Στο Στρασβούργο σήμερα για ευρωπαϊκή βοήθεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Συνάντηση με την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν

FILE PHOTO: PM Kyriakos Mitsotakis with European Commission President Ursula von der Leyen. ANA – MPA/PM PRESS OFFICE/DATI BENDO




Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα έχει την Τρίτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Στρασβούργο ανακοίνωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ντάνα Σπινάντ κατά την ενημέρωση των ανταποκριτών στις Βρυξέλλες.

  • Αύριο (σήμερα Τρίτη) η πρόεδρος της Κομισιόν  θα συζητήσει με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Στρασβούργο τις λεπτομέρειες της βοήθειας προς την Ελλάδα, ανέφερε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντάνα Σπινάντ.

Προσέθεσε ότι η Αθήνα δεν έχει κάνει συγκεκριμένο αίτημα για τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας (εκτός από το σύστημα «Κοπέρνικος»), αλλά ο Έλληνας πρωθυπουργός απηύθυνε συνολικό αίτημα για ευρωπαϊκή συνδρομή από διαφορετικούς πόρους και εργαλεία.

«Είμαστε σε συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές και ο Έλληνας πρωθυπουργός έγραψε στην Πρόεδρο στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, για οικονομική στήριξη, κάθε είδους βοήθεια που η Κομισιόν θα μπορούσε να παρέχει στην Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τον αντίκτυπο των πλημμυρών» σημείωσε η κυρία Σπινάντ και προσέθεσε:

«Αύριο στο Στρασβούργο, η πρόεδρος θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας για να συζητήσουν ακριβώς τις λεπτομέρειες της βοήθειας που προετοιμάζει η Επιτροπή για να στηρίξει τη χώρα».

Σημειώνεται ότι με δηλώσεις τους χθες Δευτέρα τόσο ο αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς όσο και ο επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι, προϊδέασαν για σημαντική ευρωπαϊκή στήριξη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ανταποκρίτριας Ειρήνης Ζαρκαδούλα
Βρυξέλλες, Belgium

Η Κομισιόν θα στηρίξει την Ελλάδα με το έκτακτο ταμείο φυσικών καταστροφών «και όχι μόνο»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: