Στις φλόγες ο εμβληματικός ουρανοξύστης του Χαρτούμ: Παράπλευρη απώλεια του εμφύλιου στο Σουδάν [videos]

Στις φλόγες ο ουραξονύστης σύμβολο του Χαρτούμ, της πετρελαϊκής εταιρίας Greater Nile Petroleum Oil Company. Screenshot via Twitter




Κτίρια τυλίχτηκαν στις φλόγες στην πρωτεύουσα του Σουδάν μετά από σφοδρές μάχες μεταξύ του στρατού και των αντίπαλων δυνάμεων.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο δείχνουν τον εμβληματικό Πύργο της Εταιρείας Πετρελαίου Greater Nile Petroleum να έχει τυλιχτεί στις φλόγες και μαύρος καπνός να αναδύεται στον ουρανό.

«Αυτό είναι πραγματικά οδυνηρό», είπε ο Tagreed Abdin, αρχιτέκτονας του κτιρίου, σε ανάρτησή του στο X.

Οι αεροπορικές επιδρομές και οι χερσαίες μάχες συνεχίστηκαν στο Χαρτούμ και σε άλλες πόλεις και κωμοπόλεις από τότε που ξέσπασαν οι μάχες τον Απρίλιο.

Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα, σύμφωνα με τον  ΟΗΕ.

Ο ουρανοξύστης των 18 ορόφων βρίσκεται κοντά στον ποταμό Νείλο, και είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ορόσημα στο Χαρτούμ.

Η Abdin είπε ότι καθόριζε τον ορίζοντα της πόλης και ο ίδιος θρηνεί για μια «τέτοια παράλογη καταστροφή».

Δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε φωτιά στην κωνική δομή του κτιρίου, η οποία έχει γυάλινη πρόσοψη. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή θάνατοι.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Greater Nile Petroleum Operating Company, Fadl Abdullah, είπε στο BBC Arabic ότι το κτίριο είχε κατασκευαστεί με κόστος περίπου 20 εκατομμυρίων δολαρίων  και η καταστροφή του ήταν «πολύ μεγάλη οικονομική απώλεια».

 

 

Με πληροφορίες από BBC

Η Μπέρμποκ είπε τον Σι «δικτάτορα» και η Κίνα διαμαρτυρήθηκε για την «ανοιχτή πολιτική πρόκληση» της Γερμανίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: