Υπό πίεση η Κύπρος για το μεταναστευτικό: Στο 6% του πληθυσμού ανέρχονται οι παράτυποι αλλοδαποί, το σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος

Εικόνες από το κανάλι Omega της Κύπρου με τα επεισόδια μεταξύ μεταναστών και κατοίκων της Χλώρακας.




Στο 6% του πληθυσμού ανέρχεται το ποσοστό των παράτυπων μεταναστών στην Κύπρο.

Αυτό δήλωσε ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Εσωτερικών Λοϊζος Χατζηβασιλείου, σημειώνοντας ότι ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση βρίσκεται στο 1%.

Ο κύριος Χατζηβασιλείου , αναφέρθηκε σε ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του προβλήματος μέσω της δημιουργίας μιάς ειδικής ομάδας δράσης σε διυπουργικό επίπεδο.

Δήλωσε επίσης ότι, η κατάσταση το τελευταίο διάστημα , σε πραγματικούς αριθμούς , είναι πολύ βελτιωμένη σημειώνοντας ότι έχει επιταχυνθεί σημαντικά η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου.

Όσον αφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση με το κτίριο στη Χλώρακα, ο κύριος Χατζηβασιλείου δήλωσε ότι οι αναφορές ανέβαζαν τους μετανάστες πού έμεναν εκεί γύρω στους 220, από τους οποίους οι περισσότεροι εγκατέλειψαν τον χώρο μετά την πρώτη ανακοίνωση από πλευράς κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ – Λευκωσία, Κύπρος

Ρατσιστικό επεισόδιο στη Χλώρακα, απαγωγή Ελληνοκύπριου εθνοφρουρού από 10 Σύρους που κρατούσαν μαχαίρια: Έζησε εφιαλτικές στιγμές, έρευνα από την Αστυνομία

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: