«Περάσαμε πολέμους, δυστυχίες, πείνα αλλά τέτοιο κακό…»: Η μαρτυρία μιας υπεραιωνόβιας γυναίκας από την Πηνειάδα Τρικάλων [video]

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση της ΕΡΤ via Glomex




Τη δική της μαρτυρία για το πώς βίωσε την καταστροφή κατέθεσε η Σταυρούλα Μπραζιώτη, μία γυναίκα 104 ετών που ζει στην Πηνειάδα στα Τρίκαλα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και τη δημοσιογράφο Αλεξία Καλαϊτζή ανέφερε ότι στη ζωή της δεν έχει ξαναδεί τέτοια θεομηνία.




Εχοντας μάλιστα το κουράγιο ακόμη και να αυτοσαρκαστεί, λέει τα εξής:

«Εε, μικρή είμαι μωρέ, 104. Μικρούλα είμαι… Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα στη ζωή μου. Ήταν να γίνει η καταστροφή και μετά να κινηθούν; Τώρα τι να κάνουν; Περάσαμε πολέμους, περάσαμε δυστυχίες, περάσαμε πείνα αλλά δεν πνιγήκαμε κιόλας. Αυτό το κακό δεν το έχω δει, πρώτη φορά στη ζωή μου».

  • Αδιάκοπα συνεχίζονται από την Πυροσβεστική και τις Ένοπλες Δυνάμεις οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμών ατόμων από αέρος στις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία Daniel.

Βίντεο: Hellas Journal

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, από νωρίς το πρωί σήμερα έως τις 11:00, έχουν γίνει 149 εναέριες διασώσεις ατόμων. Συγκεκριμένα, 93 έχουν γίνει από την Αεροπορία Στρατού και 56 από την Πυροσβεστική.

Συνολικά 1.881 διασώσεις – απομακρύνσεις ατόμων

Συνολικά 1.881 διασώσεις – απομακρύνσεις ατόμων, που μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι αυτή την στιγμή ενώ από Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, έως σήμερα τις 6.30 το πρωί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 6.406 κλήσεις, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής. Οι κλήσεις αφορούν κυρίως αντλήσεις υδάτων, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις ατόμων προς ασφαλή σημεία.

Τι στο καλό είναι το φαινόμενο «ωμέγα» που προκάλεσε τις πλημμύρες στην Ελλάδα και την Ισπανία; Οι Γάλλοι μετεωρολόγοι προσπαθούν να δώσουν απαντήσεις…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: