδες που πεθαίνουν από βομβαρδισμούς, πείνα και δίψα

Israeli soldiers stationed near the Gaza border, 19 October 2023. More than 3,500 Palestinians and 1,400 Israelis have been killed according to the Israel Defense Forces (IDF) and the Palestinian Health authority since Hamas militants launched an attack against Israel from the Gaza Strip on 07 October. Israel has warned all citizens of the Gaza Strip to move to the south ahead of an expected invasion. EPA/ABIR SULTAN




ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η Διάσκεψη στην Αίγυπτο, στην οποία θα παραστεί ο Κύπριος Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος, οι επαφές που πραγματοποιούνται από διάφορους ηγέτες μεγάλων χωρών με τους εμπλεκόμενους, η μετάβαση στο Κάιρο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, λογικά θα διαμόρφωναν νέα δεδομένα προς την κατεύθυνση της εκτόνωσης της κρίσης στο Μεσανατολικό.

Κι όμως, χθες ο  υπουργός Άμυνας Yoav Gallant συναντήθηκε με στρατιώτες, που υπηρετούν στα σύνορα με τη Γάζα. Και προάγγειλε τα επόμενα βήματα.

  • «Είμαστε πρώτα και κύρια επικεντρωμένοι στο να νικήσουμε τη Χαμάς. Καθοδηγώ στρατιώτες σε μάχες εδώ και 45 χρόνια. Είμαι υπεύθυνος για την ασφάλεια. Ήμουν υπεύθυνος γι’ αυτές τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ακόμη και σε δύσκολες στιγμές, είμαι υπεύθυνος για να φέρω (το Ισραήλ) στη νίκη» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Gallant σημείωσε ότι οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) προετοιμάζονται για μια μακροχρόνια εμπλοκή με τους εχθρούς του Ισραήλ. «Δεν μιλάμε για μια σύντομη στρατιωτική εκστρατεία, μιλάμε για μια παρατεταμένη εκστρατεία» ανέφερε ο Ισραηλινός αξιωματούχος. Αυτό σημαίνει πως ο πόλεμος θα συνεχιστεί. Αυτό σημαίνει πως το αιματοκύλισμα θα συνεχιστεί. Άρα, τι θα γίνει στο Κάιρο; Άρα γιατί μετέβησαν στο Ισραήλ τόσοι ξένοι ηγέτες;

Την ίδια ώρα, τα ξένα πρακτορεία μεταδίδουν ότι απεγνωσμένα οι Παλαιστίνιοι στην Λωρίδα της Γάζας περίμεναν την άφιξη  των φορτηγών με ανθρωπιστική βοήθεια, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Κι αυτό επειδή ο ισραηλινός στρατός έπληττε περισσότερους στόχους της Χαμάς. Και επειδή υπάρχει αναβλητικότητα στο θέμα της βοήθειας.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ρίσι Σούνακ, κι άλλοι δυτικοί ηγέτες, που βρέθηκαν στο Ισραήλ δηλώνοντας στήριξη στον Νετανιάχου, κόπτονται για την ανθρωπιστική βοήθεια. Παρουσιάζονται να ενδιαφέρονται για τους Παλαιστίνους, οι οποίοι την ίδια ώρα δέχονται τα πυρά του ισραηλινού στρατού και μετρούν νεκρούς και καταστροφές.

Μέχρι στιγμής, οι επιθέσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 3.478 ανθρώπους στη Γάζα ενώ ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα έχουν ισοπεδωθεί.

Σε μια περιοχή, που υπάρχει υπερπληθυσμός, οι άνθρωποι ζουν χωρίς  νερό, τρόφιμα και ηλεκτροδότηση

  • Την ίδια ώρα έχει αναφερθεί πως πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί. Αυτό τον πόλεμο, τη σύγκρουση Ισραήλ και Χαμάς, την πληρώνουν οι Παλαιστίνιοι. Όπως και οι  απλοί άνθρωποι στο Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι όπως συναφώς έχει αναφέρει ο Αμερικανός Πρόεδρος υπήρξε συμφωνία για τη διέλευση αρχικά 20 φορτηγών από το κλειστό πέρασμα της Ράφα από την Αίγυπτο στη Γάζα, με τις πρώτες παραδόσεις να αναμένονται το νωρίτερο σήμερα Παρασκευή. Είκοσι φορτηγά πόση βοήθεια μπορούν να μεταφέρουν και πόσοι άνθρωποι θα την εξασφαλίσουν;

Το Ισραήλ που ποσώς ενδιαφέρεται κατά πόσο θα μεταφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια. Θέλει να τελειώσει με την Γάζα, με τους Παλαιστίνιους. Ωστόσο, αυτή τη φορά το παιχνίδι δεν είναι καθόλου εύκολο. Κι αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ο Αλίγιεφ, το «ένα έθνος τρία κράτη» και η μη αναγνώριση του ψευδοκράτους: Πρωτίστως η Λευκωσία πρέπει να είναι συνεχώς στην πρίζα για να αποτρέψεο δυσάρεστη εξέλιξη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: