Και επί προσωπικού πλέον η μάχη των 2 στον ΣΥΡΙΖΑ: Υποτιμητικό στυλάκι τού χρεώνει η Αχτσιόγλου, «όταν ζητούσες debate εγώ ήμουν στις λάσπες» λέει ο Κασσελάκης* Απορρίπτει παραιτήσεις βουλευτών για να μπει στη Βουλή

Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Ο Στέφανος Κασσελάκης αρνείται να ζητήσει τις παραιτήσεις βουλευτών του ψηφοδελτίου Επικρατείας προκειμένου να εισέλθει εκείνος στη Βουλή και να εκπροσωπεί το κόμμα, εφόσον εκλεγεί, ενώ η αντιπαράθεσή του με τηn Εφη Αχτσιόγλου, αρχίζει να αποκτά πλέον και προσωπικό χαρακτήρα.

«Δεν θέλω, ούτε μία στο εκατομμύριο ούτε ο κ. Ηλιόπουλος, ούτε η κυρία Ακρίτα ούτε ο κ. Αποστολάκης να παραιτηθούν της θέσης τους. Οι μάχες δίνονται στην κοινωνία. Θα πηγαίνω θα συνεργάζομαι με τους βουλευτές συχνά, αλλά η ΚΟ θα έρχεται μαζί μου, έξω στην κοινωνία. Μιλάμε για τους αγρότες; Θα πάμε στη Λάρισα μαζί. Μιλάμε για άλλα θέματα; Θα πάμε εκεί που είναι στην κοινωνία. Το μεγάλο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα είναι η γείωση στην κοινωνία. Αμα το κάνουμε, θα γίνουμε κυβέρνηση σύντομα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης μιλώντας στον Alpha.




  • Σημειώνεται ότι ο μόνος τρόπος για να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή, δεομένης της 9ης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, είναι να παραιτηθεί ένας από τους τρεις βουλευτές που εξελέγησαν, δηλαδή ή ο Όθωνας Ηλιόπουλος ή ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ή η Έλενα Ακρίτα, και ακολούθως οι πέντε επιλαχόντες που μεσολαβούν μέχρι να φθάσει η σειρά του Στέφανου Κασσελάκη.

Όταν η κ. Αχτσιόγλου ζητούσε debate εγώ ήμουν στις λάσπες

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα άφησε αιχμές για το αίτημα της Εφης Αχτσιόγλου για debate.

«Όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αναμετρηθούν με τον λόγο που μπήκαν στην πολιτική. Τι θέλουν να κάνουν και γιατί θέλουν να παραμείνουν σ’ αυτήν», είπε ο Στ. Κασσελάκης και πρόσθεσε ότι Σημείωσε ότι ξεπερνά τα μαχαιρώματα, διευκρίνισε ωστόσο ότι υπάρχει ένα όριο ανάμεσα στην ανοχή και στην αφέλεια.

«Με έχει πολεμήσει όλο το σύστημα. Αριστερά και Δεξιά» είπε, διαμηνύοντας ότι δεν είναι δείγμα πολιτικού πολιτισμού να κατηγορείται από την ανθυποψήφιά του για «θολά νερά» ή να στοχοποιούνται οι ψηφοφόροι.

«Πρέπει κάποιος να μην φοβάται να χάσει. Εγώ δεν φοβάμαι» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στη διεξαγωγή debate, που ζητά η κ. Αχτσιόγλου, ανέφερε ότι το είχε ζητήσει ο ίδιος και δεν έγινε αποδεκτό.

«Τώρα ο κόσμος μίλησε. Με ξεκάθαρο τρόπο. Όταν η κ. Αχτσιόγλου ζητούσε debate εγώ ήμουν στις λάσπες, με τον κόσμο που υποφέρει» υπογράμμισε, διαμηνύοντας ότι αυτό που μετράει είναι να απαντάμε στις ερωτήσεις του κόσμου.

Ερωτηθείς με ποια στελέχη θα πορευθεί μετά τις εκλογές και αν επηρεάζεται από τον Παύλο Πολάκη, απάντησε ότι δεν έχει καμία συνδιαλλαγή με κανέναν.

«Ούτε με τον Παύλο Πολάκη, ούτε με τον Νίκο Παππά. Η υποψηφιότητά μου προέκυψε από τον κόσμο».

Σε όσους τον κατηγορούν ότι κρατά κρυφό το πολιτικό του πρόγραμμα, τους παρέπεμψε στη σελίδα του όπου είναι ανηρτημένο από τον Αύγουστο.

«Όταν ζητάς να διοικήσεις τη ζωή του κόσμου, πρέπει να του λες και τι θα κάνεις. Είναι αλαζονεία να μην το κάνεις.

«Υποτιμητικό στυλάκι»

Από την πλευρά της, η Εφη Αχτσιόγλου κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για σεξιστική συμπεριφορά σε βάρος της, αναφέροντας ότι της απευθύνθηκε με “υποτιμητικό στυλάκι”, ακριβώς επειδή είναι γυναίκα. Το υποτιμητικό στυλάκι που είπε η κ. Αχτσιόγλου, αφορούσε την απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη στην πρότασή της για debate, όταν εκείνος απάντησε αρνητικά μέσω ανάρτησης στα social media, γράφοντας ότι “με την Εφη, η σύγχρονη Αριστερά δεν μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί”.

Πιο συγκεκριμένα, είπε: “Γιατί άραγε ο κ. Κασσελάκης προσφώνησε στην ίδια δήλωση τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που είναι άνδρας με το ονοματεπώνυμό του; Θα του έλεγε, επιπλέον, να πάνε μαζί σε περιοδεία ή ‘έλα τώρα, τελείωνε’ και μην προχωράς στον β’ γύρο; Και όχι, δεν μπαίνει καν θέμα οικειότητας, αφού, όπως σας είπα, ελάχιστα γνωριζόμαστε.

Μου απευθύνθηκε με το υποτιμητικό αυτό “στυλάκι” ακριβώς επειδή είμαι γυναίκα, όμως εγώ είμαι από εκείνες τις γυναίκες που είναι αποφασισμένες να μην υποταχθούν στη ‘φυσική’ τάση των πραγμάτων, καταλήγοντας διακοσμητικές σε ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν”.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρει: “Προφανώς και το φύλο μου έχει λειτουργήσει αρνητικά και υποψιάζομαι ότι κάθε γυναίκα που θα βρισκόταν στη θέση μου το ίδιο θα σας έλεγε αν ήθελε να φανεί ειλικρινής. Υπάρχουν πολύ βαθιά ανδροκρατικά στερεότυπα και ένας εμπεδωμένος σεξισμός στην ελληνική κοινωνία”.

Η «επίμαχη» ανάρτηση Κασσελάκη

Υπενθυμίζεται ότι, τη Δευτέρα, ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτησή του στο facebook, εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο διεξαγωγής ντιμπέιτ με την αντίπαλό του, ενόψει των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ. Και έγραψε:

“Με την Έφη η Σύγχρονη Αριστερά δε μας θέλει απέναντι, αλλά μαζί. Το “μαζί” που ζήτησαν 150.000 προοδευτικοί πολίτες στην κάλπη. Την καλώ σε κοινή περιοδεία. Να πάμε ενωμένοι στην κοινωνία”, έγραφε ο κ. Κασσελάκης.

Ανελέητη σύγκρουση στον ΣΥΡΙΖΑ: Χρειάζονται γιατρό, λέει ο Καρτερός – Ο Κασσελάκης ψήφισε Μητσοτάκη, καταγγέλλει ο Νίκος Φίλης – Ξημερώνει δύσκολη Δευτέρα, συμφωνούν όλοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: