Mέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας στην κυκλοφορία ο ΠΑΘΕ στο σύνολό του: Προσβάσιμες όλες οι περιοχές εκτός από το Κεραμίδι, ολοκληρώθηκαν οι απεγκλωβισμοί

Φωτογραφία από τον πλημμυρισμένο Παλαμά. Πηγή: Hellas Journal




Ενημέρωση για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο μετά τις πλημμύρες παρείχε ο ο υφυπουργός υποδομών Νίκος Ταχιάος.

Όπως εξήγησε ο ΠΑΘΕ έχει αποδοθεί στα οχήματα έως 3,5 τόνους, μόνο στις αριστερές λωρίδες και στα δύο ρεύματα γιατί πρέπει να μεσολαβήσει έλεγχος πρανών του δρόμου ώστε να διαπιστωθεί η στατικότητά του, κάτι που αναμένεται να τελειώσει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, ίσως και νωρίτερα, οπότε και θα αποδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία στο σύνολο του και για τα βαρέα οχήματα.

Για διευκολυνθεί η κατάσταση και να μην επιβαρυνθεί το κόστος των μεταφορών οι μετακινήσεις σημείωσε πως:

Δεν θα πληρώνουν διόδια τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων στην Ιονία Οδό, στη γέφυρα του Ρίο και στην Εγνατία Οδό από τη σύνδεση με την Ιονία μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Παραμένουν ελεύθερα τα διόδια στον Ε65 και στον αυτοκινητόδρομο του Αιγαίου.

Θα ξεκινήσει σύντομα η αποκατάσταση των παράπλευρων οδών του ΠΑΘΕ ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση σε κοινότητες και αγροτικές εκτάσεις.

Σε ό,τι αφορά τον σιδηρόδρομο, για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα θα είναι πλήρως διακεκομμένη η επικοινωνία της Αθήνας με τη Θεσσαλονίκη.

Προσβάσιμες όλες οι περιοχές

Όλες οι βασικές οδικές αρτηρίες στο τρίγωνο μεταξύ Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων είναι ανοικτές, Από την πλευρά του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός επεσήμανε , κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα πως πλέον όλες οι περιοχές είναι προσβάσιμες πλην του οικισμού Κεραμίδι Τρικάλων.

Επίσης, ανέφερε πως στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Κάρλα υπάρχουν δυνάμεις που παρακολουθούν το πλημμυρικό φαινόμενο και τα δεδομένα που λαμβάνονται αξιολογούνται συνεχώς.

Ακόμα, σημείωσε πως οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμών συμπολιτών έχουν ολοκληρωθεί.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

«Καμπανάκι» για τη στατικότητα των κτιρίων από τις πλημμύρες: Ας εγκαταλείψουμε τη νοοτροπία του μπαλώματος, λέει ο καθηγητής Καρύδης

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: