Βαλεντίνο, 50 χρόνια υψηλής ραπτικής: Μετά τους Αρμάνι και Πράντα θα τιμηθεί με το βραβείο Εξαίρετου Επιτεύγματος του BFC

FILE PHOTO: Italian designer Valentino attends the 72nd annual British Academy Film Awards at the Royal Albert Hall in London, Britain, 10 February 2019. EPA, NEIL HALL




Ο Βαλεντίνο Γκαραβάνι ιδρυτής και πρώην διευθυντής δημιουργικού του Maison Valentino, θα τιμηθεί με το Βραβείο Εξαίρετου Επιτεύγματος στην τελετή των Βραβείων Μόδας 2023, που διοργανώνει το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας (BFC).

Με τη διάκριση τιμάται η σχεδόν 50χρονη καριέρα του Βαλεντίνο που χαρακτηρίζεται από εμβληματικές δημιουργίες υψηλής ραπτικής και φορέματα στο κόκκινο χαλί.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο Royal Albert Hall στο Λονδίνο, στις 4 Δεκεμβρίου και αποτελεί την κεντρική εκδήλωση του BFC για τη συγκέντρωση πόρων και γιορτή της δημιουργικότητας της βιομηχανίας της μόδας.

Η κληρονομιά του Βαλεντίνο χαρακτηρίζεται από έντονα χρώματα, καινοτόμα υφάσματα, περίπλοκα κεντήματα και άψογη δεξιοτεχνία. Ο οίκος του, Maison Valentino, συνεχίζει να φέρει το εμβληματικό του σύμβολο Valentino Red και ‘V’, διατηρώντας το όραμά του ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή του, το 2008.

Ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας με αφορμή τη βράβευσή του εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη μεταμορφωτική δύναμη της μόδας και την επιθυμία να εμπνεύσει τους μελλοντικούς σχεδιαστές να αγκαλιάσουν την καινοτομία και τη γοητεία.

Η Κάρολαϊν Ρας, διευθύνουσα σύμβουλος του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας, επαίνεσε την οξυδερκή δημιουργικότητα, τα καινοτόμα σχέδια και την ακλόνητη δέσμευση του Βαλεντίνο Γκαραβάνι στη δεξιοτεχνία.

Το Βραβείο Εξαίρετου Επιτεύγματος του BFC έχει απονεμηθεί στο παρελθόν στους σχεδιαστές μόδας, Τζόρτζιο Αρμάνι, Μιούτσα Πράντα και Καρλ Λάγκερφελντ.

Το οικονομικό έτος 2022/2023, το Βρετανικό Συμβούλιο Μόδας συνεισέφερε με πάνω από 1,2 εκατομμύρια λίρες για την υποστήριξη σχεδιαστών και μελετητών του κλάδου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Barbie: Οι Ρώσοι παρανομούν για να δουν το ροζ μνημείο του αμερικάνικου καπιταλισμού* Φάμπρικα εκατομμυρίων με τις απαγορευμένες ταινίες του Χόλυγουντ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: