Και ξανά προς τη …δόξα τραβά ο ηττημένος Αβέρωφ: Υποκαθιστά την Αννίτα, ξεκινά επαφές για να …λύσει το Κυπριακό(!!!), προβοκάρει τον Πρόεδρο της Κύπρου

FILE PHOTO: Ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Φωτογραφία από το Επιτελείο του




Σειρά πολιτικών και διπλωματικών επαφών με αποκλειστικό θέμα το Κυπριακό είχε σήμερα -και θα έχει αύριο- ο ηττημένος πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, που επέστρεψε “μαυρισμένος” από τις πολύμηνες διακοπές του.

Πρώτη στον κατάλογο των αξιωματούχων που θα συναντήσει είναι η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, την οποία συστηματικά υπονομεύει και της δημιουργεί προβλήματα. Πιστεύεται ότι η παραίτηση του Μιχάλη Σοφοκλέους έγινε στο πλαίσιο αυτής της υπονόμευσης.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τις ηγεσίες των πολιτικών δυνάμεων στην Κύπρο, τον Υπουργό Εξωτερικών, ενώ παράλληλα θα συναντηθεί με πρέσβεις χωρών-μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας και της Ελλάδας.

Στις επιστολές που απηύθυνε ο Αβέρωφ Νεοφύτου επισήμανε ότι «εν’ όψη των κρίσιμων εξελίξεων στο Κυπριακό και της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, θεωρώ καθήκον μου να συζητήσω μαζί σας την σημερνή κατάσταση αλλά και προτάσεις για το εθνικό θέμα σε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση».

Από τις …υψηλού επιπέδου συναντήσεις του, απέκλεισε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη!!! Αλλά, δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει τον Irfan Siddiq Obe, τον Ύπατο Αρμοστή του φιλοτουρκικού Ηνωμένου Βασιλείου, στην Κύπρο. Ο κ. Νεοφύτου διατηρεί προνομιακές σχέσεις με τους αντιπροσώπους των Εγγλέζων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναντήσεων μέχρι στιγμής έχει διαμορφωθεί ως εξής:

• Α.Ε. Liu Yantao, Πρέσβης της Κίνας στην Κύπρο, Τετάρτη 13/09 και ώρα 9:00πμ

• Α.Ε. Ιωάννης Παπαμελετίου, Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο, Τετάρτη 13/09 και ώρα 1:00μμ

• Αννίτα Δημητρίου, Πρόεδρος ΔΗΣΥ, Τετάρτη 13/09 και ώρα 5:00μμ

• Στέφανος Στεφάνου, Γενικός Γραμματέας Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Πέμπτη 14/09 και ώρα 10:00πμ

• Α.Ε. Irfan Siddiq Obe,Ύπατο Αρμοστή του ΗΒ στην Κύπρο, Δευτέρα 18/09 και ώρα 8.45πμ

• Νικόλας Παπαδόπουλος, Πρόεδρος ΔΗΚΟ, Δευτέρα 18/09 και ώρα 11:00πμ

• Μάριος Καρογιάν, Πρόεδρος ΔΗΠΑ, Τρίτη 19/09 και ώρα 12.00μμ

Ποιος έχασε την ντροπή για να την βρουν οι Τούρκοι Αττίλες; Ο Ομέρ Τσελίκ απειλεί ευθέως τα Ηνωμένα Έθνη για την Πύλα, αλλά δεν ενοχλείται κανείς…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: