Φόρος τιμής από τα υπόλοιπα Φιλαράκια: «Είμαστε συντετριμμένοι από την απώλεια του Μάτι» – Οι δαίμονες του Μάθιου Πέρι με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ [video]

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από το reunion των Friends, τον Μάιο του 2021. EPA/Terence Patrick HANDOUT ONLY AVAILABLE TO ILLUSTRATE THE ACCOMPANYING NEWS / MANDATORY CREDIT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




O αιφνίδιος θάνατος του 54χρονου ηθοποιού Μάθιου Πέρι τo περασμένο Σάββατο σόκαρε όλο τον κόσμο και τους εκατομμύρια θαυμαστές του πρωταγωνιστή της κωμικής σειράς «Tα Φιλαράκια».

Από τότε το όνομα του Μάθιου Πέρι (Matthew Perry), που επί δέκα χρόνια υποδύθηκε με τεράστια επιτυχία τον τηλεοπτικό Τσάντλερ έχει κατακλύσει το διαδίκτυο και έγινε πρώτο trend στην ψηφιακή πλατφόρμα του Χ (πρώην Twitter) σε Ελλάδα και όχι μόνο.

Δεκάδες αναρτήσεις γέμισαν το Διαδίκτυο για τον ηθοποιό που έχασε την ζωή του, πιθανότατα από πνιγμό στο τζακούζι του σπιτιού του, και ενώ έδειχνε να έχει ξεπεράσει τους προσωπικούς του δαίμονες με τις καταχρήσεις από ναρκωτικές ουσίες και αλκοόλ.

Μάλιστα οι πρωταγωνιστές της σειράς «Τα Φιλαράκια» (Friends), Τζένιφερ Άνιστον, Κόρτνεϊ Κοξ, Λίζα Κούντροου, Ματ ΛεΜπλάνκ και Ντέιβιντ Σουίμερ, προχώρησαν σε κοινή δήλωση σχεδόν 3 ημέρες μετά τον ξαφνικό θάνατο του συμπρωταγωνιστή τους, Μάθιου Πέρι.

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από την απώλεια του Μάθιου. Ήμασταν κάτι περισσότερο από μέλη ενός καστ. Είμαστε μια οικογένεια. Υπάρχουν τόσα πολλά να πούμε, αλλά αυτή τη στιγμή θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να θρηνήσουμε και να επεξεργαστούμε αυτή την τραγική απώλεια. Με τον καιρό θα πούμε περισσότερα, όσο και όταν μπορούμε. Προς το παρόν, οι σκέψεις και η αγάπη μας είναι με την οικογένεια του Matty, τους φίλους του και όλους όσους τον αγάπησαν σε όλο τον κόσμο» αναφέρουν σε δήλωση στο People.

Ο Πέρι ήταν γνωστός για το ρόλο του Τσάντλερ Μπινγκ στην επιτυχημένη κωμική σειρά, που κυκλοφόρησε από το 1994 έως το 2004.

Το καστ των «Friends» παρέμεινε κοντά μετά το φινάλε της σειράς της σειράς και επανενώθηκε στην οθόνη στην ειδική ταινία του 2021, «Friends: The Reunion».

Οι συνδημιουργοί του «Friends» Μάρτα Κάουφμαν και Ντέιβιντ Κρέιν και ο εκτελεστικός παραγωγός Κέβιν Μπράιτ εξέδωσαν επίσης δήλωση προς τιμήν του Πέρι. Η δήλωσή τους έγραφε:

“Είμαστε σοκαρισμένοι και βαθιά, βαθιά λυπημένοι για τον θάνατο του αγαπημένου μας φίλου Μάθιου. Φαίνεται ακόμα αδύνατο. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αισθανόμαστε ευλογημένοι που τον είχαμε ως μέρος της ζωής μας.”

Μια φωτογραφία του Perry κοινοποιήθηκε επίσης στον λογαριασμό “Friends” στο Instagram, μαζί με ένα μήνυμα που περιγράφει τον αείμνηστο ηθοποιό ως “ένα αληθινό δώρο για όλους μας”.

Η Warner Bros Television Group, παραγωγός της σειράς «Φιλαράκια» και στις 10 σεζόν, αποχαιρέτησε τον «αγαπημένο φίλο» και «απίστευτα ταλαντούχο ηθοποιό». O Tσάντλερ της καρδιάς μας, ταυτίστηκε με τη σειρά «Φιλαράκια» που προβαλλόταν στο NBC για δέκα σεζόν (1994-2004).

Μακριά από τις κάμερες όμως ο Πέρι έδινε μάχη για χρόνια με την εξάρτησή του από τα αναλγητικά και το αλκοόλ και είχε χρειαστεί πολλές φορές να μπει σε κλινικές αποτοξίνωσης. Έναν μακρύ αγώνα στον οποίο τον είχαν κατ’ επανάληψη στηρίξει οι συμπρωταγωνιστές του στη δημοφιλή σειρά.

«Ηταν περίπλοκος άνθρωπος»

Η Μόλι Χούρβιτς, η πρώην αρραβωνιαστικιά του Μάθιου Πέρι, θέλησε να τον αποχαιρετήσει με ένα ξεχωριστό μήνυμα. «Του άρεσε που ο κόσμος μιλούσε για το πόσο ταλαντούχος ήταν. Και ήταν πραγματικά πολύ ταλαντούχος», ανέφερε η 32χρονη Χούρβιτς στην ανάρτησή της στο Instagram.

Η Χούρβιτς, η οποία εργάζεται ως λογοτεχνική διευθύντρια στην Thruline Entertainment, άρχισε να βγαίνει με τον ηθοποιό το 2018 και το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε τον Νοέμβριο του 2020. Οι δρόμοι τους χώρισαν οριστικά τον Ιούνιο του 2021.

Στο στιγμιότυπο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανέβασε μια φωτογραφία του Πέρι να ατενίζει ένα χειμωνιάτικο τοπίο της πόλης.

Η Χούρβιτς θυμήθηκε πως ο Πέρι προβληματιζόταν για την ερμηνεία του πριν από την επανένωση της σειράς τον Μάιο του 2021.

«Καθώς πλησίαζε η επανένωση των Friends, ξαναείδαμε τη σειρά μαζί», είπε η Χούρβιτς. «Γαμώτο, ήμουν τόσο καλός!… Βλέπετε τι έκανα εκεί;». Ξαναγυρίσαμε και μελετήσαμε σκηνές.

«Ο σεβασμός και το χιούμορ είναι κάτι που μας συνέδεε. Το να είμαι μαζί του καθώς ανακάλυπτε ξανά την ευφυΐα του ήταν κάτι το μαγικό».

Η Χούρβιτς προφανώς γνώριζε αυτόν τον άνθρωπο και με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο. «Ενώ τον αγαπούσα βαθύτερα από όσο μπορούσα να κατανοήσω, ήταν περίπλοκος και προκαλούσε πόνο που δεν είχα γνωρίσει ποτέ. Κανείς στην ενήλικη ζωή μου δεν με επηρέασε βαθύτερα από τον Μάθιου Λάνγκφορντ Πέρι. Νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη γι’ αυτό και για όλα όσα έμαθα από τη σχέση μας».

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Molly Hurwitz (@mollyhurwitz)

Η Χούρβιτς αναφέρθηκε έμμεσα στη μάχη του Πέρι με την κατάχρηση ουσιών που έκανε σε μεγάλο μέρος της ζωής του.

«Θα ήταν παράλειψη αν δεν ανέφερα το Al Anon, μια ανεκτίμητη πηγή για όσους αγαπούν κάποιον που παλεύει με αυτή την καταστροφική ασθένεια», είπε.

Έκλεισε την ανάρτησή της λέγοντας: «Μάτι, νιώθω ανακούφιση που βρήκες τη γαλήνη».

Εν αναμονή της τοξικολογικής εξέτασης

Την ίδια ώρα μυστήριο αποτελεί η μη έκδοση πορίσματος για τα αίτια του θανάτου του, παρά την ολοκλήρωση της ιατροδικαστικής εξέτασης, για το τι προκάλεσε την ξαφνική απώλειά του.

Και ενώ οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι δεν βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες κοντά του το ιατροδικαστικό γραφείο της κομητείας του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε στο περιοδικό People ότι η αυτοψία έχει ολοκληρωθεί και τα αποτελέσματα εκκρεμούν ενόψει της τοξικολογικής έκθεσης, η οποία θα χρειαστεί εβδομάδες για να ολοκληρωθεί.

«Σε περιπτώσεις όπου η αιτία θανάτου δεν μπορεί να προσδιοριστεί τη στιγμή της νεκροψίας, θα αναβληθεί η έκδοση του πιστοποιητικού θανάτου μέχρι να γίνουν πρόσθετες μελέτες», ανέφερε ο ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία στο Λος Άντζελες.

Και όπως πρόσθεσε εκπρόσωπος της υπηρεσίες, «μόλις ολοκληρωθούν οι εξετάσεις/μελέτες, ο γιατρός αξιολογεί ξανά την περίπτωση και κάνει τον προσδιορισμό της αιτίας του θανάτου».

Σε βίντεο της DailyMail, φαίνεται το εξωτερικό μέρος του σπιτιού του και το τζακούζι, στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ο αγαπητός ηθοποιός.

Ο Μάθιου Πέρι μάλλον, περνούσε αρκετό από τον χρόνο του χαλαρώνοντας στο τζακούζι του. Πρόσφατα μάλιστα, είχε μοιραστεί μια φωτογραφία με το κοινό του, όπου ποζάρει μέσα σε αυτό.

Συγκεκριμένα, έξι μέρες πριν τον θάνατό του, ο Πέρι είχε δημοσιεύσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ένα στιγμιότυπο, στο οποίο χαλαρώνει στο τζακούζι του φορώντας τα ακουστικά του.

Στη λεζάντα της ανάρτησής του είχε γράψει: «Ω, τόσο ζεστό νερό που στροβιλίζεται γύρω σου, σε κάνει να αισθάνεσαι καλά. Είμαι ο Mattman».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Matthew Perry (@mattyperry4)

Με πληροφορίες από instagram, dailymail

«Εδώ που όλοι χάσαμε ένα φιλαράκι»: Οι θαυμαστές του Μάθιου Πέρι δακρυσμένοι τον αποχαιρετούν έξω από το τηλεοπτικό του σπίτι στο Μανχάταν [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: