Δεν ευθύνεται φυσικά ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή για το γεγονός ότι η συμμετοχή στις ελληνικές εκλογές κατέγραψε ιστορικό χαμηλό! Εκλογές, πόλεμος και πέρα βρέχει…

Πολίτης ασκεί το εκλογικό της δικαίωμα κατά τη διάρκεια περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, σε εκλογικό τμήμα της Νέας Σμύρνης, Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Του ΜΙΧΑΛΗ ΨΥΛΟΥ, Ναυτεμπορική, Αθήνα

«Είμαστε σε πόλεμο»: Εκεί που περιμέναμε να ασχοληθούμε με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ξέσπασε πόλεμος στην ευρύτερη γειτονιά μας.

Η απρόκλητη τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ και η σφοδρή απάντηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Γάζα παραμέρισαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τους περιφερειάρχες, τους δημάρχους και τους πάνω από 150.000 υποψήφιους συμβούλους. «Inter arma silent leges – «Όταν μιλούν τα όπλα, οι νόμοι σιγούν», έλεγε ο Κικέρων.

Δεν ευθύνεται φυσικά ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή για το γεγονός ότι η συμμετοχή στις χθεσινές εκλογές κατέγραψε ιστορικό χαμηλό! Ούτε ένας στους δύο Έλληνες δεν πήγε στις κάλπες για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Η συμμετοχή ήταν 47,7%. Από 59% στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές το 2019.

Τι κι αν όλοι μας, πρώτα τον δήμαρχο αναζητούμε, καταγγέλλουμε ή και επαινούμε για τα προβλήματα της καθημερινότητας στις πόλεις μας. Όταν έρχεται η ώρα της κάλπης οι περισσότεροι πηγαίνουν πλέον για… πικ νικ.

  • «Η απάθεια, ο μεγάλος νικητής στις εκλογές», προβλέπαμε από αυτή τη στήλη, πριν από μία εβδομάδα. Και, δυστυχώς, επαληθευθήκαμε. «Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν», έλεγε μια αρχαιοελληνική παροιμία. «Ενώ τα σπίτια μας καίγονται, εμείς τραγουδάμε».

Να μη ζητάμε και τα ρέστα λοιπόν αν ο τοπικός ή περιφερειακός άρχων έχει αναδειχθεί διά της… απουσίας μας.

Η ίδια ακριβώς απάθεια και επί δεκαετίες «απουσία» της διεθνούς κοινότητας για το Παλαιστινιακό απειλεί τώρα να πυροδοτήσει έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Τις τελευταίες εβδομάδες γίνεται προσπάθεια από την Αμερική να αποκατασταθούν οι σχέσεις της Σαουδικής Αραβίας με το Ισραήλ. Αλλά το Παλαιστινιακό έχει τεθεί και πάλι στο περιθώριο.

Οι Παλαιστίνιοι έχουν χορτάσει λόγια. Κράτος δεν βλέπουν. Παρά μόνο τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου να δείχνει από το βήμα του ΟΗΕ τον χάρτη της «Νέας Μέσης Ανατολής», όπου Δυτική Όχθη και Γάζα εμφανίζονται ως… ισραηλινό έδαφος.

Έτσι όμως, το Παλαιστινιακό θα επανέρχεται, με βίαιο τρόπο, στην ημερήσια διάταξη της διεθνούς πολιτικής. Φέρνοντας πιο κοντά την επαπειλούμενη, μεγάλη σύγκρουση Ισραήλ – Ιράν, καθώς η Τεχεράνη οπλίζει τη Χαμάς. Στέλνοντας την περιοχή της Μεσογείου στον όλεθρο και φυσικά το πετρέλαιο σε δυσθεώρητα ύψη…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς ξεπερνά τη μακροχρόνια αντιπαράθεση μεταξύ του Ισραήλ και της Παλαιστίνης: «Ταχυδρόμος» του Ιράν, δυστυχώς, η τρομοκρατική οργάνωση…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: