“Βόμβα” από τον Νετανιάχου πριν αναχωρήσει για τη Λευκωσία: Στις «αποσκευές» του ο τερματικός σταθμός υγροποίησης στην Κύπρο και ο αγωγός East-Med

FILE PHOTO: Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu EPA, MENAHEM KAHANA, POOL




Λίγο πριν την αναχώρησή του για την Κύπρο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου, αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα της εξόρυξης φυσικού αερίου αλλά και τον αγωγό East – Med.

Ειδικότερα ανέφερε:

«Φεύγω για συνάντηση με τους ηγέτες της Κύπρου και της Ελλάδας, και υπενθυμίζω ότι το 2016 ιδρύσαμε την Ανατολική Μεσογειακή Συμμαχία. Αυτή η συμμαχία είναι μια μεγάλη επιτυχία.

Οδήγησε σε βελτίωση των οικονομικών σχέσεων αλλά και στον τομέα του τουρισμού. Μέχρι τώρα εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν επισκεφτεί τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο. Επίσης οδήγησε σε βελτίωση των σχέσεων ασφαλείας στην περιοχή και φυσικά συζητάμε και για το μείζων θέμα της ενέργειας.

Αναφορικά με το ενεργειακό κομμάτι υπάρχουν αποφάσεις που θα πρέπει να λάβουμε σύντομα. Κάναμε άλλη μια επανάσταση και αυτή είναι η εξόρυξη του φυσικού αερίου από τη θάλασσα.

Αυτό μας δίνει την δυνατότητα όχι μόνο να καλύψουμε τις ανάγκες του κράτους του Ισραήλ σε φυσικό αέριο, αλλά και να εξάγουμε στην Ευρώπη. Και υπάρχουν πολλές προοπτικές για εξαγωγές.

Σε αυτές τις συναντήσεις θα επικεντρωθώ σε δύο από τις προοπτικές. Τον αγωγό φυσικού αερίου East-Med και την κατασκευή τερματικού σταθμού υγροποίησης φυσικού αερίου στην Κύπρο».

Σημειώνεται ότι συναντήθηκε ήδη με τον Πρόεδρο της Κύπρου και ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Το βράδυ θα φθάσει στην Κύπρο και ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης, για την αυριανή Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ.

Λόγω της επίσκεψης του πρωθυπουργού του Ισραήλ, λαμβάνονται αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση από το μεσημέρι μέχρι και αύριο το απόγευμα θα υπάρχουν κατά διαστήματα αποκοπές δρόμων στις επαρχίες Λάρνακας, Λεμεσού και Λευκωσίας.

Στο πλαίσιο των επαφών ο πρωθυπουργός του Ισραήλ θα συναντήσει και τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 19:45 στον χώρο όπου θα διαμένει ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός και η συνοδεία του, στη Λεμεσό.

Σήμερα η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Νετανιάχου στη Λευκωσία: Αύριο η τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: