Απελαύνεται για λόγους ασφαλείας από την Κύπρο ο “περίεργος” Ρώσος δημοσιογράφος που συνελήφθη στη Λευκωσία

Photo via pixabay.com@noshad ahmed




Απελαύνεται από την Κύπρο ο Ρώσος δημοσιογράφος ο οποίος συνελήφθη στη Λευκωσία την Πέμπτη, μετά από ανάκληση της άδειας παραμονής του για λόγους ασφαλείας, όπως ανέφεραν στο ΚΥΠΕ διπλωματικές πηγές. Μαζί του βρισκόταν και δεύτερο πρόσωπο, το οποίο αφέθηκε ελεύθερο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ρώσος κατά τη διάρκεια της σύλληψής του είχε προβάλει αντίσταση. Παράλληλα οι πηγές απέρριψαν τους ισχυρισμούς για βίαιη συμπεριφορά κατά τη σύλληψη.

Όπως αναφέρθηκε, η Κυπριακή Δημοκρατία ενημέρωσε τη ρωσική πλευρά για το ζήτημα και βρίσκεται σε επικοινωνία με τη ρωσική πλευρά, στο κατάλληλο υπηρεσιακό-διπλωματικό επίπεδο με στόχο τη βέλτιστη επίλυση της υπόθεσης.

ΥΠΕΞ: Ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τη Ρωσία

Εξάλλου ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Θεόδωρος Γκότσης, επιβεβαίωσε ότι το Υπουργείο προβαίνει στις δέουσες ενέργειες που προβλέπονται σε τέτοιου είδους ιδιάζουσας φύσης ζητήματα. Ο κ. Γκότσης επεσήμανε ότι «υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την Ρωσική Ομοσπονδία μέσω της διπλωματικής οδού με στόχο την επίλυση του θέματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Υπογράμμισε, ότι «το Υπουργείο Εξωτερικών είναι σε θέση να διαβεβαιώσει, ότι το ζήτημα τυγχάνει της δέουσας διαχείρισης και προσοχής από τις συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και ότι η διευθέτησή του έχει ήδη τροχιοδρομηθεί στην βάση των ενδεδειγμένων διαδικασιών». Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε, «περαιτέρω δημόσιος σχολιασμός ισχυρισμών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν ενδείκνυται».

Καταλήγοντας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών τόνισε, ότι εξυπακούεται πως η Κυπριακή Δημοκρατία, ως συντεταγμένο Κράτος, λαμβάνει όλα τα δέοντα μέτρα για την προστασία της εθνικής ασφάλειάς της και εφαρμογή των αποφάσεων των αρμοδίων αρχών για προστασία των συμφερόντων της.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Διάβημα στον Κύπριο πρέσβη στη Μόσχα για τη σύλληψη Ρώσου δημοσιογράφου στη Λευκωσία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: