Επίθεση μουσουλμάνου με μαχαίρι σε σχολείο στη Γαλλία: Ενας καθηγητής νεκρός, τουλάχιστον 2 σοβαρά τραυματίες – Επί τόπου ο Μακρόν[videos]

Στιγμιότυπο από την επίθεση στο λύκειο της Αράς στη Γαλλία Print Screen via video/twitter




Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε σήμερα το πρωί της Παρασκευής στο λύκειο Gambetta στο Arras.

Ένας δράστης οπλισμένος με μαχαίρι εισέβαλε στην εγκατάσταση. Φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ», μαχαίρωσε έναν δάσκαλο σε αδιευκρίνιστες συνθήκες. Υπάρχουν τουλάχιστον άλλα 2 σοβαρά τραυματίες. Ο Πρόεδρος Μακρόν μεταβαίνει επί τόπου.

Κατά πληροφορίες ο δράστης αναφερόταν στη λίστα για πρόσωπα υπό παρακολούθηση

 

Οπως μετέδωσε το δίκτυο BFM TV ο δράστης ήταν περίπου 20 ετών και πιθανόν πρώην μαθητής του σχολείου καθώς και ότι συνελήφθη και ο αδελφός του.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο νεκρός ήταν καθηγητής Γαλλικών, ενώ ένας καθηγητής Γυμναστικής που επίσης μαχαιρώθηκε είναι τραυματίας.

Οι μαθητής περιορίστηκαν μέσα στις τάξεις τους.

Η γαλλική βουλή ανέστειλε τις εργασίες της σε ένδειξη συμπαράστασης προς τα θύματα.

Η επίθεση πραγματοποιείται σχεδόν ακριβώς τρία χρόνια μετά την δολοφονία του Σαμυέλ Πατί, του 47χρονου καθηγητή που αποκεφαλίσθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2020 κοντά στο σχολείο του στο Κονφλάν-Σεντ Ονορίν στην περιφέρεια του Παρισιού δέκα ημέρες αφού έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του Μωάμεθ στο πλαίσιο μαθήματος με θέμα την ελευθερία της έκφρασης. Ο 18χρονος δολοφόνος, ρώσος πρόσφυγας τσετσενικής καταγωγής, σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο άνδρας ο οποίος συνελήφθη σήμερα είναι 20 ετών και επίσης τσετσενικής καταγωγής. Ο αδελφός του, 17 ετών, συνελήφθη κοντά σε άλλο σχολείο. Η αντιτρομοκρατική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει την έρευνα.

Mε πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ και lefigaro.fr
Ελλάδα Αθήνα 

 

«To Iσραήλ μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του αλλά η τακτική του στη Γάζα είναι απαράδεκτη»: Βολές κατά του Τελ Αβίβ από τη Νορβηγία

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: