Ανοιχτή, χαίνουσα πληγή: Δυο Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

FILE PHOTO: Νεαρές Παλαιστίνιες περνούν μπροστά από Ισραηλινούς στρατιώτες σε σημείο ελέγχου. EPA/ABED AL HASHLAMOUN




Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα κατά την ανταλλαγή πυρών με Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στην πόλη Τουλκάρεμ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.

Ο Αμπντούλ Ράχμαν Άτα, 23 ετών, και ο Χουζάιφα Φάρις, 27 ετών, σκοτώθηκαν «από τις σφαίρες της κατοχής», ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, χωρίς να διευκρινίσει τις συνθήκες του θανάτου τους.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «εξουδετέρωσε (δύο) τρομοκράτες», οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίον «ισραηλινού οχήματος» κοντά στο παλαιστινιακό χωριό Σούφα, νοτιοανατολικά της Τουλκάρεμ.

Εκεί κοντά, στον καταυλισμό προσφύγων της Τουλκάρεμ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επεσήμαναν ότι διεξήγαγαν «αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις», σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση.

Στη διάρκεια επιδρομής σε αυτή την αυτόνομη παλαιστινιακή περιοχή (όπου τη διατήρηση της τάξης και της εσωτερικής ασφάλειας έχει αναλάβει η Παλαιστινιακή Αρχή, βάσει των συμφωνιών του Όσλο) τραυματίστηκαν πέντε μέλη της αστυνομίας συνόρων του Ισραήλ, τρία εκ των οποίων σοβαρά, από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.

Από την πλευρά τους οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσαν στο Telegram ότι κάποια μέλη τους ενεπλάκησαν σε «συγκρούσεις» με τις ισραηλινές δυνάμεις στον καταυλισμό προσφύγων της Τουλκάρεμ.

Η βία που συνδέεται με την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση έχει οξυνθεί από την αρχή του έτους, κυρίως στη Δυτική Όχθη, περιοχή που κατέλαβε το Ισραήλ το 1967. Από την 1η Ιανουαρίου έχουν σκοτωθεί σε βίαια επεισόδια τουλάχιστον 245 Παλαιστίνιοι, 32 Ισραηλινοί, μία Ουκρανή και ένας Ιταλός, σύμφωνα με απολογισμό του AFP με βάση επίσημες πηγές.

Στους αριθμούς αυτούς περιλαμβάνονται στην παλαιστινιακή πλευρά μαχητές και άμαχοι, εκ των οποίων ανήλικοι, και στην ισραηλινή πλευρά κυρίως άμαχοι, ανάμεσά τους ανήλικοι και τρία μέλη της αραβικής μειονότητας.

Με πληροφορίες από Reuters- AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Τουλκάρεμ, Palestine

Ετοιμάζει ο Κιμ νέα πυρηνικά όπλα; Η διακοπή λειτουργίας αντιδραστήρα παραπέμπει σε εξαγωγή πλουτωνίου για στρατιωτικούς σκοπούς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: