Μητσοτάκης στο Βloomberg: Η επενδυτική βαθμίδα βοηθά στο κόστος δανεισμού μας

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με κόσμο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg και στους δημοσιογράφους Alix Steel και Guy Johnson, Νέα Υόρκη, Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Το μήνυμα ότι «η Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά» και ότι η οικονομία της αποδίδει σε υψηλότερους ρυθμούς από αυτούς της ευρωζώνης εξέπεμψε μέσω συνέντευξης του στο Bloomberg ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Νέα Υόρκη για την 78η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας δηλώνοντας ότι «η επενδυτική βαθμίδα βοηθά στο κόστος δανεισμού μας» και επέμεινε πως μπορούμε να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις, που έχουμε αναλάβει ενώπιον των Ελλήνων πολιτών χωρίς να θυσιάζουμε την οικονομική ανάπτυξη και τη δημοσιονομική πειθαρχία.

«Η Ελλάδα έχει επιστρέψει για τα καλά, θα επιτύχουμε τους στόχους δίχως πρόβλημα (…) Μπορείτε να διαπιστώσετε ότι πάμε πολύ καλύτερα από ότι άλλες χώρες της Ευρωζώνης και νομίζω ότι θα διατηρήσουμε την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.

(…) Η Ελλάδα είναι όμορφη για να την επισκεφθεί κανείς όχι μόνο τους καυτούς μήνες, έχουμε κάνει μεγάλες επενδύσεις», είπε ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά στη κλιματική κρίση ο πρωθυπουργός τόνισε ότι οι επιπτώσεις της «είναι πλέον εδώ» και πως «θα πρέπει να είμαστε αποτελεσματικότεροι σε ό,τι αφορά στην προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα αλλά και στη στήριξη των πολιτών που πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα». Επανέλαβε δε, πως η χώρα μας είναι πυλώνας ενεργειακής σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ του απεσταλμένου Σπύρου Μουρελάτου
Νέα Υόρκη, United States

Ξεκινά τον Ιανουάριο η ψηφιακή μεταβίβαση ακινήτων: Mε ποιον τρόπο θα γίνεται η διαδικασία [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: