Πρωταθλήτρια ξανά μετά από τέσσερα χρόνια η Μαρία Σάκκαρη: Σομπρέρο, χαμόγελα αλλά και συγκίνηση για τον παππού της μετά τη νίκη στο WTA 1000 της Γκουανταλαχάρα [videos]

Greek player Maria Sakkari celebrates winning the Guadalajara Open WTA 1000 tennis tournament singles final against Caroline Dolehide of the US, at the Pan American Tennis Center in Guadalajara, Mexico, 23 September 2023. EPA/Ivan Villanueva




Η Μαρία Σάκκαρη κατέκτησε το τουρνουά τένις WTA 1000, που διεξήχθη στην Γκουανταλαχάρα του Μεξικού και τον δεύτερο τίτλο της καριέρας της, επικρατώντας στον τελικό της Αμερικανίδας, Καρολάιν Ντολχάιντ με 7-5, 6-3.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία από αύριο (25/9) θα βρίσκεται στο Νο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, χρειάσθηκε μία ώρα και 43 λεπτά για να φθάσει στην νίκη και κατέκτησε το τρόπαιο χωρίς να χάσει σετ στην διοργάνωση!\

 

Μετά από μία αγωνιστικά δύσκολη χρονιά, η Σάκκαρη έκλεισε ιδανικά την σεζόν, καθώς έφθασε στον δεύτερο τίτλο της καριέρας της, μετά από το Οπεν του Μαρίκου, που κατέκτησε το 2019.

 

Εμφανώς ικανοποιημένη και συνάμα συγκινημένη, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών, σχολίασε μετά το τέλος της αναμέτρησης:

«Εχω ακούσει τόσα πολλά αρνητικά πράγματα -όπω ότι δεν θα κατακτήσω ποτέ έναν τίτλο και ότι είμαι μία παίκτρια του Top 5, που έχει κερδίσει μόνο έναν τίτλο- είμαι τόσο χαρούμενη που τα κατάφερα εδώ αυτή την εβδομάδα. Ηταν πολύ δύσκολο για εμένα να ξεπεράσω όλα αυτά. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου Τομ (σ.σ. Χιλ) που ήταν μαζί μου τα τελευταία πέντε χρόνια.

 

Περιμέναμε περισσότερα από τέσσερα χρόνια για έναν δεύτερο τίτλο. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Εύχομαι πραγματικά να ήταν εδώ μαζί μου. Θέλω να αφιερώσω αυτό το τρόπαιο στον παππού μου που πέθανε πέρυσι και στην γιαγιά μου, η οποία με παρακολουθεί από το σπίτι».

 

Η Ντολχάϊντ, η οποία έπαιξε στον πρώτο τελικό της καριέρας της, σε ηλικία 25 ετών, έκανε break στο πρώτο σετ για να πάρει το πλεονέκτημα 5-4. Ομως η Σάκκαρη «απάντησε» και αφού πήρε τα επόμενα τρία games με break και αφού κράτησε το σερβίς της πήρε το πρώτο σετ με 7-5, παρά το γεγονός ότι έχανε με 30-0.

Στο δεύτερο σετ με νέο break, η Σάκκαρη προηγήθηκε με 4-2 και 5-3, για να φθάσει στην σπουδαία νίκη, κλείνοντας το σετ με ακόμη ένα break στο σερβίς της Ντολχάϊντ, ξεσπώντας σε κλάμματα καλύπτοντας το πρόσωπο της.

 

  • Η Ελληνίδα τενίστρια δήλωσε πως έδωσε απαντήσεις, ενώ παραδέχτηκε πως ήταν δύσκολο για εκείνη, να διαχειριστεί την κριτική που δέχονταν, ειδικά από τη στιγμή που μπήκε στο Top 10. Επίσης, η Σάκκαρη τόνισε πως δε θα σταματήσει να προσπαθεί για ακόμα περισσότερους τίτλους, μετά την κατάκτηση του δεύτερου της καριέρας της.

Αρχικά, η Σάκκαρη δήλωσε: «Ήταν πολύ δύσκολο όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά τα δύο τελευταία που είμαι παίκτρια του Top 10. Όλοι έλεγαν “είναι Top 10, Top 5, Top 3 και έχει κερδίσει μόνο ένα 250άρι. Επιτέλους μπορώ να τους βουλώσω το στόμα (γέλια). Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμα. Δε θέλω να σταματήσω στους δύο τίτλους. Είμαι απλά χαρούμενη για τον εαυτό μου που μπόρεσα να το ξεπεράσω αυτό και να αποδείξω στον εαυτό μου ότι μπορώ να πετύχω μεγάλα πράγματα». Δείτε εδώ highlights. 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Πρώτο τρίποντο στο πρωτάθλημα για τον Πανσερραϊκό (2-0 τη Λαμία)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: