Ο Ερντογάν νομίζει ότι ο Ίλον Μάσκ …τρελάθηκε: Ο ισλαμιστής πρόεδρος προέτρεψε τον ιδιόρρυθμο επιχειρηματία να κατασκευάσει το έβδομο εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία

Ο Ίλον Μασκ, έχοντας μαζί ένα από τα παιδιά του, συναντήθηκε με τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στο Τουρκικό Σπίτι, στη Νέα Υόρκη. Φωτογραφία via Republic of Türkiye Directorate of Communications, @Communications




Συνάντηση με τον επιχειρηματία Ίλον Μασκ είχε χθες Κυριακή στη Νέα Υόρκη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την οποία ο τούρκος πρόεδρος προέτρεψε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla να κατασκευάσει το έβδομο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας του στην Τουρκία.

Σημειώνουμε ότι στη συνάντηση ο Μασκ κρατούσε στην αγκαλιά του ένα από τα παιδιά του, κάτι που προκάλεσε ερωτήσεις από την πλευρά του Ερντογάν για την οικογένεια του δισεκατομμυριούχου.

Κατά τη συνάντηση που είχαν στον αποκαλούμενο «Τουρκικό Οίκο» (Turkish House), όπου στεγάζεται η μόνιμη αντιπροσωπεία της Τουρκίας στον ΟΗΕ και το τουρκικό προξενείο στη Νέα Υόρκη, ο Ερντογάν ενημέρωσε τον ιδρυτή των Tesla και SpaceX σχετικά με τα τεχνολογικά επιτεύγματα της χώρας του.

Επίσης του μίλησε για το όραμά του για την ψηφιοποίηση του τουρκικού δημοσίου και την εθνική στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Τουρκίας.

Ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε επίσης πως μπορεί να προκύψουν ευκαιρίες συνεργασίας με την SpaceX στο πλαίσιο του διαστημικού προγράμματος της Τουρκίας και προσκάλεσε τον Ίλον Μασκ στο φεστιβάλ αεροδιαστημικής και τεχνολογίας Teknofest που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα στη Σμύρνη.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ:
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Άγκυρα θα μπορούσε, αν είναι απαραίτητο, να πάρει δρόμο άλλον απ’ αυτό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όταν ερωτήθηκε για την πρόσφατη υιοθέτηση της έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία.

Στην έκθεση, η οποία υιοθετήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναφέρεται πως η διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στον 27μελή συνασπισμό δεν μπορεί να επαναληφθεί υπό τις παρούσες συνθήκες και η ΕΕ καλείται να διερευνήσει «ένα παράλληλο και ρεαλιστικό πλαίσιο» για τις σχέσεις της με την Άγκυρα.

«Η ΕΕ προσπαθεί να απομακρυνθεί από την Τουρκία», δήλωσε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους πριν αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Θα αξιολογήσουμε τις εξελίξεις αυτές και, αν είναι απαραίτητο, θα χωρίσουμε το δρόμο μας από την ΕΕ».

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Νέα Υόρκη, United States – Κωνσταντινούπολη, Turkey

Τα Σκόπια έκλεισαν την πόρτα σε Ρώσο ιερέα για άσκηση εκκλησιαστικής διπλωματίας υπέρ της Ρωσίας -Παρεμπόδιζε τις σχέσεις με Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: