Ο David McCallum «έφυγε» στα 90 του χρόνια: Ο ιατροδικαστής με τον κομβικό ρόλο στην καθηλωτική σειρά “NCIS”- [videos]

FILE PHOTO A handout image provided by the Las Vegas News Bureau on 12 November 2016 shows US actor Robert Vaughn (R) and Scottish actor David McCallum during the filming of the TV movie ‘The Return of the Man from U.N.C.L.E.’ at Caesars Palace in Las Vegas, Nevada, USA, 30 November 1982. Vaughn has died at a in New York hospital on 11 November 2016. He was 83. EPA/LAS VEGAS NEWS BUREAU / HANDOUT MANDATORY CREDIT: LVNB ARCHIVES via european pressphoto agency HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο David McCallum (Ντέιβιντ ΜακΚάλουμ), ο Βρετανός ηθοποιός που έμεινε στην κινηματογραφική ιστορία αρχικά με το ρόλο του ως αινιγματικός Ρώσος πράκτορας Illya Kuryakin στη δημοφιλή σειρά της δεκαετίας του 1960 “The Man From U.N.C.L.E.”, ωστόσο στο  σύγχρονο κοινό έγινε γνωστός ως ο ιατροδικαστής στη διάσημη τηλεοπτική σειρά “NCIS” του CBS.

“Ήταν ο πιο ευγενικός, ο πιο κουλ, ο πιο υπομονετικός και στοργικός πατέρας. Πάντα έβαζε την οικογένεια πάνω από τον εαυτό του”, δήλωσε ο γιος του Peter McCallum, σύμφωνα με το CBS. Ο ηθοποιός πέθανε από φυσικά αίτια με την οικογένειά του στο πλευρό του έως την τελευταία στιγμή, σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.

“Ήταν ένας πραγματικά «αναγεννησιακός» άνθρωπος – ήταν γοητευμένος από την επιστήμη και τον πολιτισμό και μετέτρεπε αυτά τα πάθη σε γνώση. Για παράδειγμα, ήταν ικανός να διευθύνει μια συμφωνική ορχήστρα και (αν χρειαζόταν) θα μπορούσε πραγματικά να κάνει μια αυτοψία, με βάση τις μελέτες που έκανε επί δεκαετίες για το ρόλο του στο “NCIS” είπε ο γιος του.

Μετά την εκπαίδευσή του στη διάσημη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου, ο McCallum εμφανίστηκε στην επική πολεμική ταινία του 1963 “The Great Escape” μαζί με ένα all-star καστ που περιλάμβανε τους Steve McQueen, James Garner, Charles Bronson και Donald Pleasence.

Όμως ήταν το κάστινγκ του την επόμενη χρονιά ως αινιγματικός Ρώσος πράκτορας Illya Kuryakin στο “The Man From U.N.C.L.E.” απέναντι από τον Robert Vaughn ως Napoleon Solo που εδραίωσε τη φήμη του. Η σειρά διήρκεσε μόνο τέσσερα χρόνια, αλλά ο ρόλος χαρακτήρισε τον McCallum για μια ζωή.

“Έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά δεν μπορώ να του ξεφύγω. Ο Illya Kuryakin είναι εκεί 24 ώρες την ημέρα” είχε πει ο ίδιος στους New York Times το 1998.

Ο McCallum κέρδισε δύο υποψηφιότητες για Emmy για την εκπομπή και στη συνέχεια συμμετείχε και σε άλλες ταινίες όπως το “A Night to Remember”. Πρωταγωνίστησε επίσης σε ένα αξιομνημόνευτο επεισόδιο της ανατριχιαστικής σειράς επιστημονικής φαντασίας “The Outer Limits”, το “The Sixth Finger”.

Ο McCallum επέστρεψε στην τηλεόραση με πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά του NBC “The Invisible Man” το 1975, αλλά η σειρά, παρά τα πρωτοποριακά για την εποχή ειδικά εφέ της, διήρκεσε μία μόνο σεζόν. Η απίθανη τελευταία του τηλεοπτική πράξη ήρθε με την αστυνομική σειρά του CBS “NCIS”. Ο McCallum υποδύθηκε τον επικεφαλής ιατροδικαστή Donald “Ducky” Mallard, έναν εκκεντρικό και ικανό επαγγελματία που λειτουργούσε κομβικά για τους ερευνητές της σειράς.

Ο McCallum παντεύτηκε την Katherine McCallum, με την οποία έμειναν 56 χρόνια μαζί. Απέκτησαν τρεις γιους (Paul McCallum, Valentine McCallum και Peter McCallum), μια κόρη τη Sophie McCallum, και οκτώ εγγόνια.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Δυο φορές την έκταση της Γαλλίας έχασαν φέτος οι… αιώνιοι πάγοι της Ανταρκτικής: Έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: