Μυστηριώδης πόρτα στην Ανταρκτική που ανακαλύφθηκε μέσω Google Earth δημιουργεί τσουνάμι φημών για μυστική βάση των Ναζί

Η φωτογραφία από το Google Earth που υποτίθεται ότι απεικονίζει την πύλη που οδηγεί στην κρυμμένη βάση Πηγή Facebook




Οι χρήστες των Χαρτών Google ισχυρίζονται ότι έπεσαν πάνω σε ένα πιθανό κρυμμένο καταφύγιο των Ναζί αφού εντόπισαν μια μυστηριώδη πόρτα που κρύβεται στην Ανταρκτική.

Όπως καταγράφεται σε ρεπορτάζ της Jerusalem Post

Η παρατήρηση έχει αναζωπυρώσει τη δημοφιλή διαδικτυακή θεωρία συνωμοσίας που υποδηλώνει ότι οι επιζώντες Ναζί αναζήτησαν καταφύγιο σε μια στρατιωτική βάση στην παγωμένη ήπειρο μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η ανακάλυψη αυτής της «πόρτας» κοινοποιήθηκε αρχικά από έναν παρατηρητικό χρήστη του Facebook στις 30 Ιουλίου και γρήγορα έγινε viral. Η εικόνα αποκαλύπτει ένα σκιερό σημάδι τετράγωνου σχήματος που μοιάζει με κρυφή είσοδο στην ανατολική πλευρά του τεράστιου στρώματος πάγου.

Οι θεωρητικοί συνωμοσίας έχουν έκτοτε εικασίες για το σκοπό αυτής της πόρτας, με πολλούς να προτείνουν ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια μυστική βάση της αμερικανικής κυβέρνησης ή, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, σε ένα καταφύγιο των Ναζί.

Πώς ξεκίνησαν οι φήμες

Η βάση αυτής της θεωρίας συνωμοσίας είναι εν μέρει θεμελιωμένη στην αλήθεια. Το 1938, ο Χίτλερ έστειλε μια γερμανική αποστολή στην Ανταρκτική για να προμηθευτεί λάδι φαλαινών. Από το 1947, αυτή η αποστολή πυροδότησε συζητήσεις μεταξύ ερευνητών συνωμοσίας, μερικοί από τους οποίους προτείνουν την πιθανότητα εγκληματίες πολέμου να κατασκεύασαν μια εκτεταμένη στρατιωτική βάση κάτω από τον πάγο κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους που διαρκεί ένα μήνα, όπου υποστηρίζουν ότι οι επίλεκτοι ναζί αξιωματούχοι μπορεί να επιβίωσαν μετά το τέλος του πολέμου.

Αν και κανένα συγκεκριμένο στοιχείο δεν υποστηρίζει αυτή τη θεωρία, η παρατήρηση γερμανικών U-boats στην Αργεντινή μετά την παράδοση των Ναζί το 1945 τροφοδότησε περαιτέρω τις φήμες για την επιβίωση και τη διαφυγή του Χίτλερ. Η μοίρα του Γερμανού δικτάτορα παρέμεινε ένα από τα πιο διαρκή μυστήρια της σύγχρονης ιστορίας.

Ένα πτώμα που πιστεύεται ότι είναι τα λείψανά του φυλάσσεται στη Ρωσία (πρώην Σοβιετική Ένωση) από το τέλος του πολέμου. Ωστόσο, έχει αντέξει ένα ταραχώδες ταξίδι – υποβλήθηκε σε καύση, μυστικές ταφές, εκταφές, εκ νέου ταφές από την KGB και σχεδόν πλήρη καταστροφή. Ως αποτέλεσμα, πολλοί αμφιβάλλουν για την αυθεντικότητά του.

Δεν είναι η μόνη θεωρία συνωμοσίας

Με τα χρόνια, αναδύθηκαν μυριάδες θεωρίες συνωμοσίας, που κυμαίνονται από αβάσιμες έως ημι-εύλογες. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο Χίτλερ δεν αυτοκτόνησε αλλά πέθανε ηρωικά στο πεδίο της μάχης, ενώ άλλοι είναι πεπεισμένοι ότι κατάφερε να δραπετεύσει, ζώντας με ψεύτικη ταυτότητα στην Αργεντινή ή τη Βραζιλία. Μερικοί πιστεύουν ακόμη και ότι ο Χίτλερ βρήκε καταφύγιο στο φεγγάρι ή στα βάθη της Γης.

Ωστόσο, Γάλλοι επιστήμονες έθεσαν υπόψιν αυτές τις θεωρίες, εξετάζοντας διατηρημένα θραύσματα του κρανίου και των δοντιών του Χίτλερ και συγκρίνοντάς τα με τα αρχεία αυτοψίας εν καιρώ πολέμου, αποδεικνύοντας οριστικά τον θάνατό του το 1945. Δηλώνουν, “Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία.

Έχουμε αποδείξει ότι πέθανε στα 45. Δεν τράπηκε σε φυγή ούτε κρύφτηκε·πέθανε. Μπορούμε να βάλουμε ένα τέλος σε όλες τις θεωρίες συνωμοσίας. Δεν δραπέτευσε στην Αργεντινή, δεν κρύφτηκε σε μια μυστική βάση στην Ανταρκτική, ούτε έμεινε στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού».

Οι άλλες θεωρίες για την… πόρτα

Λοιπόν, αν η κρυφή πόρτα δεν οδηγούσε στο κρησφύγετο του Χίτλερ, τι θα μπορούσε να είναι; Μερικοί χρήστες έχουν προτείνει ότι μπορεί να είναι μια είσοδος στον τόπο κατοικίας θρυλικών πλασμάτων, όπως χιονάνθρωποι ή γίγαντες, δεδομένου του μεγέθους του. Άλλοι συνέκριναν την είσοδο της Ανταρκτικής με μια μυστηριώδη φωτογραφία μιας πόρτας εξωγήινων στον Άρη τον Μάιο του 2022, την οποία η NASA διευκρίνισε αργότερα ότι ήταν απλώς ένας βράχος.

Η φωτογραφία της εισόδου της Ανταρκτικής κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τη λεζάντα «Ανοίγοντας στον πάγο», συγκεντρώνοντας χιλιάδες likes, σχόλια και κοινοποιήσεις.

Ενώ ορισμένοι σχολιαστές υπέθεσαν περιπαικτικά για μια κρυφή βάση των Ναζί, ένα ίδρυμα του Τέταρτου Ράιχ ή παράνομα πειράματα, άλλοι παρέμειναν σκεπτικοί, υποδηλώνοντας ότι το λεγόμενο «άνοιγμα» είναι απλώς μια τρύπα στον πάγο.

Ο θαλάσσιος γεωλόγος και ωκεανογράφος Colin Summerhayes απορρίπτει την ιδέα μιας μυστικής βάσης των Ναζί στην Ανταρκτική, τονίζοντας ότι οι φήμες για μια τέτοια βάση προήλθαν από τη σύντομη εισβολή των Ναζί στην αρχαιολογία και τα πειραματικά έργα πυραύλων και αεροσκαφών κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Αυτές οι φήμες συνεχίστηκαν, υποδηλώνοντας ότι αυτά τα έργα συνεχίστηκαν και μετά τον πόλεμο, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης και δοκιμής υποτιθέμενων ιπτάμενων δίσκων. Η τεχνολογία υποτίθεται ότι κατέφυγε στην ασφάλεια στην Αρκτική, τη Νότια Αμερική και την Ανταρκτική μετά την παράδοση της Γερμανίας το 1945. Αυτό οδήγησε στην αφθονία των αναφερόμενων θεάσεων UFO και στην πίστη σε μια κρυφή παρουσία των Ναζί σε απομακρυσμένες και απρόσιτες περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Συμπερασματικά, ενώ η ανακάλυψη μιας μυστηριώδους πόρτας στην Ανταρκτική έχει πυροδοτήσει εικασίες για μια κρυφή βάση των Ναζί, κανένα συγκεκριμένο στοιχείο δεν υποστηρίζει αυτή τη θεωρία. Οι θεωρίες γύρω από τη φυγή και την επιβίωση του Χίτλερ έχουν καταρριφθεί από την επιστημονική ανάλυση. Το αίνιγμα της μυστικής πόρτας παραμένει, με κάποιους να διασκεδάζουν την πιθανότητα μυθικών πλασμάτων ενώ άλλοι το αποδίδουν σε φυσικούς σχηματισμούς. Όσο για τη συνωμοσία της ναζιστικής βάσης, φαίνεται να είναι ακριβώς αυτό – μια συνωμοσία που γεννήθηκε από τις παρατεταμένες ιστορίες των τεχνολογικών προσπαθειών του Τρίτου Ράιχ.

Διαβάστε εδώ όλες τις θεωρίες συνομωσίας για την Ανταρκτική

Xιλιάδες «εξωγήινα» χωροκατακτητικά φυτά, ζώα, μικρόβια σκοτώνουν τη βιοποικιλότητα: Κοστίζουν περισσότερα από $400 δισ. ετησίως στην παγκόσμια οικονομία [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: