Η «θαυματουργή» ένεση αδυνατίσματος των celebrities κυκλοφορεί για πρώτη ημέρα στη Βρετανία μέσω ΝΗS

FILE PHOTO by Dmitriy Ganin via Glomex




Το φαρμακευτικό σκεύασμα Wegovy, δηλαδή η «θαυματουργή» ένεση για απώλεια βάρους που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε πάσης φύσεως διασημότητες, ξεκίνησε από τη Δευτέρα να διατίθεται με «ελεγχόμενο και περιορισμένο» τρόπο στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως ανακοίνωσε η παρασκευάστρια εταιρία.

Η φαρμακευτική Novo Nordisk ανακοίνωσε ότι οι ενέσεις σεμαγλουτίδης θα είναι διαθέσιμες μέσω των εξειδικευμένων υπηρεσιών απώλειας βάρους του NHS (του βρετανικού εθνικού συστήματος υγείας) αλλά και ορισμένων ιδιωτών γιατρών.

Το Wegovy δρα ως εκδοχή βραδείας απελευθέρωσης μιας ορμόνης που καταστέλλει την όρεξη.

Συμμετέχοντες σε μελέτες για το φάρμακο προέκυψε ότι έχασαν χάσει έως και 15 τοις εκατό του βάρους τους κατά μέσο όρο. Έχει αποδειχθεί επίσης ότι μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών κατά ένα πέμπτο και στη Βρετανία ελπίζουν ότι μπορεί να αποφορτίσει σημαντικά την πίεση στις υπηρεσίες υγείας.

Στόχος είναι εκατομμύρια Βρετανοί να καταστούν τελικά επιλέξιμοι για χορήγηση του Wegovy μέσω NHS, εάν τα πιλοτικά προγράμματα αποδειχθούν επιτυχημένα.

Στιγμιότυπο από βίντεο του 60 minutes στο YouTube

Η Σεμαγλουτίδη (Semaglutide) πωλείται για τη θεραπεία του διαβήτη με την επωνυμία Ozempic, αλλά η υψηλή ζήτηση για χρήση εκτός συνταγογράφησης για απώλεια βάρους έχει προκαλέσει τεράστιες ελλείψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τόσο που οι υπηρεσίες του NHS έχουν λάβει οδηγίες να μην ξεκινούν νέους ασθενείς με διαβήτη με Ozempic και άλλα παρόμοια φάρμακα ή να αναζητούν εναλλακτικές λύσεις σε όσους το χρησιμοποιούν ήδη.

Εκπρόσωπος της Novo Nordisk δήλωσε ότι η ένεση Wegovy θα μειώσει μέρος της ζήτησης για το Ozempic, η προσφορά του οποίου παραμένει προβληματική

Τον περασμένο Μάρτιο το φάρμακο εγκρίθηκε επίσημα για χρήση από το NHS σε εξειδικευμένες κλινικές απώλειας βάρους για άτομα με υψηλό Δείκτη Μάζας Σώματος και με άλλες παθήσεις που σχετίζονται με το βάρος.

Δεν είναι γνωστό πόσο θα κοστίσει το φάρμακο, αλλά το Ozempic για τον διαβήτη, το οποίο χoρηγείται σε χαμηλότερες δόσεις, κοστίζει 74 λίρες το μήνα (περίπου 87 ευρώ).

Με πληροφορίες από The Times

«Euphoresis»: Φοιτητές Βιολογίας του ΑΠΘ έφτιαξαν τζελ που αναγεννά την καμένη γη * Από κελύφη οστρακοειδών και φλούδες εσπεριδοειδών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: