Άγριο κυνηγητό εναντίον του Ρόμπερτ Mενέντεζ: Επιδιώκουν την απόλυτη καταστροφή του με κάλπικες κατηγορίες

FILE PHOTO: US Democratic Senator from New Jersey, Bob Menendez. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Ο απηνής διωγμός του φιλέλληνα Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ συνεχίζεται αμείωτος.

Το απόγευμα της Πέμπτης, εναντίον του κ. Μενέντεζ απαγγέλθησαν νέες κατηγορίες για υποτιθέμενη συνωμοσία με σκοπό να ενεργήσει ως ξένος πράκτορας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Associated Press, η νέα κατηγορία εναντίον του αφορά «συμμετοχή σε συνωμοσία με σκοπό να ενεργεί ως ξένος πράκτορας για την αιγυπτιακή κυβέρνηση».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η νέα κατηγορία περιλαμβάνεται σε αναθεωρημένο κατηγορητήριο που κατατέθηκε εναντίον του Δημοκρατικού γερουσιαστή του Νιου Τζέρσεϊ σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

Οι εισαγγελείς ισχυρίζονται με έωλα στοιχεία ότι ο Μενέντεζ και η σύζυγός του, Ναντίν, δέχτηκαν ράβδους χρυσού και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά προκειμένου να ασκήσουν επιρροή ή να παρέμβουν στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου υπέρ τριών επιχειρηματιών από το Νιου Τζέρσι αλλά και για να βοηθήσουν την αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη του Ρόμπερτ Μενέντεζ για τις κατηγορίες διαφθοράς θα αρχίσει τον Μάιο.

Ο γερουσιαστής κατηγορείται για αποδοχή δωροδοκιών για λογαριασμό ξένης κυβέρνησης και για δράση ως ξένος πράκτορας, σύμφωνα με συμπληρωματικό κατηγορητήριο που κατατέθηκε από ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων στο Μανχάταν.

Οπως κατ’ επανάληψιν έχει σημειώσει η Hellas Journal, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μενέντεζ βρίσκεται αντιμέτωπος με έωλες κατηγορίες έχοντας βγει νικητής από όλες τις δικαστικές περιπέτειες. 

Ο Μενέντεζ ήταν μέχρι πρόσφατα επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, θέση από την οποία παραιτήθηκε μέχρι να επιλυθούν οι δικαστικές περιπέτειές του.

Σύμφωνα με τη νέα κατηγορία, ενεργούσε εκ μέρους Αιγύπτιων αξιωματούχων του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών, χωρίς να έχει δηλωθεί εκ των προτέρων ως «ξένος πράκτορας» στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ένας από τους συγκατηγορουμένους του, ο επιχειρηματίας Ουαέλ Χάνα, κανόνισε να συναντηθεί ο γερουσιαστής με Αιγύπτιους αξιωματούχους οι οποίοι του άσκησαν πιέσεις να εγκρίνει την παροχή στρατιωτικής βοήθειας στη χώρα τους. Σε αντάλλαγμα ο επιχειρηματίας έβαλε τη Ναντίν Μενέντεζ στο μισθολόγιο της εταιρείας του.

Ο Μενέντεζ, η σύζυγός του και οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, οι επιχειρηματίες Ουαέλ Χάνα, Χοσέ Ουρίμπα και Φρεντ Ντάιμπς, έχουν δηλώσει αθώοι σε όλες τις κατηγορίες.

«Βρίσκομαι εδώ όχι μόνο ως Αμερικανός υπουργός αλλά και ως Εβραίος» – Δέσμευση Μπλίνκεν για υποστήριξη του Ισραήλ δια παντός [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: