Να «απελαθούν» οι θρασύδειλοι κουκουλοφόροι: Η κατοχική Τουρκία χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως εργαλείο για να πιέσει την Κύπρο, δημιουργεί ασφυκτικό κλοιό

Με βομβαρδισμένη πόλη μοιάζει η Λεμεσός μετά το πέρασμα των χούλιγκαν. Φωτογραφία via Philenews




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – Λευκωσία

Να «απελαθούν» οι θρασύδειλοι, μαυροφορεμένοι, νεοναζί, φασίστες, που επιτίθενται και καταστρέφουν περιουσίες, κτυπούν ανθρώπους. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να γίνει, διατυπώνεται η υπερβολή της απέλασης, για αναδειχθεί το πρόβλημα.

Είναι άλλωστε Κύπριοι πολίτες. Εκείνο, όμως, που μπορεί να γίνει είναι να πολεμηθεί και να ξηλωθεί η παρωδία των Κου Κλουξ Κλαν. Είναι Κύπριοι πολίτες, οι οποίοι θεωρούν πως έχουν περισσότερα ανθρώπινα δικαιώματα από οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο. Επειδή κατάγονται από τη χώρα αυτή, δεν θέλουν άλλους να «λερώνουν» την ήδη λερωμένη γη.

Είναι προφανές πως μια κοινωνία δεν μπορεί να λειτουργεί μονίμως και για τα πάντα με «αντί». Το «αντί» από όπου και να προέρχεται και όποιο περιεχόμενο και να του δίνεται, δεν αποτελεί διέξοδο.

Τι σημαίνει, όμως, είναι ενάντια στους μετανάστες; Οι μετανάστες έχουν ως άνθρωποι δικαιώματα, όπως και υποχρεώσεις και οφείλουν να σέβονται τη χώρα, η οποία τους φιλοξενεί. Όσοι δεν το αντιλαμβάνονται να έχουν  συνέπειες.

  • Όπως τις συνέπειες θα πρέπει να υποστούν και οι ξενοφοβικοί, που κρύβοντας το πρόσωπο τους με κουκούλα καταστρέφουν στο διάβα τους ότι βρουν. Γιατί; Τους πήραν τις δουλειές και τα σπίτια;  Ή απλώς επειδή είναι ξένοι;

Επειδή δεν είναι λευκοί και ξανθοί; Οι λευκοί και οι ξανθοί ξένοι, προφανώς και δεν ενοχλούν κανένα και έτσι πρέπει να γίνεται με όλους. Οι ξενοφοβικοί δεν έχουν πρόβλημα, που η Λεμεσός για παράδειγμα, πέρασε σε μεγάλο βαθμό σε ξένα χέρια. Δεν διαμαρτυρήθηκαν.

Οι κουκουλοφόροι έδρασαν στην Χλώρακα, στη Λεμεσό κι αλλού. Κρύβουν τα πρόσωπα τους. Δειλοί, θυμίζουν εκείνους που χρησιμοποιούνταν από κατοχικές δυνάμεις για να καταδώσουν αγωνιστές, αντιστασιακούς, αντικατοχικούς. Κτυπούν απροστάτευτους και καταστρέφουν περιουσίες.

Σε μια χώρα που είχε και έχει μεταναστευτική ιστορία από τον περασμένο αιώνα, που βίωσε και βιώνει την προσφυγιά, δεν μπορούν να υπάρχουν άνθρωποι που συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο.

Ασφαλώς και υπάρχει μεταναστευτικό πρόβλημα. Και μάλιστα μεγάλο. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει φορτωθεί ένα μεγάλο βάρος παράνομων μεταναστών. Κάποιοι τους στέλνουν στο νησί σκοπίμως. Όπως είναι η κατοχική Τουρκία, που χρησιμοποιεί το μεταναστευτικό ως εργαλείο για να πιέσει την Κύπρο, να δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλοιό γύρω από τη χώρα.

Οι διακινητές χρησιμοποιούν την Κύπρο επειδή είναι ο πλησιέστερος… σταθμός. Οι άνθρωποι που μπαίνουν σε σαπιοκάραβα, πληρώνουν όσα -όσα και θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο ( τις πλείστες φορές και των παιδιών τους), έχουν τη λιγότερη ευθύνη.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως πρέπει να έρχονται στην Κύπρο και να μένουν καθώς δεν τους αντέχει το μέγεθος της χώρας. Αυτοί πρέπει να αποσυνδεθούν από τους υπόλοιπους και να αντιμετωπίζονται με γρήγορες διαδικασίες. Να αποσυνδεθούν από όσους νόμιμα βρίσκονται εδώ και εργάζονται. Και οι πλείστοι εργάζονται σε εργασίες, που η πλειοψηφία των Κυπρίων δεν… καταδέχεται να κάνει.

Το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και τώρα. Βήματα ξεκίνησαν να γίνονται. Εκεί που, για παράδειγμα, άρχισαν να υλοποιούνται αποφάσεις για τη Χλώρακα έγιναν επεισόδια. Γιατί άραγε;

  • Πολλά μπορεί ο καθένας να σκεφτεί. Είναι σαφές πως το πρόβλημα, σιγά-σιγά, άρχισε να αντιμετωπίζεται από το κράτος,  αλλά προφανώς και θα πρέπει να κινηθούν όλοι πιο γρήγορα. Είμαστε μικρή χώρα για να μην μπορούν οι αρμόδιοι να εντοπίσουν τους παράνομους.

Το θέμα, λοιπόν, είναι ευθύνη του κράτους να το διαχειριστεί και όχι των θρασύδειλων που βρίσκουν «φιλοξενία» σε  οπαδικά κλαμπ. Κάποιοι εξ αυτών εμπλέκονται και σε πολλές παρανομίες και έχουν σχέση με τον υπόκοσμο.  Πρέπει, λοιπόν, να πολεμηθεί το φαινόμενο αυτό στη ρίζα του. Θα πρέπει να κτυπηθεί ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο φασισμός. Κι αυτό μπορεί να γίνει ξηλώνοντας τους.

Υ.Γ. Ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι τις ζημιές που προκάλεσαν οι κουκουλοφόροι θα κληθούν οι ίδιοι να τις πληρώσουν. Αναμένουμε ότι αυτό θα γίνει.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Ο σχεδιασμός τουρκικής επιβολής στην κατεχόμενη Κύπρο: Προχωρούν σε παράνομες επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ στα κατεχόμενα λιμάνια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: