Ο Νικόλας Παπαδόπουλος επιτέθηκε στους ακροδεξιούς του ΕΛΑΜ για τα επεισόδια στη Λεμεσό: Αυτοί καλλιέργησαν συνθήκες ρατσισμού και φασισμού, τόνισε…

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος επιτίθεται στον Πρόεδρο του ακροδεξιού ΕΛΑΜ, Χρίστο Χρίστου. Φωτογραφία Omega Channel




Φιλοξενούμενοι στην εκπομπή του OMEGA «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΡΑ», ήταν το μεσημέρι της Τρίτης, 05/09/2023 ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ), Νικόλας Παπαδόπουλος και ο Πρόεδρος του ακροδεξιού Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ), Χρίστος Χρίστου.

Μίλησαν για το μεγάλο θέμα του μεταναστευτικού, που κυριαρχεί στην επκαιρότητα, καθώς και για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα τις τελευταίες μέρες σε Χλώρακα και Λεμεσό.

Αρχικά ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, είπε ότι κάποιοι έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες.

Ερωτηθείς, από την παρουσιάστρια της εκπομπής, Στέλλα Σάββα, εάν ο υπαινιγμός του αφορά το ΕΛΑΜ, ο κ. Παπαδόπουλος δεν δίστασε να απαντήσει ότι οι αιχμές του αφορούν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο.

«Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τις βάσιμες ανησυχίες του κόσμου καθώς και την ανεπαρκή πολιτική του κράτους και καλλιέργησαν συνθήκες ρατσισμού και φασισμού», είπε ο κ. Παπαδόπουλος ενώ στη συνέχεια τόνισε ότι η Πολιτεία απέτυχε να διαχειριστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα.

«Μόνο η πολιτική των επιστροφών και απελάσεων θα δώσει λύσεις στο πρόβλημα», υπέδειξε.

Παράλληλα, ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι για τα επεισόδια υπήρξε ανεπάρκεια από πλευράς ηγεσίας της Αστυνομίας και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες.

Ακολούθησε η φιλοξενία του Προέδρου του ΕΛΑΜ στην εκπομπή, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει στα όσα καταλόγισε στο κόμμα του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ.

«Το ΕΛΑΜ δεν είχε καμία σχέση με τη διοργάνωση των εκδηλώσεων σε Λεμεσό και Χλώρακα. Μάλιστα, στην περίπτωση της Χλώρακας, η οποία ήταν προγραμματισμένη από τους κατοίκους της περιοχής, έδωσαν το παρών τους και στελέχη άλλων πολιτικών δυνάμεων. Σε ότι αφορά στη Λεμεσό, την εκδήλωση την είχαν εξαγγείλει άλλοι φορείς και είδαμε πράγματα τα οποία όχι απλά τα καταδικάζουμε, αλλά που θεωρούμε ότι είναι και προβοκατόρικα», είπε στις αρχικές του δηλώσεις ο Χρίστος Χρίστου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ υπογράμμισε ότι κάποια κόμματα κατηγορούν το κόμμα του, λόγω της δικής τους αδράνειας.

«Επιχειρούν να μας ρίξουν την ευθύνη επειδή δεν έχουν να δώσουν καμία απάντηση στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης», τόνισε και στη συνέχεια κατέληξε:

«Δεν θα επιτρέψουμε σε αυτούς που έχουν αδρανήσει και οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το σημείο, να μας απαγορεύσουν να μιλούμε».

Όσο η Κύπρος βρίσκεται υπό κατοχή και κινδυνεύει θα αναβαθμίζουμε συνεχώς την αποτρεπτική μας ικανότητα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Γιωργάλλας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: