Ακριβά κόστισαν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη τα προεκλογικά μηνύματα: Πλήρωσε πρόστιμο €36.000 μετά από παράπονα ψηφοφόρων

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης. ΓΤΠ – ΡΙΟ




Στοίχισαν ακριβά τελικά στο Νίκο Χριστοδουλίδη οι κλήσεις και τα μηνύματα που στάληκαν από το επιτελείο του κατά τη διάρκεια των Προεδρικών Εκλογών, πληρώνοντας €36.000.

Μάλιστα, δεν αμέλησε να πληρώσει το πρόστιμο και εντός του καθορισμένου χρονικού ορίου, αφού το επιτελείο του Προέδρου της Δημοκρατίας κατέβαλε τις προηγούμενες μέρες στο Γραφείο της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Ελένης Νικολαΐδου Λοϊζίδου το ποσό.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Φρίξου Δαλίτη στον «Φιλελεύθερο» το πρόστιμο αφορούσε συνολικά 37 παράπονα που είχαν υποβληθεί για κλήσεις ή/και μηνύματα sms από το επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη σε ψηφοφόρους κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών.

Όπως ανέφερε στο philenews η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, το ποσό αυτό καταβλήθηκε στο Γραφείο της.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το πρόστιμο που επιβάλλεται πρέπει να πληρωθεί εντός 75 ημερών από την ανακοίνωση της επιβολής του.

Ακολούθως, μετά την πάροδο του χρονικού διαστήματος που ορίζεται, το θέμα παραπέμπεται στον Γενικό Εισαγγελέα για μετατροπή του προστίμου σε αστικό χρέος.

Σε σχέση με το πρόστιμο των €2.000 για τα τρία παράπονα που αφορούσαν σε μηνύματα sms από την κ. Τασούλλα Τσόκκου, έχει γίνει προσφυγή από την κ. Τσόκκου, με την κ. Νικολαΐδου να διευκρινίζει ότι ανεξαρτήτως το αν θα κατατεθεί προσφυγή, το πρόστιμο πρέπει να πληρωθεί.

Σε ο,τι αφορά την περίπτωση της κ. Αντιγόνης Παπαδοπούλου και το πρόστιμο των €4.000, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση όπως μας αναφέρθηκε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει τον περασμένο Αύγουστο το γραφείο της Επιτρόπου Προσωπικών Δεδομένων, είχαν υποβληθεί 77 παράπονα και σε 44 επιβλήθηκε διοικητική κύρωση προστίμου, συνολικού ποσού €41.000, σε 6 επιβλήθηκε η διοικητική κύρωση της προειδοποίησης και σε μία περίπτωση έγινε σύσταση.

18 παράπονα κρίθηκαν ως αβάσιμα ή/και δεν υποβλήθηκαν απαραίτητα στοιχεία για εξέτασή τους, ή/και αποσύρθηκαν από τους παραπονούμενους. Επίσης, 4 παράπονα στάλθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση στην Αστυνομία και 4 παράπονα αφορούσαν σε έρευνες/δημοσκοπήσεις.

Για τα 44 παράπονα, επιβλήθηκαν τα ακόλουθα πρόστιμα:

> Για 37 παράπονα που αφορούσαν σε κλήσεις ή/και σε μηνύματα sms από το επιτελείο του κoυ Νίκου Χριστοδουλίδη €36.000.

> Για 4 παράπονα που αφορούσαν σε μηνύματα sms από την κ. Αντιγόνη Παπαδοπούλου €3.000.

> Για 3 παράπονα που αφορούσαν σε μηνύματα sms από την κ. Τασούλλα Τσόκκου €2.000.

ΠΗΓΗ: philenews.com

Κινητοποιήσεις στα δημόσια νοσηλευτήρια στην Κύπρο για τη συλλογική σύμβαση εργασίας: Θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: