Στα μαχαίρια για το παραδάκι οι εθνικιστές των Σπαρτιαστών: Ο ναζί Ηλίας Κασιδιάρης παίζει το “παιγνί” ανενόχλητος μέσα από τη φυλακή

FILE PHOTO: Ο ιδρυτής και πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος “Σπαρτιάτες” Βασίλης Στίγκας κάνει δηλώσεις σε δημοσιογράφους μετά την αναβολή της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σπαρτιατών, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Του ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Αθήνα

Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρεις, από το κέλυφος των Σπαρτιατών, ξεπήδησε ο έγκλειστος των φυλακών Δομοκού, Ηλίας Κασιδιάρης.

Τα πρωτοπαλίκαρα του μάλιστα, τον επισκέφθηκαν στις φυλακές για να υποβάλουν τα σέβη τους και κατά τον Πρόεδρο χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα, να του εγχειρήσουν κι από ένα τριχίλιαρο από την μηνιαία αποζημίωσή τους.

Τις καταγγελίες του αρχηγού υπό έξωση, αρνούνται οι φίλοι του εγκλείστου στον Δομοκό και τον κατηγορούν ότι τσέπωσε το χρήμα της επιδότησης και κάνει τώρα τον τρελό.

Στα όσα πρωτάκουστα ακούσαμε στη Βουλή την Πέμπτη από τον αρχηγό χωρίς κόμμα, που μίλησε για Greek mafia και Don Corleone, μόνο σε κωμωδία ταιριάζουν, αν δεν απέκρυπταν  ένα νέο υπό εκκόλαψη  φίδι στον κόρφο μας.

  • Όπως οι εμπλεκόμενοι στο κοινοβουλευτικό μπάχαλο υποστηρίζουν, ο καυγάς γίνεται για το χρήμα της επιδότησης και ποιος απ όλους θα το βάλει στην τσέπη του.

Εδώ ισχύει το αντίστροφο του γνωστού, που αναφέρει ότι πολλοί την δόξαν εμίσησαν το χρήμα ουδείς.

Ο αρχηγός χωρίς κόμμα, πέρασε ένα καλοκαίρι στα καρφιά μια και ήδη πριν από τις διακοπές της Βουλής, πρωτοπαλήκαρο του έγκλειστου ανέβηκε στο βήμα του Κοινοβουλίου να χαιρετήσει την υποψηφιότητα του άτυπου αρχηγού του, για τον δήμο της Αθήνας.

Η αρνητική αντίδραση του προέδρου των Σπαρτιατών, τον έφερε απέναντι με το σύνολο των βουλευτών του κόμματος. Η Κ.Ο. δεν συνεκλήθη ποτέ από πρόεδρο και οι «αντάρτες» ζήτησαν συνέδριο για να τον καθαιρέσουν.

Τώρα τι συνέδριο να κάνει ένα κόμμα με καταστατικό, που δεν παραπέμπει σε δημοκρατικό κόμμα και ανύπαρκτα όργανα, είναι άλλο θέμα. Ο γρίφος μπορεί να αναζητηθεί  στο ταμείο. Μόνο ο πρόεδρος με ή χωρίς βουλευτές, μπορεί να διαχειρίζεται το χρήμα των επιδοτήσεων.

Οι υπόλοιποι αν αποσυρθούν από τους Σπαρτιάτες και ιδρύσουν δική τους Κ.Ο. δεν θα δικαιούνται επιδότησης, μιας και μόνο κόμμα που έχει κατέβει στις εκλογές, δικαιούται ν αρπάξει το παραδάκι.

Μόνο με συνέδριο και αλλαγή αρχηγού μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν με την ταμπέλα Σπαρτιάτες. Ο υπό καθαίρεση αρχηγός τους τώρα απειλεί να μιλήσει στον εισαγγελέα, για όλο το δυσώδες παρασκήνιο, μια και δηλώνει ότι του ζητήθηκαν πράγματα, που μόνο στις δικαστικές αρχές μπορεί να αποκαλύψει.

Να δούμε αν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποφασίσει να κινηθεί προκειμένου να ανοίξουν στόματα και να πληροφορηθούν και όσοι αφελώς, για να μην πούμε κάτι βαρύτερο, ψήφισαν αυτό το δήθεν κόμμα.

  • Από την άλλη πλευρά έγινε γνωστό, ότι έχουν γίνει μια σειρά προσφυγών για την ακύρωση της συμμετοχής του κόμματος στις εκλογές και αναμένεται το θέμα να εξετασθεί προσεχώς.

Μπορεί να χρειαστεί και ένας χρόνος προκειμένου το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, που συγκροτείται από τους τρεις Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων και δικαστικούς λειτουργούς, που θα κληρωθούν για το σκοπό αυτό, προκειμένου να αποφανθεί επί του θέματος.

Αν ακυρωθεί η εκλογή των Σπαρτιατών συνολικά υπάρχουν δύο επιλογές. Ή να επαναληφθούν οι εκλογές ή να δοθούν οι έδρες αναλογικά στα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής. Η δεύτερη, που αποφεύγει μια νέα προσφυγή στις κάλπες, θα είναι αμφιβόλου νομιμότητας.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα που λένε. Οι Σπαρτιάτες πάντως θα μπορούσαν να μην είχαν εγκριθεί να πάρουν μέρος στις εκλογές από το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου μια εξ αρχής ήταν φανερό ότι ήταν κέλυφος του καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση.

Όμως για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ακροδεξιά και φασιστικά σχήματα, έχουν εμφανιστεί σε όλη την Ευρώπη, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την χαλαρή αντιμετώπιση του μεταναστευτικού, από το σύνολο σχεδόν των χωρών της Ε.Ε.

Στη Γερμανία πρόσφατη δημοσκόπηση φέρει το ακροδεξιό κόμμα  στην δεύτερη θέση με 22%. Στη Γαλλία η ακροδεξιά βρίσκεται προ των πυλών της εξουσίας. Στην Ιταλία στην κυβέρνηση που σχηματίστηκε πρόσφατα, συμμετέχουν και ακροδεξιά σχήματα. Ανάλογη παρουσία στο Ισπανικό Κοινοβούλιο έχει και το ακροδεξιό Fox.

Αυτά τα φαινόμενα οφείλουν να προβληματίσουν Έλληνες και Ευρωπαίους πολιτικούς, με πρώτο μέλημα και βήμα μια νέα πολιτική στο μεταναστευτικό. Αν δεν θέλουν να μας φορέσουν καπέλο με τις παραλείψεις τους, την ακροδεξιά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Από λόγια χορτάσαμε, καιρός για δράση όχι σήμερα, χθες… Τι να πρωτοφθάσει η πυροσβεστική, όταν οι φλόγες έχουν τυλίξει την Ελλάδα από τον Έβρο μέχρι την Χασιά;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: