Η ανταπόκριση του Mιχάλη Ιγνατίου: Αποφασισμένες οι ΗΠΑ για ασπίδα στο Ισραήλ σε περίπτωση επίθεσης από το Ιράν* Τα σχέδια για ευρύτερο μέτωπο, οι πληροφορίες για επίσκεψη του Μπάιντεν

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση του ACTION 24




Στις πιθανότητες μιας επίσκεψης Μπάιντεν στο Ισραήλ,και της σημασίας αυτής, αναφέρθηκε ο Μιχάλης Ιγνατίου σε σχόλιό του στον ACTION 24.

O ανταποκριτκής του σταθμού στις ΗΠΑ και ιδρυτής και αρθογράφος της Hellas Journal, στάθηκε επίσης στην απόφαση των ΗΠΑ να προστατεύσουν το Ισραήλ στην περίπτωση που δεχθεί επίθεση από την Τεχεράνη καθώς και στα σχέδια σύμπηξης ενός ευρύτερου μετώπου προκειμένου να αντιμετωπισθεί πιθανή ανάφλεξη.

Αναλυτικά όσα μετέδωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου:

«Μετά την ακύρωση της προγραμματισμένης επίσκεψης του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν στο Κολοράντο, ξεκίνησαν φήμες ότι σχεδιάζει ταξίδι στο Ισραήλ.

Δεν υπάρχει επιβεβαίωση ότι θα επισκεφθεί το Εβραϊκό Κράτος, αλλά θα κρατήσουμε την πληροφορία επειδή οι φήμες εκπορεύονται από σοβαρές πηγές της Ουάσιγκτον.

Η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Αντριάνα Γουάτσον, δήλωσε: «Δεν έχουμε κανένα νέο ταξίδι να ανακοινώσουμε».

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρεται ότι θα παραμείνει στην αμερικανική πρωτεύουσα για να συμμετάσχει σε συναντήσεις που αφορούν θέματα εθνικής ασφάλειας.

Η φράση ομιλεί από μόνη της, αλλά να προσθέσουμε ότι αυτά τα θέματα ασφάλειας αφορούν:

  • Πρώτον, την επίθεση της Χαμάς και την αντεπίθεση του Ισραήλ, που αναμένεται τις επόμενες ημέρες.
  • Και δεύτερον, την πιθανή ανάμειξη στον πόλεμο του Ιράν και της Χεζμπολάχ.

Και τα δύο είναι θέματα φωτιά για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το δεύτερο θα μπορούσε να αναγκάσει την Αμερική να λάβει μέρος στον πόλεμο, διότι φαίνεται ότι υπάρχει απόφαση για προστασία του Ισραήλ στην περίπτωση που δεχθεί επίθεση από την Τεχεράνη.

Δεν πρέπει, λοιπόν, να αποκλειστεί ξαφνική επίσκεψη του Προέδρου Μπάιντεν στο Ισραήλ, αλλά να επαναλάβω ότι δεν έχουμε επιβεβαίωση. Άλλωστε, παρόμοιες επισκέψεις ανακοινώνονται όταν ο εκάστοτε Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει επιστρέψει στο Λευκό Οίκο.

Ο κ. Μπάιντεν ενημερώνεται σε 24ωρη βάση για όλα όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ και γύρω από το Ισραήλ. Στις 9 το πρωί τοπική ώρα στην Ουάσιγκτον δέχθηκε την τελευταία ενημέρωση από τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και των Ενόπλων Δυνάμεων. Και η κατάσταση, όπως την περιέγραψαν, δεν είναι καθόλου καλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπονούνται και σχέδια για να αντιμετωπιστεί μία ανάφλεξη με τη συμμετοχή και άλλων χωρών. Η μόνη χώρα που θα μπορούσε να εισέλθει στον πόλεμο, είναι το Ιράν. Βεβαίως, στην περίπτωση αυτή, θα αντιδράσει στρατιωτικά η Ουάσιγκτον.

Αναφορικά με την περιοδεία του Άντονι Μπλίνκεν σε αραβικές χώρες, ο Μιχάλης Ιγνατίου, μετέδωσε:

«Η περιοδεία του υπουργού Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν μέχρι της στιγμής, δεν έφερε αποτελέσματα. Από το Κάιρο πήγε στο Ισραήλ, επισκέφθηκε συνολικά έξι πρωτεύουσες -δεν πήγε στην Τουρκία και είναι ένα σοβαρό θέμα αυτό. Θα δούμε πιστεύω τις συνέπειες στη συνέχεια.

Όμως, το ότι δεν είχε καλά αποτελέσματα η περιοδεία του είναι πρόβλημα, που σημαίνει ότι -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο- οι έξι αυτές αραβικές χώρες δεν θέλουν να βρεθούν απέναντι στους τρομοκράτες της Χαμάς.

Η ενημέρωση από αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι ο Αμερικανός υπουργός διαπίστωσε μία ευρεία αντίθεση των ηγετών των αραβικών κρατών απέναντι στην Χαμάς.

Αλλά, την ίδια στιγμή, ανησυχούν για την τύχη των Παλαιστινίων, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν ακολουθούν την Χαμάς.

Ο κ. Μπλίνκεν ξεκαθάρισε στους συνομιλητές του:

Πρώτον ότι Χαμάς δεν μπορεί, και δεν πρέπει, να συνεχίσει να κάνει σαν να μην έγινε τίποτε.
Και δεύτερον ότι η Αμερική θα βοηθήσει τους Παλαιστίνιους που ζουν στη Γάζα να ξεπεράσουν τα προβλήματα που τους δημιουργεί η τρομοκρατική δράση της Χαμάς».

O Μιχάλης Ιγνατίου ολοκλήρωσε την ανταπόκρισή του αναφέροντας:

«Κλείνοντας θα ήθελα να σημειώσω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν το δικαίωμα να απαντήσει στην επίθεση της Χαμάς.
Δεν ζητούν από την κυβέρνηση του Ισραήλ να μην κτυπήσει τη Χαμάς. Αντίθετα συμφωνούν. Αλλά προειδοποιούν την Ιερουσαλήμ να αποφύγει πάση θυσία αιματοκύλισμα μεταξύ των αμάχων».

Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Παλαιστίνιο ομόλογό του Αλ Μαλίκι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: