Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν άρχισε ήδη την προεκλογική καμπάνια για δεύτερη θητεία στην Κομισιόν: Υπέρ της ο Γ.Γ. του ΕΛΚ

FILE PHOTO European Commission President Ursula von der Leyen lEPA, JULIEN WARNAND




Οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα καλωσόριζαν δεύτερη θητεία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν, ωστόσο εναπόκειται στην ίδια να αποφασίσει,ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ, Θανάσης Μπακόλας, μιλώντας στον ιστότοπο Euractiv.

«Στον ρόλο μου, εργάζομαι για όλα τα κόμματα μέλη μας σε όλη την Ευρώπη και μπορώ να σας πω ότι οι ηγέτες μας βλέπουν την προεδρία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πολύ θετικά και περήφανα, ειδικά δεδομένων των τεράστιων προκλήσεων που έχει αντιμετωπίσει η Επιτροπή της – COVID, εμβόλια, ταμείο ανάκαμψης, Ουκρανία» είπε, προσθέτοντας: «Αντιλαμβάνομαι ότι οι ηγέτες μας θα καλωσόριζαν μια δεύτερη θητεία της φον ντερ Λάιεν, αλλά αυτό εναπόκειται στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αποφασίσει».

Επιπροσθέτως, ο ΓΓ του ΕΛΚ ανέφερε ότι «είναι στο καταστατικό μας- και για μένα- δεδομένου αυτού του γεγονότος, έχουμε ένα συνέδριο για να συμφωνήσουμε για το κοινό μας μανιφέστο ενόψει των ευρωεκλογών. Το καταστατικό του κόμματός μου απαιτεί ένα συνέδριο που θα προτείνει έναν κύριο υποψήφιο και έχουμε υποχρέωση να σεβαστούμε το καταστατικό. Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να το συζητήσουμε αυτό».

Ερωτηθείς για τους μετεκλογικούς συνασπισμούς, ο Μπακόλας τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσουν συνομιλίες, ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις πρέπει να διαμορφώσουν την πολιτική ατζέντα της ΕΕ.

«Θεωρώ ότι το ΕΛΚ, οι Σοσιαλιστές, οι ALDE [φιλελεύθεροι] και οι Πράσινοι είναι πολιτικά στοιχεία εντός της ΕΕ που έχουν εγγυηθεί ότι η Ένωσή μας προχωρά προς τη σωστή κατεύθυνση», υπογράμμισε. Για τον Θανάση Μπακόλα, οι ομιλίες της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του Μάνφρεντ Βέμπερ έβαλαν τέλος «τη διχαστική ρητορική γύρω από το φλερτ με την ακροδεξιά, κοιτάζοντας προς το μέρος τους ή φαντασιώνοντας αυτά τα ουτοπικά σενάρια ενός δεξιού συνασπισμού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ ανταπόκριση Ειρήνης Ζαρκαδούλα
Ελλάδα Αθήνα 

Μόσχα και Κίεβο αντιπαρατίθενται ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου του ΟΗΕ στη Χάγη: Οι ισχυρισμοί για γενοκτονία και η δικαιοδοσία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: