Κυπριακά πρωτοσέλιδα με τις ανατιμήσεις και την ομιλία Χριστοδουλίδη στον ΟΗΕ που έστειλε μηνύματα στον Ερντογάν

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και τα μηνύματα που έστειλε στον Τούρκο Πρόεδρο, δεσπόζουν στα κύρια θέματα του κυπριακού Τύπου.

Οι εφημερίδες αναφέρονται επίσης στο νέο κύμα ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα και τις αξιώσεις συνδικαλιστικών και άλλων οργανώσεων για ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος, καθώς και στο θέμα των υπερωριών σε κρατικούς αξιωματούχους και ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία επεκτείνει την έρευνα της σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους που είναι αποσπασμένοι στο Προεδρικό.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Είδος πολυτελείας το λάδι θα φτάσει μέχρι και 15 ευρώ», γράφει ότι η τιμή του ελαιόλαδου διπλασιάστηκε μέσα σε ένα χρόνο και θα ανέβει περισσότερο, λένε οι αγροτικές οργανώσεις, λόγω μειωμένης παραγωγής σε Γαλλία και Ισπανία και της μεγάλης διεθνούς ζήτησης.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι στην ομιλία του στη Γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναγνώρισε τον ρόλο του ΓΓ του ΟΗΕ και ότι οι Ευρωπαίοι εκλιπαρούν για απεσταλμένο του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Αλλού δημοσιεύει δηλώσεις του Γενικού Ελεγκτή ότι άλλα συμφώνησε η Προεδρία και άλλα έπραξε στο θέμα των υπερωριών της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Δόξας Κωμοδρόμου.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Στο μικροσκόπιο συγγενείς, κουμπάρες και κουμπάροι» γράφει στο κύριο του θέμα ότι οι υπερωρίες της Δόξας Κωμοδρόμου άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου και προσθέτει ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία αποφάσισε να ελέγξει και τους 153 δημόσιους υπαλλήλους και συμβούλους που εργάζονται σε διάφορες υπηρεσίες του Προεδρικού, για να διαπιστώσει ποιοι πληρώνονται υπερωρίες και αν αυτές δικαιολογούνται.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ομιλία του Προέδρου Χριστοδουλίδη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και γράφει ότι έστειλε σαφέστατα μηνύματα πως είναι έτοιμος για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Αλλού γράφει ότι την εκτόξευση τιμών στις πλείστες κατηγορίες βασικών προϊόντων επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών.

Κάτω από τον τίτλο «Πρόσκληση έναντι πρόκλησης», «Ο Φιλελεύθερος», γράφει στο κύριο του θέμα ότι στην ομιλία του στη Γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δεν ακολούθησε τον Ταγίπ Ερντογάν και απάντησε στην προκλητική στάση του Τούρκου Προέδρου με πρόσκληση για συνεργασία με ζητούμενο την ειρήνη στην περιοχή.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις τρομερές ζημιές που υπέστησαν από χαλάζι που έπεσε το απόγευμα της Τρίτης οι φρουτοπαραγωγοί στην Πιτσιλιά, όπου βρέθηκε χθες ο Υπουργός Γεωργίας. Αλλού γράφει για το κόστος του προωθούμενου νέου κτηρίου της Νομικής Υπηρεσίας και την επιστολή για το θέμα του Γενικού Ελεγκτή προς τον διευθυντή Τμήματος Δημοσίων Εργων.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Πανσυδικαλιστικό – κοινωνικό μέτωπο για ακρίβεια και επιτόκια» και αναφέρεται στη χθεσινή συνάντηση συνδικαλιστικών και άλλων οργανώσεων, οι οποίες ζητούν την προστασία της αγοραστικής δύναμης των εισοδημάτων από την πληθωριστική πίεση.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην ομιλία του Προέδρου Χριστοδουλίδη στη Γεν. Συνέλευση του ΟΗΕ και το μήνυμα που έστειλε στον Τούρκο Πρόεδρο ότι είναι απόλυτη προτεραιότητά του να εργαστεί για την ειρήνη. Αλλού αναφέρεται στο θέμα των υπερωριών της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Δόξας Κωμοδρόμου σημειώνοντας ότι το ΑΚΕΛ κάνει λόγο για εξευτελισμό των θεσμών.

Τέλος, η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Κάλεσμα στον Ερντογάν να εργαστούν για την ειρήνη» γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το βήμα της Γεν. Συνέλευσης του ΟΗΕ κάλεσε τον Τούρκο Πρόεδρο όπως εργαστούν από κοινού για να στείλουν μήνυμα ειρήνης τόσο για την Κύπρο όσο και για την Τουρκία.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε πρόταση νόμου που κατέθεσε ο ΔΗΣΥ για απαγόρευση της χρήσης κουκούλας σε διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή ανακοίνωση νέων μέτρων για αναζωογόνηση της παλιάς Λευκωσίας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Γρηγόρης Σάββα
Λευκωσία, Κύπρος

Πρόστιμο 1,2 εκατ. ευρώ, από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην εταιρεία Άλτερ Έγκο και στον Ευάγγελο Μαρινάκη για παρεμπόδιση-δυσχέρανση έρευνας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: