Ανελέητοι βομβαρδισμοί από αέρος και ψυχολογικές επιχειρήσεις από το Ισραήλ εν αναμονή της πιθανής χερσαίας εισβολής στη Γάζα [βίντεο]

Τμήματα ειδικών επιχειρήσεων έχουν αναπτυχθεί στη Λωρίδα της Γάζας και όπως υποστηρίζεται, πραγματοποιούν “χειρουργικές” επεμβάσεις εξουδετερώνοντας τρομοκράτες της Χαμάς. Πηγή εικόνας: Χ IDF




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ //HELLAS JOURNAL

Ο Ισραηλινός στρατός έχει αποφασίσει όπως όλα δείχνουν να συνεχίσει να χτυπά την Γάζα από ψηλά κι από μακριά.

Αυτό μεταφράζεται σ’ ένα σφυροκόπημα από αέρος, ημέρα και νύχτα, με τα μαχητικά της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας να μην σταματούν να στοχοποιούν και να βάλλουν σε σημεία που οι πληροφορίες τους λένε ότι έχουν καταφύγει τρομοκράτες της Χαμάς.

Και παράλληλα τα οβιδοβόλα Μ-109 του πυροβολικού δεν παύουν, ανά πυροβολαρχία, να εξαπολύουν να χτυπούν στο εσωτερικό της Γάζας.

Είτε ανά στοιχείο, είτε με ομοβροντία πυρών, οι Ισραηλινοί έχουν επιλέξει να πλήττουν κάθε στόχο που θεωρείται ύποπτος.

Παράλληλα από το Τελ Αβίβ και όσο δεν έχει δοθεί το πράσινο φως για την χερσαία επιχείρηση, διεξάγεται και ο ψυχολογικός πόλεμος, για όλους εκείνους που στέκονται απέναντι στις δυνάμεις του Ισραήλ.

Μπορεί η πλειονότητα του στρατού να παραμένει σε σημεία συγκέντρωσης, αλλά όσες δυνάμεις έχουν προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω, βρίσκονται μια ανάσα από την «κόκκινη γραμμή».

Τα άρματα μάχης που ασκούν ούτως ή άλλως ψυχολογική πίεση σε κάθε αντίπαλο στο πεδίο της μάχης βρίσκονται κυριολεκτικά στην πρώτη γραμμή που έχει φτιάξει το Ισραήλ.

Τα άρματα Merkava, τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού είναι σε απόσταση αναπνοής και τα πληρώματά τους αναμένουν την εντολή εκκίνησης, την στιγμή που από τα μετόπισθεν το πυροβολικό χτυπά διαρκώς με τις οβίδες των 155 χιλιοστών.

Και μάλιστα λίγο πίσω από την πρώτη γραμμή, ο ισραηλινός στρατός έχει ξεκινήσει να δημιουργεί τα σημεία της λεγόμενης Διοικητικής Μέριμνας.

Σκαπτικά μηχανήματα προετοιμάζουν το έδαφος που θα φιλοξενεί όλα εκείνα τα μέσα και το προσωπικό που επιφορτίζεται με την «αναγόμωση» της πρώτης γραμμής.

Εκεί έχουν καταφτάσει φορτηγά οχήματα, φορτωμένα με πυρομαχικά για τα τεθωρακισμένα, το πυροβολικό μάχης αλλά και για το πεζικό.

Επιπλέον στα σημεία αυτά σταθμεύουν και βυτιοφόρα για τον ανεφοδιασμό με καύσιμα των μέσων της πρώτης γραμμής.

Διπλωματικός μαραθώνιος σε κορυφαίο επίπεδο

Τα παραπάνω συμβαίνουν την ώρα που το Τελ Αβίβ δεν σταματά να έχει υψηλόβαθμες επισκέψεις, με πρώτο τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάντεν.

Επιπλέον ηγέτες από την Ευρώπη, όπως ο Γερμανός Όλαφ Σόλτς αλλά και ο Έλληνας πρωθυπουργός σπεύδουν στην περιοχή ώστε να
συνομιλήσουν με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο πυρετός των διαβουλεύσεων, των συνομιλιών, των διαπραγματεύσεων και της άσκησης πίεσης για κατάπαυση του πυρός ώστε να
απομακρυνθούν άμαχοι και όμηροι, δεν έχει σταματήσει.

Από τους στρατιωτικούς αναλυτές δεν ξεφεύγει και το γεγονός ότι μπορεί η χερσαία επέμβαση να έχει καθυστερήσει, αλλά την ίδια στιγμή γίνονται περιφερειακά πολλές κινήσεις που είτε έχουν ιδιαίτερη σημασία είτε γίνονται για προληπτικούς λόγους.

Η ανάπτυξη περίπου 2000 Αμερικανών πεζοναυτών μόνο τυχαία δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι.

Στελέχη των SOF των Ηνωμένων Πολιτειών, εμπειροπόλεμα και με εξοπλισμό ικανό για μακρά περίοδο εκτός στρατιωτικών εγκαταστάσεων αναμένονται στην «hot area» της Μ. Ανατολής.

Επιπλέον η ενίσχυση τις αμέσως επόμενες ημέρες και με το δεύτερο αεροπλανοφόρο, μαζί με τη δική του ομάδα ασφαλείας, μαρτυρά ότι οι ΗΠΑ θέλουν πάση θυσία να διασφαλίσουν ότι το σύμμαχο Ισραήλ δεν θ’ απειληθεί από τους περιφερειακούς κινδύνους, όπως για παράδειγμα ο Λίβανος και πολύ περισσότερο από το Ιράν.

Άλλωστε και οι κινήσεις που έγιναν τις τελευταίες ώρες στο εσωτερικό του Ισραήλ δείχνουν ότι οι Ισραηλινοί προετοιμάζουν τους πολίτες τους για μια μακρά περίοδο επιχειρήσεων.

Χαρακτηριστικό ήταν η εκκένωση 28 χωριών στο βόρειο τμήμα της συνοριακής γραμμής με τον Λίβανο, την στιγμή που χτυπήθηκαν και στόχοι της Χεζμπολάχ.

Πάντως και το γεγονός ότι η Αίγυπτος και η Ιορδανία δηλώνουν την απροθυμία τους να δεχτούν τον άμαχο πληθυσμό, προβληματίζει όλο και περισσότερο την Ευρώπη, κυρίως τις χώρες που θεωρούνται πύλες προς τη Γηραιά Ήπειρο. Ανάμεσά τους και η χώρα μας όπου στις αρχές έχει σημάνει συναγερμός.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ και τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

Eφιαλτικές ειδήσεις καταφθάνουν από τη Γάζα: Φόβοι για 500 νεκρούς ύστερα από ισραηλινό χτύπημα σε νοσοκομείο* Αεροπορική επιδρομή και σε σχολείο-καταφύγιο 4.000 ανθρώπων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: