Ωμό κρέας και μπισκότα με αίμα ταΐζει κάθε μέρα ο Κάρολος τα 7 κοράκια του Πύργου του Λονδίνου: Η αγωνία για τη δυσοίωνη προφητεία [videos]

File Photo epa09211223 Raven Master Chris Skaife presents a new baby raven called Branwen at the Tower of London in London, Britain, 19 May 2021. EPA/NEIL HALL




Στέκεται στη βόρεια όχθη του ποταμού Τάμεση, ο Πύργος του Λονδίνου δεν είναι απλώς ένα εμβληματικό ιστορικό κάστρο με ιστορίες προδοσίας και εξουσίας.

Είναι επίσης το σπίτι ενός ιστορικού θρύλου – εάν τα κοράκια του Πύργου εγκαταλείψουν ποτέ τους χώρους του, το φρούριο και ολόκληρο το βασίλειο θα έπεφταν.

Η προέλευση αυτού του μύθου ανάγεται στην εποχή του βασιλιά Καρόλου Β’ (1630-1685). Όπως λέει η ιστορία, ο Κάρολος θέλησε να απομακρύνει τα κοράκια από τον Πύργο γιατί ενοχλούσαν τη λειτουργία του βασιλικού παρατηρητηρίου που βρισκόταν μέσα. Ωστόσο, ακολούθησε μια προειδοποίηση από τους αυλικούς του: «Αν χαθούν τα κοράκια του Πύργου του Λονδίνου ή πετάξουν μακριά, το Στέμμα θα πέσει και η Βρετανία μαζί του».

Λαμβάνοντας υπόψη την προφητεία, ο Κάρολος Β’ αποφάσισε ότι τουλάχιστον έξι κοράκια θα πρέπει να παραμένουν πάντα στον Πύργο. Από εκείνη την ημέρα και μετά, τα κοράκια προστατεύονταν ευσυνείδητα, ακόμη και κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν το μεγαλύτερο μέρος του Λονδίνου έγινε ερείπια. Τα κοράκια παρέμειναν και ο Πύργος στάθηκε δυνατός.

Οι φύλακες Yeoman του Πύργου, γνωστοί και ως Beefeaters, έχουν αναλάβει τη φροντίδα αυτών των διάσημων πουλιών. Ντυμένοι με τις χαρακτηριστικές κόκκινες και χρυσές στολές τους, αυτοί οι φύλακες διασφαλίζουν ότι τα κοράκια τρέφονται καλά με μια δίαιτα με ωμό κρέας και μπισκότα εμποτισμένα με αίμα.

Για να τιμηθεί περαιτέρω ο θρύλος και η σημασία του, καταγράφονται τα ονόματα των κατοικούντων κορακιών.

Τα ονόματα των σημερινών κορακιών είναι Rex, Jubilee, Harris, Poppy, Georgie, Edgar και Branwen.

Τα πουλιά έχουν ακόμη και έναν Ravenmaster, έναν αφοσιωμένο φύλακα που εξασφαλίζει την ευημερία τους.

Τα κοράκια δεν είναι απλοί αιχμάλωτοι του Πύργου. Έχουν ευρύχωρα καταλύματα, τακτικούς ελέγχους υγείας και απολαμβάνουν περιστασιακές αποδράσεις έξω από το σπίτι τους. Σε μια αξέχαστη περίσταση, ένα κοράκι ονόματι Γκρογκ λέγεται ότι έφυγε από τον Πύργο για να εγκατασταθεί σε μια τοπική παμπ!

Ενώ η μοίρα του βασιλείου δεν βρίσκεται πραγματικά στα φτερά αυτών των πουλιών, αυτό που είναι αναμφισβήτητο είναι η πλούσια ταπετσαρία της ιστορίας, της δεισιδαιμονίας και της παράδοσης που αντιπροσωπεύουν.

Η αγωνία για την προφητεία

Πριν από περίπου δύο χρόνια σλημανε συναγερμός καθώς με την εξαφάνιση ενός από τα κοράκια του Πύργου του Λονδίνου, έμειναν μόνον έξι σε αυτό το εμβληματικό βρετανικό κτίριο.

Σύμφωνα με μια προφητεία του 17ου αιώνα, που χρονολογείται από την εποχή του βασιλιά Καρόλου Β’, το πεπρωμένο της Αγγλίας εξαρτάται από τα κοράκια του Πύργου του Λονδίνου, εάν υπάρχουν λιγότερα από έξι κοράκια στον πύργο.

Στη διάσημη φυλακή και το παλάτι στη βόρεια όχθη του ποταμού Τάμεση στο Λονδίνο, η βασίλισσα της αποικίας των επτά κορακιών, η «Μερλίνα», εξαφανίστηκε ξαφνικά.

Σύμφωνα με μια αναφορά στους New York Times , ο «Κορακάρχης» του Πύργου, ο Κρίστοφερ Σκάιφ, «με τον οποίο [η Μερλίνα] μοιραζόταν έναν υπέροχο στενό δεσμό», είπε ότι το πουλί δεν έχει εμφανιστεί στον πύργο για αρκετές εβδομάδες. Πρόσθεσε, «η συνεχιζόμενη απουσία της μας δείχνει ότι μπορεί δυστυχώς να πέθανε». Η Μερλίνα θεωρούνταν, έως τότε, η «Βασίλισσα των Κορακιών του Πύργου του Λονδίνου» και μετά την εξαφάνισή της ο λογαριασμός του Πύργου στο Twitter ανέφερε: «Με την φυγή της Μερλίνα, ο πύργος έχει τώρα έξι κοράκια».

Έχουμε κάποια πραγματικά δυσάρεστα νέα να μοιραστούμε. Το πολυαγαπημένο μας κοράκι Μερλίνα δεν έχει δει στον Πύργο για αρκετές εβδομάδες και η συνεχιζόμενη απουσία της μας δείχνει ότι μπορεί δυστυχώς να πέθανε.

Φοβούμενος ότι ο πύργος και το στέμμα του μπορεί να πέσουν εάν τα κοράκια έφευγαν από το κτίριο, ο βασιλιάς Κάρολος Β’ επέμενε να προστατεύονται τα κοράκια του πύργου. Είναι καταγεγραμμένο ότι ο πρώτος Βασιλικός αστρονόμος, ο John Flamsteed, υποστήριξε την εντολή του βασιλιά καθώς τα κοράκια «εμπόδισαν τις εργασίες του αστεροσκοπείου του στον Λευκό Πύργο».

Ο Skaife λέει ότι ο βασιλιάς Κάρολος Β’ ανησυχούσε για το πεπρωμένο της Αγγλίας λόγω του μύθου που υποδηλώνει ότι η Αγγλία θα έπεφτε στην καταστροφή εάν ο πληθυσμός των κορακιών του Πύργου του Λονδίνου έπεφτε ποτέ κάτω από τους έξι.

Και τώρα, ο πύργος αιωρείται στην ισορροπία έχοντας μόνο έξι κοράκια: Jubilee, Harris, Gripp, Rocky, Erin και Poppy.

Ωστόσο, ασυγκίνητος από τον θρύλο, ο @ravenmaster1 έγραψε στο Twitter το σημερινό πρόγραμμα Today λέγοντας ότι δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για την αντικατάσταση της Merlina, αλλά ο Πύργος του Λονδίνου λέει ότι ελπίζει ότι «ένας νέος νεοσσό από το πρόγραμμα αναπαραγωγής μας θα ανταποκριθεί στην τρομερή πρόκληση να συνεχίσει η κληρονομιά της».

Και πράγματι, σύντομα προστέθηκε ακόμη ένα, o Branwen (βασική εικόνα) και έγιναν ξανά επτά.

Και μετά, πέθανε η Ελισάβετ, ενθρονίστηκε ο Κάρολος και η ζωή… συνεχίζεται.

Με πληροφορίες από Ancient Origins

Το παγκόσμιο βρώμικο μυστικό της παρθένας Ανταρκτικής: Μολυσμένη όσο το λιμάνι του Ρίο ντε Τζανέιρο – Φυσικά από τους ανθρώπους… [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: