Όχι άλλο ’74! Όχι άλλα άκρα. Όχι άλλη Χλωρίνη(ακα) που “δηλητηρίασε” το 37% της Πατρίδας μας: Πρόδωσαν για χάρη μιας ένωσης (με την Ελλάδα) που δεν θα ερχόταν ποτέ…

Ο πρώτος Πρόεδρος της Κύπρου, Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και πίσω του ο δοαβόητος Χένρι Κίσιγκερ, ο “δολοφόνος” της Κύπρου. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ* – Νέα Υόρκη

Ακούς! Βλέπεις! Διερωτάσαι! Μπαίνεις να διαβάσεις ειδήσεις και ανατριχιάζεις. Οι μεν, οι δε, οι τάδε! Σε μια σταλιά τόπο, το ένα αυτί πάει δεξιά, το άλλο πάει αριστερά και στη μέση η καρδιά πάει στον απλό κόσμο, που δεν ζητά τίποτα περισσότερο από του να ζήσει λίγο ήρεμα.

Άλλωστε, τι είναι ευτυχία! Ευτυχία σημαίνει ηρεμία! Μα που! Που να την βρεις; Στην Χλώρακα; Στην Πύλα; Που;

Όταν το 1974 άρχισα να ακούω με τα παιδικά μου αυτιά περί Μακάριου και Γρίβα, και παρ’ όλο τον παιδικό τότε φόβο που καιροφυλακτούσε στο αθώο μυαλό μου, ήταν αδύνατον να καταλάβω τι γινόταν. Και κυρίως, γιατί γινόταν. Κάθε φορά άκουγα  μια εκδοχή δεξιά και μια άλλη αριστερά, με τον καθένα να δίνει τη δική του ερμηνεία.

Κάτι σαν παραμύθι με διαφορετικές παραβολές, αλλά πάντα με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Αυτούς που βλέπουν την πατρίδα ως μέρος ενός ολικού κόσμου και του αυτού, και τους άλλους που δεν βλέπουν άλλο κόσμο εκτός συνόρων της πατρίδας. Αυτή ήταν η δική μου, παιδική αντίληψη.

  • Με τα χρόνια, αυτή η αντίληψη πήρε πολιτική μορφή. Ακροδεξιά και ακροαριστερά! Ήξερα πλέον ότι τα ακροδεξιά πρόδωσαν την πατρίδα για χάρη μιας ένωσης που δεν θα ερχόταν ποτέ. Φέρνοντας την προδοσία, τη λεηλασία και την απόλυτη καταστροφή, μέσω του πραξικοπήματος. Κι αυτό δεν είναι μια ακόμη εκδοχή.

Αυτή είναι η ΜΟΝΗ εκδοχή που εκτόπισε εμένα και 200,000 άλλους συμπατριώτες μας εδώ και 49 χρόνια. Μια καταστροφή που ολοκληρώθηκε με το άλλοθι που “βρήκε” ο Αττίλας για να μπει και να καταλάβει το 37% της γης μας.

Για να “προστατεύσει” τάχα τους Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μας από τις “αναταραχές” του άθλιου πραξικοπήκατος. Αυτό ήταν το σχέδιο από την αρχή. Ένα σχέδιο, που φοβάμαι ότι δεν έχει τελειώσει  ακόμη.

Η Τουρκία και το κατοχικό καθεστώς μιλάνε πλέον καθαρά για δύο κράτη. Οι συνομιλίες στο Γκραν Μοντανά ανέδειξαν ξεκάθαρα ότι η Τουρκία δεν έχει πρόθεση να φύγει από τη γη μας. Ούτε καν να μετακινήσει έναν στρατιώτη.

Το χαμένο-κρυμμένο(;) έγγραφο που ανέδειξε ο φίλος δημοσιογράφος και εκδότης της HellasJournal Μιχάλης Ιγνατίου, μεταξύ άλλων, κατέγραφε ξεκάθαρα την άρνηση της Τουρκίας να αποσύρει τα στρατεύματα και τις εγγυήσεις της από την Κύπρο, εμποδίζοντας τη λύση.

Οι Τούρκοι, ξεκάθαρα στο Γκραν Μοντανά, σε ερώτηση του τότε ΥΠΕΞ της Ελλάδας κ. Κοτζιά σε σχέση με την αδιαλλαξία αποχώρησης των στρατευμάτων τους, απάντησαν: “Ναι, αν χρειαστεί θα τα ξαναχρησιμοποιήσουμε”! Σχετικό κείμενο ΕΔΩ

Κι αφού πέρασε ο καιρός, και αφού εμείς καθίσαμε να βράσουμε τα αυγά μας, και αφού ξεχάστηκε αυτή η άρνηση-παραδοχή της Τουρκίας, να’ σου να παίζουν τα “δυο κράτη”. Ακριβώς εδώ είναι που φοβάμαι ότι δεν έχει τελειώσει  ακόμη. Ακριβώς εδώ είναι η επικινδυνότητα της Χλώρακας.

  • Ακριβώς εδώ είναι μια πιθανή παγίδα να “πέσουμε” μέσα στην Πύλα. Μια της Πύλας, δυο της Πύλας (να πατήσουμε την πεπονόφλουδα), αν γίνει μια στραβή, να’ σου ξανά η εγγυήτρια! Και αυτή τη φορά ίσως δεν μπει με τα όπλα όπως το 1974. Αυτή τη φορά θα μπει ο Γ.Γ. του ΟΗΕ με μια απλή ανακοίνωση του Σ.Α. και απλά θα μας πετάξει ένα ψήφισμα χωρίς επιστροφή:

“Εσείς απ’ εκεί και εσείς από την άλλη!”

Εύχομαι να μην ξαναζήσουμε άλλο ’74! Όχι άλλα άκρα! Μοιραστήκαμε από εγχώρια εγκλήματα! 63% της γης μας απέμεινε! Από εμάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό να αποφύγουμε το “εσείς απ’ εκεί και εσείς από την άλλη!

Υ.Γ. 1: Οι κομματικές προκλήσεις στο εσωτερικό, μόνο ζημιά κάνουν. Αυτό επιδίωκαν ανέκαθεν η Άγκυρα και οι Άγγλοι. Δημιουργούσαν «συνθήκες» για να βγάζουμε τα μάτια μας και να δρουν ανενόχλητοι. Δεν γίνεται να είμαστε τόσο βλάκες και να μην το βλέπουμε αυτό! Για το καλό του τόπου, πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και ωριμότητα. Ένα καρδιακό επεισοδιο, συχνά ξεκινά με πόνους στα άκρα. Αυτή τη φορά, ίσως να είναι ακαριαίο!

Υ.Γ. 2: Το 1974 (ορθώς) τα βάλαμε (και) με τους Αμερικανούς. Σήμερα, ένας Αμερικανός δρα πιο πατριωτικά και από Έλληνας-Κύπριος. Μιλώ για τον Ρόμπερτ Μενέντεζ. Κάποιοι οφείλουν (το λιγότερο) σεβασμό παρά να λαϊκίζουν και να προκαλούν επικίνδυνα! Ναι, η άκρα δεξιά εγκλημάτισε το 1974, ναι οι κίνδυνοι που συνεχίζει να προκαλεί είναι τεράστιοι, όμως και η (άκρα) αριστερά πρέπει να πάψει να προκαλεί. Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουν κάποιοι ότι η πρόκληση, τους ενισχύει επικίνδυνα; Όχι άλλο 1974!

*Ο Δρ. Νίκος Αντωνιάδης είναι Καθηγητής στην Νέα Υόρκη σε θέματα Επικοινωνίας, Στρατηγικής και Πολιτικού Μάρκετινγκ και Συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com, L.A. Voice και Hellas Journal. Έχει βραβευτεί δυο φορές (2021, 2022) με το βραβείο Διδασκαλικής Αριστείας (Νέα Υόρκη) και το Βραβείο Καλύτερου Καινοτόμου Μοντέλου Ανάπτυξης Πολιτικών  Προτάσεων (Ηνωμένο Βασίλειο, 2019). Από το 2019, είναι ο πρώτος επιστήμονας στη Νέα Υόρκη που σχεδίασε και διδάσκει το Πολιτικό Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο St. John’s.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Δεν μας τα λες καλά κύριε Νετανιάχου: Ανέχεται τις παράνομες επενδύσεις Ισραηλινών στα κατεχόμενα και αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: