Γιορτή του αθλητισμού στη Θεσσαλονίκη: Mε χιλιάδες δρομείς και ρεκόρ διαδρομής ολοκληρώθηκε ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημημαραθώνιος [βίντεο]

FILE PHOTO: Αθλητές τρέχουν κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ




Με περισσότερους από 18.000 χιλιάδες δρομείς συνολικά, από 61 χώρες και 5 ηπείρους, ολοκληρώθηκε απόψε ο 11ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης.

Ο αγώνας των 21.1 χιλιομέτρων, ο οποίος είχε αφετηρία την πλατεία Ελευθερίας της πόλης και τερματισμό το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην παραλία της Θεσσαλονίκης, είχε νικητή, με χρόνο 1:06:09 , τον Μαροκινό Μοχάμεντ Σαμπούντ.

Επίτευγμα, που όπως γνωστοποίησαν οι διοργανωτές, αποτελεί ρεκόρ για τη διαδρομή. Στη 2η θέση τερμάτισε ο Γιώργος Ιατρουδέλης, με χρόνο 1:09:58 και 3ος ήταν ο Μιχάλης Παρμάκης, με χρόνο 1:10:11.

Την 1η θέση στις γυναίκες κατέλαβε η Αναστασία Μαρινάκου, με χρόνο 1:18:25. Στη 2η θέση ήταν η Ματίνα Νούλα, με χρόνο 1:19:21 και στην 3η η Άννα Βασιλείου, με χρόνο 1:21:25.

Τη βασική διαδρομή πλαισίωσαν, ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10 χλμ., με αφετηρία τον Λευκό Πύργο, ο Δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ., με αφετηρία το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και ο Δρόμος Ενός Μιλίου, με εκκίνηση από την οδό Ναυάρχου Κουντουριώτου (Πύλη ΟΛΘ).

Οι παράλληλοι αγώνες, όπως και ο Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος, είχαν τερματισμό στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Ο Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης αποτελεί τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μαραθωνίων AIMS και οι διαδρομές των δρόμων του αγωνιστικού προγράμματος φέρουν την επίσημη πιστοποίηση World Athletics.

Διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με τη θεσμική συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης και τη θεσμική υποστήριξη της ομοσπονδίας ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αιγίδα της οποίας φέρει.

Τελεί επίσης υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του Υφυπουργείου Αθλητισμού – Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού – Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα τελείται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, καθώς και από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων.

 Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θεσσαλονίκη, Ελλάδα  

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: