Ποιος ψέκασε τον Ταγίπ Ερντογάν; Εξέφρασε παράπονα για τη διακόσμηση του κτιρίου του ΟΗΕ που θεώρησε ότι παραπέμπει σε ΛΟΑΤΚΙ  χρώματα!!!

A participant pose for a photo in front of a model of the SDG Pavilion on the Visitor’s Plaza at UN Headquarters during the SDG Action Weekend. Credit UN Photo, Mark Garten




Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν (Tayyip Erdogan) παραπονέθηκε ότι ένιωθε άβολα με τη διακόσμηση του κτιρίου των Ηνωμένων Εθνών με έντονα χρώματα που προωθούν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, τα οποία όμως ο ίδιος εξέλαβε ως «ΛΟΑΤΚΙ χρώματα», μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, (ανταποκριση Michelle Nichols).

Συγκεκριμένα, ο Erdogan ανέφερε ότι σκοπεύει να θέσει το θέμα στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, μετέδωσαν  την Πέμπτη τουρκικά ΜΜΕ. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει τελευταία σκληρύνει τη στάση της σε ό,τι αφορά τις ελευθερίες των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

«Ένα από τα θέματα που με ενοχλεί περισσότερο… είναι ότι όταν μπαίνετε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, βλέπετε τα χρώματα ΛΟΑΤΚΙ στα σκαλοπάτια και σε άλλα σημεία», είπε ο Erdogan σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Haberturk.

«Πόσα ΛΟΑΤΚΙ άτομα υπάρχουν στον κόσμο αυτή τη στιγμή; Όσο κι αν έχουν δικαιώματα σε αυτά τα βήματα, όσοι είναι εναντίον τους έχουν κι αυτοί δικαιώματα», πρόσθεσε ο Erdogan, ο οποίος έχει συχνά χαρακτηρίσει τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ως «παρεκκλίνοντες» και έχει σκληρύνει ιδιαίτερα τη ρητορική του κατά τη φετινή προεκλογική του εκστρατεία.

Ωστόσο, ορισμένοι διπλωμάτες του ΟΗΕ εξέφρασαν την άποψη ότι ο Erdogan μπορεί να μπέρδεψε τα 17 διαφορετικά χρώματα που σχετίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης – και τη διακόσμηση τμημάτων της έδρας του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένων των σκαλοπατιών, για μια σύνοδο κορυφής που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα – με τα χρώματα του ουράνιου τόξου Pride που σχετίζονται με τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ.

Ενώ ο Γ. Γ. του ΟΗΕ Guterres υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και μίλησε ανοιχτά για τις διακρίσεις, δεν υπάρχουν χρώματα ουράνιου τόξου Pride στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ που να προωθούν τα δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ, διευκρινίζει το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: Reuters, Michelle Nichols – Colors promoting UN goals or LGBTQ rights? Turkey’s Erdogan complains

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: