Μαθημένος καθώς φαίνεται στην «made in USA» ταχύρυθμη εκπαίδευση: Στέφανοι Κασσελάκηδες υπάρχουν πολλοί στην Μητέρα Πατρίδα!

FILE PHOTO: Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης κάνει δηλώσεις έξω από τα γραφεία του κόμματος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την προεδρία, την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΠΕ- ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Του ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΥ (ΝΤΙΝΟΥ) ΑΥΓΟΥΣΤΗ, Λάρισα

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν ήταν γνωστό ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο τίποτε από όσα θα διαβάσετε παρακάτω δεν θα αλλάξει είτε εκλεγεί είτε δεν εκλεγεί ο κ. Στέφανος Κασσελάκης στην ηγεσία του κόμματος.

Πλούσια τα προσόντα του κ. Κασσελάκη σίγουρα. Μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών στις Η.Π.Α. και κατάφερε να αποκτήσει πτυχία σε σπουδαία πανεπιστήμια, κυρίως στα χρηματοοικονομικά (καμιά σχέση με τον σοσιαλισμό).

Από το 2015 δραστηριοποιείται στο χώρο της Ναυτιλίας. Είναι ιδιαιτέρως φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων. Εργάστηκε στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Τζο Μπάιντεν (Joe Biden) για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Κάτι που καθώς φαίνεται δεν αξιοποίησε προς όφελος της πατρίδας μας. Απόδειξη η απίστευτη άγνοια που έχει για βασικές πτυχές στα εθνικά μας θέματα.

Δεν πάει πολύς καιρός που ο κ. Κασσελάκης επανήλθε στην Ελλάδα. Για να γίνει ο πρωθυπουργός της, όπως ονειρευόταν από μικρός, κατά δήλωση του πατέρα του! Τώρα, γιατί δεν ήρθε μετά το πέρας των σπουδών του στην πατρίδα, αφού όνειρο του είναι κυβερνήσει τη χώρα, σίγουρα είναι κάτι που χρήζει ιδιαίτερης και ενδελεχούς διερεύνησης.

Κατά το παρελθόν ήρθαν κι άλλοι πολλοί σαν κι αυτόν. Οι οποίοι νόμιζαν και νομίζουν ακόμα ότι η Ελλάδα κατοικείται αποκλειστικά από πρόβατα. Έλα όμως που κι εμείς με τις επιλογές μας τους δώσαμε αυτό το δικαίωμα. Ο σύγχρονος Έλληνας δυστυχώς, στην συντριπτική του πλειοψηφία, είναι ευκολόπιστος και πολλές φορές πρόχειρος και επιπόλαιος.

  • Τόσα ήξερε τόσα είπε

Ας έλθουμε τώρα στο θέμα που μου έδωσε την αφορμή να πάρω πέννα και χαρτί για να γράψω για όσα λέμε οι περισσότεροι μεταξύ μας και στο τέλος τα καταπίνουμε όλα αμάσητα…

Αυτός ο άνθρωπος μοιάζει να ήρθε από άλλον πλανήτη. Και ήταν κατά δήλωση του και δίπλα στον «πλανητάρχη» προσφέροντας εθελοντικώς τις υπηρεσίες του για ένα διάστημα. Οι «ασυναρτησίες» που καθημερινά ξεστομίζει δεν έχουν προηγούμενο:

Είναι «απαράδεκτο», είπε μεταξύ άλλων, το «να μην απαντά ο κ. Μητσοτάκης στην πρόκληση του Ερντογάν για αναγνώριση του δεύτερου μισού, της, του βορ…, του κρατιδίου τέλος πάντων, του δικού τους, της βόρειας, στην Κύπρο», μιλώντας από το Αιγάλεω.

Ανάθεμα κι αν κατάλαβε ο ίδιος τι ακριβώς είπε! Εδώ και τα παιδιά του νηπιαγωγείου γνωρίζουν για το ψευδοκράτος! Και δεν γνωρίζει ο άνθρωπος, που έχει την αναίδεια να θέλει να γίνει ο πρωθυπουργός μας! Με τί προσόντα άραγε;

Θα τα μάθει όλα πολύ σύντομα δήλωσε!

«Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου μόνιμα μόλις μερικούς μήνες. Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά», δήλωσε απαντώντας στην υποψήφια πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Έφη Αχτσιόγλου η οποία τον επέκρινε έντονα με αφορμή το ατόπημα του να αποκαλέσει κρατίδιο τα κατεχόμενα στην Κύπρο.

  • Είμαστε στ΄ αλήθεια για γέλια και για κλάματα

Το ψευδοκράτος για τον κ. Κασσελάκη έγινε κρατίδιο, ενώ για την στρατιωτική θητεία έκανε αναφορά σε  κάτι ακατάληπτα περί κοινωνικής θητείας και περί εμπλοκής των γυναικών στο στράτευμα, που ανάθεμα κι αν κατάλαβε και ο ίδιος τι ήθελε να πει.

«θα τα μάθω όλα σε δύο μήνες», δήλωσε ακόμα ο κ. Κασσελάκης! Μαθημένος καθώς φαίνεται στην «made in USA» ταχύρυθμη εκπαίδευση! Μισός αιώνας τουρκικής κατοχής δεν στάθηκε ικανός να αισθητοποίηση τον μέλλοντα αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ! Και θα τα μάθει όλα τώρα, αφού ένας μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού δείχνει να τον εμπιστεύεται τυφλά και άκριτα.

Όχι δεν είναι Σαρδάμ κ. Τζάκρη η δήλωση Κασσσελάκη για τα κατεχόμενα. Για να μιλάς και να αναλύεις τα εθνικά θέματα απαιτείται γνώση και επίγνωση των όσων γράφονται και λέγονται. Και ο Κασσελάκης δεν διαθέτει ούτε το ένα ούτε το άλλο! «Είναι επιπόλαιο, να χαρακτηρίζει κάποιος τον κ. Κασσελάκη αφελή και ότι δεν έχει πολιτικό λόγο» αφού έχει μια πλούσια ακαδημαϊκή καριέρα και επιχειρηματικό στάτους, είπε ακόμα η κ. Τζάκρη……

«Ειλικρινά, καλή μας τύχη κι ο Θεός να βάλει το χέρι του…», γράφει χαρακτηριστικά στο Instagram ο Μιχάλη Σοφοκλέους, συνεργάτης του πρώην Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. Με δώδεκα λέξεις  τα είπε όλα ο κ. Σοφοκλέους.

Υστερόγραφο: Η στάση Μητσοτάκη ασφαλώς είναι ένα άλλο κεφάλαιο που πρέπει να δούμε όλοι μας. Γιατί η συνάντηση του με τον Ερντογάν να γίνει στο σπίτι της Τουρκίας στην Αμερική (κάτι στο οποίο έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ο τούρκος πρόεδρος); Μια ολόκληρη χώρα δεν είχε άλλο χώρο προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτή η συνάντηση; Κι όταν φωνασκούσε ο τούρκος πρόεδρος ποια ήταν η δική μας απάντηση αλήθεια; Τα χαμόγελα από μόνα τους δεν βοηθούν να πάμε πάρα κάτω…

* Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Από το Μονάγρι Λεμεσού
[email protected]

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Είμαστε στο έλεος των στοιχείων της φύσης και της διαχρονικής κρατικής ανεπάρκειας: Στην κριτική βαθμολογούμαστε όλοι με άριστα… Στα έργα;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: