Ομάδα κρούσης των ΗΠΑ μετακινείται στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου: Εντολή του Μπάιντεν για χορήγηση πρόσθετης στήριξης στο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

Το αεροπλανοφόρ USS Gerald Ford σε πολεμικές ασκήσεις στο Ιόνιο Πέλαγος. Photo via U.S. Naval Forces Europe-Africa, U.S. 6th Fleet, @USNavyEurope




Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν έδωσε εντολή για χορήγηση «πρόσθετης στήριξης» από την Ουάσιγκτον στο Ισραήλ, μετά τις επιθέσεις της Χαμάς, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος έδωσε εντολή για χορήγηση πρόσθετης υποστήριξης προς το Ισραήλ μετά την άνευ προηγουμένου τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς», ανέφερε η αμερικανική προεδρία.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο, USS Gerald R. Ford (CVN-78) καθώς και τα άλλα πλοία του Carrier Strike Group 12 που περιλαμβάνει το Ticonderoga-Class Cruiser USS Normandy (CG-60), καθώς και τα Arleigh Burke-Class Destroyers USS Ramage (DDG-61), USS McFaul (DDG-74) και USS Thomas Hudner (DDG-116) κατευθύνονται ήδη προς την Ανατολική Μεσόγειο.

Είναι μια «Εκδήλωση Υποστήριξης» προς το Ισραήλ και για να βοηθήσουν επίσης στην πιθανή εκκένωση πολιτών των ΗΠΑ από τη Χώρα εάν παραστεί ανάγκη.

Ανακοινώσεις με περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή τη στήριξη ενδέχεται να εκδοθούν τις επόμενες ημέρες, είχε αναφέρει νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Μπάιντεν είχε και χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, αλλά και με τον πρόεδρο της χώρας. Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να υποστηρίξουν με όλα τα μέσα το Εβραϊκό Κράτος.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Οι ΗΠΑ ξεκινούν να στέλνουν επιπλέον πυρομαχικά στο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Λόιντ Όστιν, προσθέτοντας ότι ο αμερικανικός στρατός βρίσκεται σε διαδικασία ενίσχυσης της στρατιωτικής του παρουσίας στη Μέση Ανατολή.

Το πρώτο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας «θα ξεκινήσει να αναχωρεί σήμερα και θα φτάσει μέσα τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο Όστιν σε σε ανακοίνωσή του.

Πρόσθεσε ότι μια ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου μετακινείται στη θαλάσσια περιοχή πιο κοντά στο Ισραήλ, και αυτή η ομάδα περιλαμβάνει το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford και πλοία που το υποστηρίζουν.

Το Πεντάγωνο θα προσθέσει επίσης μαχητικά αεροσκάφη στην περιοχή. Συγκεκριμένα στη δήλωση του αναφέρει:

Οι σκέψεις μου συνεχίζουν να είναι με τον λαό του Ισραήλ και τις πολλές οικογένειες που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα ως αποτέλεσμα της αποτρόπαιας τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς. Σήμερα, ως απάντηση σε αυτήν την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, και μετά από λεπτομερείς συζητήσεις με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, έχω αναλάβει αρκετά βήματα για την ενίσχυση της στάσης του Υπουργείου Άμυνας στην περιοχή για την ενίσχυση των περιφερειακών προσπαθειών αποτροπής.

Έχω ζητήσει την κίνηση του USS Gerald R. Ford Carrier Strike Group προς την Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό περιλαμβάνει το αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford (CVN-78), το καταδρομικό κατευθυνόμενου πυραύλου κατηγορίας Ticonderoga USS Normandy (CG 60), καθώς και τα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων πυραύλων κατηγορίας Arleigh-Burke USS Thomas Hudner (DDG 116). ), USS Ramage (DDG 61), USS Carney (DDG 64) και USS Roosevelt (DDG 80).

Έχουμε επίσης λάβει μέτρα για να ενισχύσουμε τις μοίρες μαχητικών αεροσκαφών F-35, F-15, F-16 και A-10 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην περιοχή. Οι ΗΠΑ διατηρούν έτοιμες δυνάμεις παγκοσμίως για να ενισχύσουν περαιτέρω αυτή τη στάση αποτροπής, εάν χρειαστεί.

Επιπλέον, η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα παράσχει γρήγορα στις αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ πρόσθετο εξοπλισμό και πόρους, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών. Η πρώτη βοήθεια ασφαλείας θα ξεκινήσει σήμερα και θα φτάσει τις επόμενες ημέρες.

Η ενίσχυση της στάσης της κοινής μας δύναμης, εκτός από την υλική υποστήριξη που θα παράσχουμε γρήγορα στο Ισραήλ, υπογραμμίζει τη σιδηρά υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις Αμυντικές Δυνάμεις του Ισραήλ και στον ισραηλινό λαό.

Η ομάδα μου και εγώ θα συνεχίσουμε να είμαστε σε στενή επαφή με τους Ισραηλινούς ομολόγους μας για να διασφαλίσουμε ότι έχουν ό,τι χρειάζονται για να προστατεύσουν τους πολίτες τους και να αμυνθούν από αυτές τις αποτρόπαιες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το AFP και το Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Εχθρικές δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισραηλινό έδαφος, δηλώνει ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: