Μετά τα επεισόδια επικρατεί ανήσυχη ηρεμία στη Λεμεσό: Η πόλη μετρά τις πληγές της, μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν οι απαράδεκτοι “διαδηλωτές”

Τα όσα εκτυλίχθηκαν στη Λεμεσό με κουκουλοφόρους – «διαδηλωτές» να χτυπούν πολίτες, να διαλύουν περιουσίες και να κάνουν τη Λεμεσό γης μαδιάμ προκαλούν έντονο προβληματισμό. Φωτογραφία via Omega




Τις πληγές της μετρά η Λεμεσός από τα έκτροπα που διαδραματίστηκαν κατά την πορεία διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό, ενώ από αργά το βράδυ της Παρασκευής επικρατεί ανήσυχη ηρεμία στους δρόμους του κέντρου της πόλης.

Από πλευράς Αστυνομίας η μόνη επίσημη ενημέρωση αναφέρεται σε 13 συλλήψεις χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε νεότερη ενημέρωση επί του παρόντος.

Οι διαδηλωτές προκάλεσαν ζημιές σε καταστήματα, οχήματα και κάδους απορριμμάτων, πετώντας μολότοφ, κροτίδες και δακρυγόνα.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να ελέγξουν την κατάσταση, η οποία ωστόσο γενικεύθηκε, με τα έκτροπα να συνεχίζονται βορειότερα προς το κέντρο της πόλης.

Στόχος έγιναν και τηλεοπτικά συνεργεία που αποχώρησαν όταν οι διαδηλωτές κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Σάββατο προγραμματίζεται πορεία ενάντια στη ρατσιστική βία με αφετηρία τον χώρο στάθμευσης του Εναέριου.

  • Συνολικά 13 συλλήψεις στη Λεμεσό, πέντε πρόσωπα δέχθηκαν επίθεση

Σε 13 συνολικά συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία σε σχέση με τα χθεσινοβραδινά έκτροπα στη Λεμεσό, μεταξύ αυτών και το πρόσωπο που θεωρείται ο διοργανωτής της πορείας διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε σε σχέση με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Μεταναστευτικό και τα όσα διαδραματίστηκαν πρόσφατα στη Χλώρακα. Πέντε άτομα κατήγγειλαν ότι δέχθηκαν επίθεση.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, γύρω στις 19:30 χθες, συγκεντρώθηκαν σταδιακά στο χώρο στάθμευσης του ΓΣΟ στη Λεμεσό γύρω στα 500 άτομα, τα οποία στη συνέχεια πορεύτηκαν προς τον χώρο της επίχωσης.

«Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα 12 πρόσωπα. Αριθμός προσώπων είχε προβεί σε κακόβουλες ζημιές σε προθήκες καταστημάτων στον παραλιακό, ενώ τέθηκαν φωτιές σε καλάθους απορριμμάτων», προστίθεται.

Περαιτέρω, συνεχίζει η ανακοίνωση, συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα ακόμη ένα πρόσωπο, το οποίο φέρεται να είναι ο διοργανωτής της εκδήλωσης. Όλοι οι συλληφθέντες τέθηκαν υπό κράτηση.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, πέντε πρόσωπα κατήγγειλαν στην Αστυνομία ότι δέχθηκαν επίθεση από άγνωστα τους πρόσωπα, τα οποία τα κτύπησαν σε διάφορα μέρη του σώματος τους. Όλοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΚΥΠΕ – Σταύρος Κονιώτης – Λεμεσός, Κύπρος

Δεν αγαπούν την Πατρίδα όσοι προκάλεσαν τα επεισόδια και τις καταστροφές: Ντροπιαστικές εικόνες, αυτοί που ευθύνονται θα πληρώσουν τις ζημιές, δηλώνει ο Πρόεδρος της Κύπρου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: