Πηγή κινδύνου τα στάσιμα νερά: Eστίες μόλυνσης οι λάσπες και τα νεκρά ζώα, δεν υπάρχει φόβος για ελονοσία, λέει η Ειρήνη Αγαπηδάκη [βίντεο]

Φωτογραφία από τον πλημμυρισμένο Παλαμά. Πηγή: Hellas Journal




«Υπάρχουν δύο βασικές πηγές που μπορεί να οδηγήσουν σε εμφάνιση λοιμωδών νοσημάτων στην περιοχή».

Αυτό επεσήμανε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη μιλώντας την εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ της ΕΡΤ και υπογράμμισε πως η μία είναι η χρήση ακατάλληλου νερού και η άλλη η οποιαδήποτε επαφή με νεκρά ζώα.

«Η μία είναι η χρήση ακατάλληλου νερού, το οποίο είναι τα στάσιμα νερά, οι λάσπες, όλο αυτό το κομμάτι δηλαδή του νερού που προέρχεται από την πλημμύρα.

Είναι σημαντικό να καταλάβουν οι πολίτες ότι αυτό το νερό είναι δυνητικά μολυσμένο, γιατί εκτός από τα φερτά υλικά, έχει μέσα νεκρά τρωκτικά, ζώα που έχουν παρασυρθεί κλπ.

Άρα δεν θα πρέπει οι πολίτες, ακόμα και αν το νερό αυτό το παίρνουν από τη θάλασσα, επειδή και στη θάλασσα έχουν ξεβραστεί νεκρά ζώα, φερτά υλικά, δεν θα πρέπει ούτε αυτό το νερό να το χρησιμοποιούν για να πλύνουν, ας πούμε κομμάτια στο σπίτι τους για να κάνουν εργασίες αποκατάστασης».

Ενώ συμπλήρωσε η κα Αγαπηδάκη σχετικά πως «έχουμε εγκαταστήσει το συντονιστικό της Δημόσιας Υγείας στο Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας.

Είναι επικεφαλής ο κύριος Χατζηχριστοδούλου και εκεί θα κάνουμε όλους τους ελέγχους και για το νερό και την τοπολογική επιτήρηση και την επιδημιολογική επιτήρηση και τα νοσήματα.

Άρα σε κάθε περιοχή υπάρχει ένα επιχειρησιακό σχέδιο σε εξέλιξη όπου γίνονται δειγματοληψίες νερού, υπάρχουν τα αποτελέσματα και μετά δίνεται το νερό σε κυκλοφορία από τις τοπικές αρχές».




ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Κάτω από τα νερά το οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί σε Λάρισα, Μαγνησία, Τρίκαλα και Καρδίτσα

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: