Στις εννιά του μακαρίτη: Η μάχη των κληρονόμων για την τεράστια περιουσία του Πριγκόζιν

FILE PHOTO: A portrait of PMC Wagner group chief Yevgeny Prigozhin sits on his grave at the Porokhov cemetery in St. Petersburg, Russia, 30 August 2023. EPA/STRINGER




Οι κληρονόμοι του Πριγκόζιν είχαν αρχίσει να βάζουν χέρι στην τεράστια περιουσία του ακόμη και πριν από τον θάνατό του αναφέρει σε ανάρτησή του ο Αντόν Γκερασένκο σύμβουλος του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Ο Γκερασένκο επικαλείται έρευνα της Mozhem Obyasnit, της πολιτικής οργάνωσης του εξόριστου Ρώσου επιχειρηματία Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, γνωστής προηγουμένως ως Open Russia.

Η έρευνα μιλά για τεκτονικές εξελίξεις στην περιουσία που άφησε πίσω του ο «Σεφ του Πούτιν» σε αναπτυξιακές εταιρίες, κέιτερινγκ, και media που ήταν και οι προσοδοφόροι τομείς στους οποίους δραστηριοποιείτο.

Τα ιμάτια της περιουσίας Πριγκοζίν διαμοιράζονται μέχρι στιγμής ως εξής:

Ο Πάβελ Πριγκοζίν, γιος του… μακαρίτη, κατέχει τουλάχιστον έξι εταιρείες: Ειδικότερα τη «Lahta Plaza» κατασκευαστική εμπορικών κέντρων, ξενοδοχείων, συγκροτημάτων κατοικιών και πώλησης πολυτελών διαμερισμάτων στην Αγία Πετρούπολη.

 

Προκειμένου να αποφευχθεί η επιβάρυνση με φορολογικές υποχρεώσεις του Πριγκόζιν, δύο εβδομάδες πριν από τον θάνατο του «σεφ», η εταιρεία ξεκίνησε τη διαδικασία μετοχικής αναδιοργάνωσης.

Η Βιολέτα Πριγκόζιν, η μητέρα του: Η Βιολέτα έχει μια σχετικά «αθώα» επιχείρηση. Ήταν ιδρύτρια του ιδρύματος «Colors of Life», το οποίο διοργάνωνε εκθέσεις ζωγραφικής. Ωστόσο, πλέον η Βιολέτα Πριγκόζιν επιλέγει να εξαφανίσει το όνομά της από το Κρατικό Μητρώο Νομικών Προσώπων.

 

Η Λιούμποφ, σύζυγος του Πριγκόζιν: Είχε τις μεγαλύτερες εταιρείες που ήταν τμήμα της αυτοκρατορίας του. Τώρα όμως της απέμειναν μόνο οι μητρικές εταιρείες του «Yeliseyev Merchants’ Shop», του Μουσείου Σοκολάτας καθώς και την κατασκευαστική εταιρεία Agat.

 

Το παράδοξο του Πριγκόζιν: Ακόμη και μετά την ανταρσία, ο ρωσικός στρατός δεν σταμάτησε να συνεργάζεται με περισσότερες από 20 εταιρείες του ηγέτη της Wagner.Αποδείχθηκε πιο επικερδές να δηλητηριάζεις στρατιώτες με ληγμένα τρόφιμα του Πριγκόζιν παρά να σπάσεις το συμβόλαιο με την αυτοκρατορία του! Ακόμη και νεκρός, «ο σεφ» θα ταΐζει τον ρωσικό στρατό μέχρι το 2025.

 

Συνεργάτες: Δεκάδες εταιρείες είναι συνδεδεμένες με αυτές του Πριγκόζιν. Κέρδιζαν χρήματα προμηθεύοντας τρόφιμα όχι μόνο στο στρατό αλλά και σε νοσοκομεία και σχολεία. Τώρα έχει ξεσπάσει πόλεμος για την ιδιοκτησία αυτών των περιουσιακών στοιχείων και εάν αυτές οι εταιρείες θα συνεχίσουν να λαμβάνουν κρατικές συμβάσεις.

 

Οργή στην Ιταλία για την «Αμαρένα»: Σκότωσαν μητέρα αρκούδα κοντά σε εθνικό πάρκο αφήνοντας μόνα τα δύο μικρά της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: