Τελική αναμέτρηση για τον διάδοχο του Τσίπρα: Το σαφές προβάδισμα του Κασσελάκη, οι υποστηρικτές της Αχτσιόγλου και οι ρυθμιστές του β΄γύρου

FILE PHOTO: Οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Με τη συμμετοχή να ξεπερνάει κάθε προσδοκία και να προσδίδει νέα δυναμική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Στέφανος Κασσελάκης κατέγραψε σαφές προβάδισμα στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης.

Η μάχη θα κριθεί την ερχόμενη Κυριακή ανάμεσα στην Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Όπως σχολιάζουν στελέχη στην Κουμουνδούρου, είναι από μόνη της η συμμετοχή του κόσμου ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός, το οποίο στέλνει το μήνυμα της ανανέωσης.

Μια συμμετοχή η οποία λίγες μέρες πριν φάνταζε ως αδιανόητη. Το ζητούμενο όμως είναι και την ερχόμενη Κυριακή, στις 24 Σεπτεμβρίου, να προσέλθει μαζικά και πάλι ο κόσμος στην κάλπη, προκειμένου να αναδείξει το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Μία αναμέτρηση η οποία αναμένεται να είναι σκληρή.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θα απευθυνθεί και πάλι στη βάση. Θα ζητήσει οι ψηφοφόροι να επιβεβαιώσουν τη νίκη του επιστρέφοντας στην κάλπη, ενώ όπως λένε στενοί του συνεργάτες, ο αγώνας συνεχίζεται, αλλά είναι σημαντικό το προβάδισμα έναντι της συνυποψήφιος του, οπότε επικρατεί αισιοδοξία.

Στο στρατόπεδο της Έφης Αχτσιόγλου ο τόνος δόθηκε από τις χθεσινές της δηλώσεις. Ήταν υψηλός και αναμένεται μετωπική σύγκρουση. Η κα Αχτσιόγλου προέταξε ότι οι μάχες που θα δοθούν πρέπει να δοθούν με σοβαρότητα και εμπειρία.

 



Ρυθμιστής από πολλούς θεωρείται ότι είναι ο Νίκος Παππάς, ο οποίος δεν άνοιξε χθες τα χαρτιά του, ενώ από ό,τι φαίνεται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έδειξε ότι στηρίζει την Εφη Αχτσιόγλου.

Η Έφη Αχτσιόγλου επιτέθηκε χθες, χωρίς να τον κατονομάσει, εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη. Η συμμετοχή στις σημερινές κάλπες ήταν «η καλύτερη απάντηση στους κήρυκες της ηττοπάθειας», δήλωσε η κ. Αχτσιόγλου, η οποία πρόσθεσε: «Σας καλώ τώρα να προσέλθετε στις κάλπες και την επόμενη Κυριακή».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στις δηλώσεις της στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στην Κουμουνδούρου, σημείωσε ακόμα ότι «η επόμενη Κυριακή θα είναι καθοριστική. Θα καθορίσει αν τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα τους δώσουμε με πολιτικούς όρους ή όχι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στον τέως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, κάτι που προκάλεσε εντύπωση…




Κασσελάκης: Έγινε το πρώτο βήμα 

«Ήταν μια απρόσμενα μεγάλη προσέλευση που σηματοδοτεί το πρώτο βήμα ώστε η χώρα να έχει προοδευτική κυβέρνηση σύντομα», ανέφερε στη δήλωσή του στην Κουμουνδούρου ο νικητής του πρώτου γύρου της εσωκομματικής εκλογής στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο κ. Κασσελάκης ξεκίνησε τη δήλωσή του εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για τις απώλειες στη Λιβύη. «Η σκέψη μου είναι στις οικογένειες των ανθρώπων αυτών. Αυτοί είναι οι ήρωες της κοινωνίας».

Ακολούθως ευχαρίστησε «από καρδιάς όλους του εθελοντές, όχι μόνο εκείνους που δούλεψαν για τη δική μου καμπάνια αλλά και τη διαδικασία των εκλογών».

Τα αποτελέσματα

Ο Στέφανος Κασσελάκης στον α΄ γύρο αναδείχθηκε πρώτος με ποσοστό 45,04% και η Εφη Αχτσιόγλου δεύτερη με ποσοστό 36,21%, στο 98,32 του συνόλου.

Συγκεκριμένα, στα 528 τμήματα από τα 537, δηλαδή μόνο με 9 τμήματα να υπολείπονται:

  • Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει το 45,04% και 64.411 ψήφους
  • Η Εφη Αχτσιόγλου συγκεντρώνει το 36,21% και 51.780 ψήφους.
  • Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συγκεντρώνει 8,78% και 12.537 ψήφους
  • Ο Νίκος Παππάς συγκεντρώνει 8,7% με 12.441 ψήφους
  • Ο Στέφανος Τζουμάκας 1,29% με 1.845 ψήφους

Την επόμενη Κυριακή θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές μεταξύ του κ. Κασσελάκη και της κυρίας Αχτσιόγλου για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κασσελάκης έκανε άνω-κάτω τον σκληρό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ: Θα μονομαχήσει με την Αχτσιόγλου, η οποία του επιτέθηκε άγρια χωρίς να τον κατονομάσει, έκανε αναφορά στον Αλέξη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: