Το Πεκίνο περιμένει περισσότερους από δώδεκα εκατομμύρια τουρίστες στις διακοπές του φθινοπώρου

Eνα ζευγάρι ποζάρει με φόντο το Μουσείο του Παλατιού στο Πεκίνο. EPA/WU HAO




Το Πεκίνο προετοιμάζεται για μία δυναμική αύξηση των τουριστικών επισκέψεων στις επικείμενες διακοπές για το Μέσον του Φθινοπώρου, αλλά και της Εθνικής Ημέρας της Κίνας από τις 29 Σεπτεμβρίου ως τις 6 Οκτωβρίου, καθώς αναμένεται ότι περισσότερα από 12,8 εκατομμύρια τουρίστες θα επισκεφτούν την κινεζική πρωτεύουσα.

Εκτιμάται ότι ο αριθμός των επισκεπτών του Πεκίνου κατά τη φετινή φθινοπωρινή εορταστική περίοδο θα καταγράψει ετήσια αύξηση 60,8% ή αύξηση 21,9% σε σύγκριση με τον αριθμό των επισκεπτών πριν από την περίοδο της πανδημίας COVID-19.

Περίπου 5,5 εκατομμύρια από αυτούς τους επισκέπτες θα ταξιδέψουν από άλλες περιοχές της Κίνας, με ετήσια αύξηση 192,4% δήλωσε ο Ζόου Γουεϊμίν, ένας αξιωματούχους του γραφείου για τον τουρισμό στο δήμο του Πεκίνου κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου.

Η κινεζική πρωτεύουσα θα διοργανώσει περισσότερες από 2.000 πολιτιστικές εκδηλώσεις για τους επισκέπτες των διακοπών, μεταξύ αυτών και όπερες που θα παρουσιαστούν σε τοπικές λυρικές σκηνές.

Με πληροφορίες από Xinhua μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πεκίνο, Κίνα

Τουλάχιστον 100 νεκροί και 150 τραυματίες από πυρκαγιά σε γαμήλια δεξίωση στη Νινευή: Η φωτιά προκλήθηκε από πυροτεχνήματα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: