Με… Βασίλη Καρρά απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα σενάρια για ευρωπαϊκή θέση: «Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω» [video]




Με στίχο από ένα λαϊκό τραγούδι του Βασίλη Καρρά απάντησε χιουμοριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ του τέθηκε ερώτηση (από την δημοσιογράφο Αμαλία Κάντζου) για τα σενάρια μετακόμισής του στην Ευρώπη.

«Δημοσιεύματα σας φέρουν να έχετε στο μυαλό σας να αναλάβετε μια θέση στην Ευρώπη. Είτε ως Προέδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είτε στη θέση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Κομισιόν ακόμα και ως ΓΓ του ΝΑΤΟ. Θα ήθελα να μου πείτε εάν το έχετε αυτό στο μυαλό σας, εάν είναι μέσα στις επιδιώξεις σας και, αν ναι, σε ποια από τις τρεις θέσεις θα θέλατε να πάτε;» ήταν μέσες – άκρες η ερώτηση της δημοσιογράφου.




Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:

«Με αιφνιδιάζετε. Θυμάμαι ένα τραγούδι που λέει ”δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω”. Σας καλύπτει αυτή η απάντησή μου;», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Αλλά ας αφήσουμε τα αστεία Έχω εκλεγεί με υψηλό ποσοστό πρωθυπουργός της χώρας και θα τιμήσω την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού για την επόμενη τετραετία. Δεν μπορώ να φανταστώ πιο σημαντική δουλειά από αυτήν την οποία κάνω για την πατρίδα μου. Και προτιμώ απείρως περισσότερο να εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη παρά να εκπροσωπώ την Ευρώπη στη Ελλάδα.

Ευχαριστώ όσους ανακάλυψαν ξαφνικά την όποια διεθνή μου εμβέλεια ή αυτούς που φαντάζομαι ότι θέλουν να με ξεφορτωθούν στέλνοντάς με σε μια ευρωπαϊκή θέση, αλλά δεν έχω καμία πρόθεση να πάω πουθενά».

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: