Γιατί η Χαμάς κτύπησε την ημέρα των γενεθλίων του “Βλαδίμηρου”; Η Τουρκία θέλει να εκμεταλλευθεί τον πόλεμο της Χαμάς με το Ισραήλ για να κτυπήσει Ελλάδα και Κύπρο

epa10920873 Supporters raise a flag of Israel ahead of the Rugby World Cup 2023 quarter final match between France and South Africa in Saint-Denis, France, 15 October 2023. EPA, YOAN VALAT




Κείμενο ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ*, Αθήνα

Στις 7 Οκτωβρίου 2023, την ημέρα των γενεθλίων του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, οι τρομοκράτες εισέβαλαν παράνομα και δολοφόνησαν, βίασαν, έσφαξαν και απήγαγαν εκατοντάδες Ισραηλινούς πολίτες (περίπου 1300 άτομα είναι έως τώρα οι νεκροί).

Δολοφόνησαν και απήγαγαν άτομα και άλλων εθνικοτήτων, που βρέθηκαν εκεί ως τουρίστες ακόμα και ως εργαζόμενοι (νταντάδες, εργάτες, κηπουροί κ.α.)…

Λογικά η σύμπτωση ήταν τυχαία εκτός εάν ήταν ένα προμελετημένο δώρο εμπλοκής της Τουρκίας και του Ιράν για να μειωθεί το ενδιαφέρον της Δύσης για το Ουκρανικό και να δημιουργήσει μια νέα ατζέντα διαπραγμάτευσης και πιέσεων της Τουρκίας αυτή την φορά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ένας στόχος της κατοχικής δύναμης θα ήταν να μπει σφήνα στις ΑΟΖ του Ισραήλ, της Κύπρου, και της Αιγύπτου μέσω της μικρής ΑΟΖ, Νοτιο-Ανατολικά της Μεσογείου που έχει (δήθεν) η Λωρίδα της Γάζας (τους ηγέτες της οποίας ελέγχει σε όλα τα επίπεδα). Τούτη η μικρή ΑΟΖ, εφάπτεται με αυτήν του Ισραήλ και της Αιγύπτου.

Στα Βορειο-Ανατολικά έχει επινοήσει άλλη επεκτατική τακτική και ήδη υποστηρίζει ότι έχει ΑΟΖ περνώντας φυσικά από την κατεχόμενη (βόρεια) Κύπρο για να ενωθεί με τον Λίβανο!

Καθόλου τυχαίο δεν είναι και το οτι οι Αμερικανοί κατέρριψαν ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) λίγες μέρες πριν την εισβολή των τρομοκρατών. Όλοι προσέξαμε ότι η Τουρκία, τις πρώτες μέρες και βασικά πριν το έγκλημα της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, δεν είχε πει λέξη, ίσα ίσα που εξέδωσε ξανά ανακοίνωση αμέσως μετά, για να μας πει ότι το επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) δεν ήταν δικό της.

Όμως δεν άντεξε τελικά και μετά τους πρώτους βομβαρδισμούς του Ισραήλ εξέδωσε ξανά ανακοίνωση που βασικά αναιρούσε την προηγούμενη και τώρα ισχυριζόταν ότι είναι δικό της το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV).

  • Γιατί άραγε δεν άντεξε;
  • Γιατί άραγε δεν είπε τίποτα στην αρχή;
  • Τι παιχνίδια ετοίμαζε;
  • Τι είχε ή έχει στο μυαλό της η Τουρκία;

Μετά από όλα αυτά τα συμβάντα λοιπόν ένα κύμα συμπαράστασης σχεδόν ενορχηστρωμένα ξεκίνησε από την Τουρκία, το Ιράν, το Λίβανο, το Κατάρ και το Κουβέιτ και όχι υπέρ του Ισραήλ, όπως ο κάθε λογικός άνθρωπος θα περίμενε αλλά υπέρ της πλευράς που έσφαξε, δολοφόνησε και άρπαξε ως ομήρους ακόμα και μικρά μωρά!

Το κύμα συμπαράστασης υπέρ της Παλαιστίνης που ως κράτος όμως έχει μεγάλη ευθύνη για την ανοχή της στην Χαμάς και κατ’ επέκταση για όσα συμβαίνουν σήμερα καθοδηγείται εκτός από το συναίσθημα των Αράβων προς την φυλή και το θρήσκευμα τους αλλά και απο τα τεραστια οικονομικα συμφέροντα των Τουρκων, του Ιράν, του Κατάρ και αλλων κρατών.

Αυτα τα συμφεροντα προσπαθεί να συντονίσει η Τουρκια ακόμα και με ένα Forum που διοργανώνει εδώ και 3-4 χρόνια το Antalya Diplomacy Forum.

Σε αυτό το Forum μετά απο μικρή έρευνα για το ποιοι έλαβαν μέρος το 2021, το 2022 και το 2023, μπορείτε εύκολα να διαπιστώσετε ότι αυτοί που συμμετέχουν είναι κατι περίεργοι τύποι οπως ο ψευδο-“πρόεδρος” του κατοχικού καθεστώτος και ο ψευδο-“υπουργός εξωτερικών” που οι Τούρκοι τους παρουσιάζουν ως τον …πρόεδρο και τον …υπουργό εξωτερικών της Κύπρου!!!

Παρόντες πάντα το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Ιράν, η Αλβανία, το Κόσοβο, το Πακιστάν, οι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, οι Παλαιστίνιοι και πολλοί άνεργοι Ευρωπαίοι πολιτικοί συνήθως μουσουλμάνοι με περίεργα συμφέροντα, και διάφοροι Αφρικανοί πολιτικοί απο το κάτω κάτω ράφι…

  • Σε κάποια φάση το 2020 και το 2021 παρ’ ολίγον να πέσουν στην παγίδα και να παρευρεθούν Έλληνες πολιτικοί που αν πήγαιναν θα σήμαινε πιθανότατα και το τέλος της πολιτικής τους καριέρας. (Ελπίζουμε πραγματικά να μην γνώριζαν)…

Αλήθεια ομως πέρα από αυτά αν εμείς δεχόμασταν επίθεση και δολοφονούσαν, βιαζαν και έσφαξαν μικρά παιδιά σε ένα ακριτικό νησί μας τι θα κάναμε;

Το Ισραήλ αρχικά ως άμεσα αντίποινα για την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς τους έκοψε το Ίντερνετ όπως έκοψε επίσης το νερό και το ρεύμα και αυτό για να αναγκάσουν τον κόσμο να φύγει και να μην τους κρατάνε άλλο σαν ασπίδα οι τρομοκράτες.

Το internet το έκοψαν για να εμποδίσουν τις άμεσες επικοινωνίες απο την στιγμή που γνωρίζουν ότι χώρες όπως η Τουρκία, το Ιράν και άλλοι έχουν δώσει εντολή στις μυστικές τους υπηρεσίες και ενημερώνουν υποκλέπτοντας στοιχεία μεσω των δορυφόρων και να ενημερώνουν για όλες τις κινήσεις τους Ισραήλ και για τυχον συστηματα ηλεκτρονικου πολεμου με απομακρυσμένο έλεγχο, δορυφόρους κτλ.

Τωρα το Ισραηλ τους βομβαρδιζει και θα συνεχίσει, οπως και σιγουρα θα εισβαλει για να καταστρεψει ολη την υπογεια υποδομη των τουνελ που φτανουν το συνολικο μηκος των 500 χιλιομέτρων, που κατασκεύασαν οι τρομοκρατες για να κρυβονται, να βγαινουν οταν θελουν να δολοφονησουν, να βομβαρδιζουν και να τρομοκρατουν. Αυτο θα τελειωσει με κακο τροπο.

Παίζονται πολλά παιχνίδια στην Ανατολική Μεσόγειο και ευτυχώς που η Κύπρος έπραξε το σωστό και εκανε ότι χρειάστηκε με το θέμα της ΑΟΖ της και έχει πλέον συμμάχους όπως το Ισραήλ, την Αίγυπτο, την Ιταλία (ENI ), τη Γαλλία (Total) και τις ΗΠΑ (ExxonMobil και όχι μόνο).

  • Ειδικά στο οικόπεδο 10 της ΑΟΖ της Κύπρου έχει επιβεβαιωμένα μεταξύ 5 με 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (trillion cubic feet) φυσικού αερίου.

Το κοίτασμα αυτό, από την αρχή αξιολογήθηκε ως «η μεγαλύτερη ανακάλυψη στην κυπριακή ΑΟΖ και από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως», καθώς και καλή βάση για δημιουργία σταθμού LNG.

Η κοινοπραξία των εταιρειών ExxonMobil Exploration and Production Cyprus (Offshore) Limited και Qatar Petroleum International Upstream OPC ανέλαβαν από κοινού τις γεωτρήσεις. Στα πλαίσια της προστασίας της περιοχής τοτε κινητοποιήθηκε το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ με το αντιτορπιλικό «USS Arleigh Burke και την ομάδα κρούσης του αεροπλανοφόρου «USS Harry S. Truman», ενώ για την ελληνική παρουσία στην περιοχή θα εγγυώνται οι φρεγάτες ΨΑΡΑ και ΣΑΛΑΜΙΣ. Άρα εχουμε αμεση εμπλοκή των ΗΠΑ, του Καταρ και της Ελλάδας.

Σε όλο αυτό αν βάλουμε και την Μεγάλη βρετανια, που έχει δύο στρατιωτικές βάσεις στην νότια περιοχή της Κύπρου (στο Ακρωτήρι και τη Δεκέλεια) θα καταλάβετε ότι τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν είναι πολύ σοβαρά.

Εμεις ως Ελληνες απλα πρεπει να κανουμε ενα πραγμα: να τηρήσουμε τις αμυντικες συμφωνιες μας. Δεν υπαρχει και αλλη επιλογη. Εαν πεσει το Ισραηλ οι επομενοι στοχοι αυτου του τρομοκρατικου συνασπισμου, θα ειναι η Κυπρος και τα νησια της Ελλαδας.

Αγρυπνειτε Έλληνες!

* Ειδικού Συνεργάτη
Εξαιρετικός γνώστης των θεμάτων της ενέργειας και της Άμυνας, που προς το παρόν επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, λόγω του πόστου που κατέχει.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ο νέος πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα επηρεάσει τα Eλληνοτουρκικά και το Κυπριακό: Καταρρίφθηκε ο μύθος δικών μας ηγετών, ότι είμαστε μικροί και αδύναμοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: