Oι ΗΠΑ σε ρόλο πυροσβέστη στην Ανατολική Συρία: Επαφές με Κούρδους και Αραβες για να μπει τέλος στις συγκρούσεις στο Deir Ezzor

Αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεργάζονται με τους Κούρδους και τους Άραβες συμμάχους τους στη βόρεια Συρία. Φωτογραφία Inherent Resolve, @CJTFOIR




Ο Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Υποθέσεις Εγγύς Ανατολής, Ethan Goldrich, συναντήθηκε χτες, Κυριακή, με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), το Πολιτικό Συμβούλιο της Deir Ezzor και ηγέτες φυλών στο Deir Ezzor, στην ανατολική Συρία.

Και η σελίδα της αμερικανικής πρεσβείας στη Συρία στον ιστότοπο «Χ» (πρώην Twitter) δημοσίευσε ένα tweet στο οποίο ανέφερε ότι τα συγκεντρωμένα μέρη συμφώνησαν να επιλύσουν τις διαφορές και να αντιμετωπίσουν όλα τα αιτήματα των κατοίκων της Ντέιρ εζ Ζορ.

Και πρόσθεσε, «Συμφωνήθηκε για τη σημασία της αντιμετώπισης των αιτημάτων του πληθυσμού, προειδοποιώντας για τους κινδύνους εξωτερικής παρέμβασης στο Deir ez-Zor, την ανάγκη αποφυγής θανάτων και τραυματισμών αμάχων και την ανάγκη να σταματήσει η κλιμάκωση της βίας το συντομότερο δυνατόν.

Το tweet τόνιζε επίσης τη σημασία της αμερικανικής συνεργασίας με τις «δυνάμεις SDF» και την κατεύθυνσή τους προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης των κυττάρων του ISIS.

Συγκρούσεις ξέσπασαν στις αρχές της εβδομάδας σε μερικά χωριά στην ανατολική ύπαιθρο του Κυβερνείου της Ντέιρ εζ-Ζορ, αφού οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις απομάκρυναν τον διοικητή του Στρατιωτικού τους Συμβουλίου της Ντέιρ εζ-Ζορ.

Αυτό ώθησε τοπικούς μαχητές που ήταν πιστοί στον ηγέτη τους, ο οποίος συνελήφθη πριν από μια εβδομάδα, να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά των SDF, οι οποίες γρήγορα εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις.

Μετά από μια εβδομάδα έντασης, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή από το Σάββατο για περίοδο 48 ωρών.

Οι συγκρούσεις, πριν από περίπου μία εβδομάδα, είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 48 μαχητών και από τις δύο πλευρές και έξι αμάχους.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Το κεντρικό κολαστήριο βασανιστηρίων της ΜΙΤ σε δάσος, δίπλα στο «παλάτι» του Ερντογάν: Και αποθήκη οπλισμού για τζιχαντιστές – Αποκάλυψη Nordic Monitor

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: