Σειρήνες και ισχυρές εκρήξεις στην Δυτική Ουκρανία: Στα καταφύγια οι κάτοικοι της Λβιβ από τη ρωσική αεροπορική επιδρομή

FILE PHOTO: People leave a damaged apartment block hit by a missile strike the previous day, in Lviv, western Ukraine, 07 July 2023. EPA, MYKOLA TYS




Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τα ξημερώματα στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας, όπου νωρίτερα ήχησαν σειρήνες για ρωσική αεροπορική επιδρομή.

Ο δήμαρχος του Λβιβ Αντρίι Σαντόβι και ο περιφερειάρχης Μαξίμ Κοζίτσκι απηύθυναν μέσω Telegram έκκληση στους κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια.

 

Οι πληροφορίες που μεταδίδουν ουκρανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) σε Λβιβ, Ιβάνο-Φρανκίσκ και Χμελνίτσκι.

Τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι από τη ρωσική αεροπορική επίθεση τραυματίστηκε ένας άντρας, ενώ προκλήθηκε και μεγάλη πυρκαγιά σε βιομηχανική αποθήκη.

“Μία γυναίκα και ένας άντρας εντοπίστηκαν κάτω από τα χαλάσματα στην Λβιβ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η γυναίκα δεν είχε τραυματιστεί, ενώ η κατάσταση του άντρα είναι σοβαρή”, ανέφερε στο Telegram ο περιφερειάρχης Μαξίμ Κοζίτσκι.

Mε πληροφορίες από Reuters, AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρωσικοί πύραυλοι πλήττουν το Χάρκοβο: Πληροφορίες για εκρήξεις στο κέντρο της πόλης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: