Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ και Αγκάθα Κρίστι κατέρριψαν δυο παγκόσμια ρεκόρ σε δημοπρασία: Τα αντίτυπα ανήκαν στον ντράμερ των Rolling Stones Τσάρλι Γουότς [εικόνες]

Στιγμιότυπο από τη δημοπρασία των Christie’s Πηγή https://twitter.com/ChristiesInc/status/1707689934448955500/photo/1




Η πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος «The Hound of the Baskervilles» (Το λαγωνικό των Μπάσκερβιλ) και της συλλογής διηγημάτων της Αγκάθα Κρίστι «The Thirteen Problems» (Τα δεκατρία προβλήματα) που κάποτε ανήκαν στον αείμνηστο ντράμερ των Rolling Stones, Τσάρλι Γουότς κατέρριψαν δύο παγκόσμια ρεκόρ σε δημοπρασία που διεξήχθη χθες από τον οίκο Christie’s στο Λονδίνο.

Οι συλλέκτες είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν σπάνια βιβλία, όπως το μυθιστόρημα του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ «The Great Gatsby», που πρωτοκυκλοφόρησε το 1925, το οποίο πωλήθηκε έναντι 226.800 αγγλικών λιρών.

Η πρώτη έκδοση του «The Hound Of The Baskervilles» πωλήθηκε 214.200 λίρες, τιμή που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ σε δημοπρασία για βιβλίο του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ. Το 2022 πωλήθηκε έναντι 165.279 αγγλικών λιρών το μυθιστόρημα «The Sign of Four» (Το Σήμα των Τεσσάρων) του συγγραφέα.

Το σπάνιο αντίτυπο του «The Hound of the Baskervilles» από τη συλλογή του Τσάρλι Γουότς είχε χειρόγραφο προσωπικό μήνυμα του Κόναν Ντόιλ.

Συνολικά 25 μυθιστορήματα της Αγκάθα Κρίστι τέθηκαν προς πώληση επίσης στη δημοπρασία, με την «εξαιρετικά σπάνια» έκδοση της συλλογής μυστηρίου του 1932 «The Thirteen Problems» να αγοράζεται έναντι 60.480 αγγλικών λιρών. Με την τιμή πώλησης καταγράφηκε νέο παγκόσμιο ρεκόρ σε δημοπρασία για βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι. Η υψηλότερη τιμή έως τώρα ήταν 47.880 αγγλικές λίρες για το «The ABC Murders» σε δημοπρασία του 2021.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κ.Γ.
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Πνευματικό εμβατήριο (Αρκαδία V): Φάρος για την Ελλάδα η συνάντηση των τιτάνων – Άγγελος Σικελιανός και Μίκης Θεοδωράκης – Επίκαιρο και διδακτικό για όλους [στίχοι, videos, audio]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: